Kauhukypärä: Theseuksen ja Minotauroksen myytti

Viktor Pelevin
Julkaistu: lokakuu 2005 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Šlem uzasa
Käännetty englanniksi: Empire V: The Prince of Hamlet
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: mainstream
Avainsanat: metafiktio, mytologia

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Arja Pikkupeura. Sidottu, kansipaperi.

Vanha jännittävä taru todella modernissa muodossa

Viktor Pelevinin tulkinta Minotauroksen myytistä on yhtä persoonallinen ja nerokas kuin hänen muutkin teoksensa, samalla kertaa ilkikurinen ja haudanvakava, ultramoderni ja ikiaikainen. Myytin kertoo joukko henkilöitä, jotka ovat chattiyhteydessä keskenään, ja heidän puheistaan hahmottuu jokaisen ikioma ja kaikille yhteinen labyrintti hirviöineen ja pelastumistoiveineen.

(muokattu 02.11.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rakkaani, kyyhkyläiseni: JännityskertomuksiaKynällä ja kiväärillä: ”Sissin” pakinoita itsenäisyys- ja vapaustaistelumme ajaltaLuola (Keltainen kirjasto, #347)Sanasinfonia: Novelleja SibeliuksestaBaskervillen koira

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut ()
1.5
Tarina alkaa chatti keskutelulla, johon tulee pikkuhiljaa lisää osallistujia mukaan. Keskusteluun osallistujat kummastelevat, että missä he ovat ja miksi he ovat paikkaan päätyneet. He alkavat löytää yhteisiä tekijöitä. Kaikki on lukittuna samanlaisiin huoneisiin, joista ei tunnu pääsevän ulos. Vähitellen heille valkenee ulospääsy huoneesta labyrinttiin, joka on jokaiselle vähän erilainen. Aluksi tarinan konsepti tuntui kivalta, mutta juoni alkoi käydä sekavaksi ja ... (lisää)
Paikalla 47 vierailijaa
Uusin jäsen: Lena Malena
Jäseniä yhteensä: 8841