Imperiumin perilliset: Esseitä brittiläisestä nykykirjallisuudesta
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Imperiumin perilliset: Esseitä brittiläisestä nykykirjallisuudesta

Päivi Kosonen, Päivi Mäkirinta, Eila Rantonen
Julkaistu: marraskuu 2, 2009 (Avain)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: antologia, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Toimittaneet Päivi Kosonen, Päivi Mäkirinta ja Eila Rantonen. Sidottu.

Kustannusosakeyhtiö Avain julkaisee eri maiden nykykirjallisuuksia esittelevää Café Voltaire -kirjasarjaa. Sarjan teoksissa julkaistaan suomalaisten asiantuntijoiden esseitä eri maiden kirjallisuuksista. Sarjan aloitti keväällä 2008 ilmestynyt teos Tarinoiden paluu Esseitä ranskalaisesta nykykirjallisuudesta.

Sarjan toisessa osassa tarkastellaan brittikirjallisuuden ja -kulttuurin nykytilaa. Teoksen jokainen essee esittelee yhden merkittävän brittiläisen nykykirjailijan. Kirjassa esiteltyjä tekijöitä ovat mm. Salman Rushdie, Doris Lessing, Ian McEwan, Zadie Smith, Martin Amis ja J. K. Rowling. Esseiden teemoja ovat Britannian menneisyys ja nyky-yhteiskunta, historia ja kirjallisuuden perintö, monikulttuurisuus ja populaarikulttuuri.

Esseiden kirjoittajat ovat brittikirjallisuuden asiantuntijoita yliopistoihmisiä, akateemisia ajattelijoita, kulttuurialan toimijoita, kriitikoita ja kirjailijoita ja englantilaisen kulttuurin ystäviä. Teoksen ovat toimittaneet dosentti Päivi Kosonen, FL Päivi Mäkirinta ja FL Eila Rantonen.

Imperiumin perilliset Esseitä brittiläisestä nykykirjallisuudesta on yleistajuinen esseeteos, ja se on suunnattu kaikille brittikirjallisuudesta ja -kulttuurista kiinnostuneille.

(muokattu 25.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suomalainen satu 2: Perinteitä ja moni-ilmeisyyttäLeena Krohn ja allegorian kaupungitYliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa (Savukeitaan kauhuklassikot, #2)Samanaikaisuuksia: Kansainvälisiä näköaloja vuoden 1911 maailmaan (Turun yliopisto, Yleinen historia, #2)Suomalainen satu 1: Kehittäjiä ja kehityslinjoja
Paikalla 3 jäsentä ja 61 vierailijaa
punnort, Linnunlento, Iivari
Uusin jäsen: Timo Rasanen
Jäseniä yhteensä: 8803