Ruusun nimi
Keskiarvo 4.21
4.21 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (86)
Kirjahyllytilastot

Ruusun nimi

Umberto Eco
Julkaistu: 1983 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Il nome della rosa
Käännetty englanniksi: The Name of the Rose
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia
Avainsanat: elokuva, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1980. Suomentanut Aira Buffa. Historiallinen rikosromaani.

1. painos: WSOY, 1983. Sidottu, kansipaperi.
16. painos: Loisto, 2007. Nidottu.
17. painos: WSOY:n klassikot, 2009. Sidottu, kansipaperi.

"Mikä lukuelämys!" (Svenska Dagbladet) Italiassa maan arvostetuin kirjallisuuspalkinto Premio Strega. Ranskassa Prix Medicis -palkinto parhaasta käännösromaanista. Saksassa Vuoden kirja -palkinto. Sensaatiomainen myyntimenestys: 500 000 kappaletta Italiassa. Bestsellerlistan kärjessä kaikkialla missä ilmestynyt.

Marraskuussa 1327 saapuu italialaiseen luostariin englantilainen fransiskaanimunkki William Baskerville. Keisari on antanut hänelle arkaluontoisen tehtävän: hänen on järjestettävä sovintoneuvottelu paavin lähettiläiden ja kerettiläisyydestä syytetyn munkkiveljeskunnan välillä. Mutta ennenkuin neuvottelut pääsevät vauhtiin, luostarissa rupeaa tapahtumaan karmeita asioita. Aina kun aamu valkenee, löytyy munkin ruumis.

William Baskerville, paavin entinen inkvisiittori, heittäytyy täydellä innolla selvittämään murhien sarjaa. Hän kerää johtolankoja, etsii hämäriä merkkejä ja tutkii salaisia käsikirjoituksia. Seitsemäntenä päivänä hänen onnistuu jäljittää murhaaja, mutta kun paljastuksen hetki tulee, on liian myöhäistä. Kuin ilmestyskirjan ennustusta seuraten luostarissa pääsevät irti helvetin voimat.

”...yhtäaikaa virtuoosimaisesti rakennettu, tyylillisesti räiskähtelevä, älyllisesti elinvoimainen, täynnä tietoa, nokkela ja jännittävä...” – Svenska Dagbladet

(muokattu 27.06.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luiden kaiku (Matkantekijä, #7)Jacob de Zoetin tuhat syksyäTulimieli (Kapinaenkelit, #1)Miekkojen laulu (Uhtred-sarja, #4)Asterixin ja Obelixin syntymäpäivä: Kultainen kirja (Asterix, #34)

Kirja-arvioita (2)

Puolikuu avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Ruusun nimi on suorastaan täydellinen kirja. Luin kirjan juuri uudelleen n. kymmenen vuoden jälkeen ensimmäisestä kerrasta enkä meinannut malttaa laskea sitä käsistäni. Ruusun nimessä viehättää erityisesti päähenkilöiden Adsonin ja William Baskervillen keskustelut mm. rakkaudesta ja logiikasta. Vaikka Ruusun nimeä markkinoidaan usein historiallisena dekkarina, on tämä puoli minusta kirjassa varsin kevyt ja suurin lukunautinto tulee muualta.
Dyn avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Paras Econ kirjoista. Kiihkeä, kiehtova ja oivallisesti kirjoitettu mysteeriseikkailu sydänkeskiajalta. Pitkä ja ajoittain hankala lukea, mutta antaa paljon!
Paikalla 3 jäsentä ja 77 vierailijaa
Rinja, KiLLPaTRiCK, LordStenhammar
Uusin jäsen: Peppi Pirhonen
Jäseniä yhteensä: 8755