Kaikkien nimet (Keltainen kirjasto, #325)
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Kaikkien nimet

José Saramago
Julkaistu: 2000 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Todos os nomes
Käännetty englanniksi: The Stone Raft
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: mainstream

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Erkki Kirjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Kaikkien nimet on vuoden 1998 Nobel-voittajan uusin, tiivis ja erikoislaatuinen romaani, joka käsittelee ihmisyyden perimmäisiä kysymyksiä identiteetin hauraudesta elämän ja kuoleman mysteereihin. Teoksen päähenkilö on hiljainen José-herra, joka työskentelee massiivisessa Väestörekisterikeskuksessa loputtomia nimiä ja lukuja sisältävien arkistolabyrinttien keskellä. Vähäisenä vapaa-aikanaan hän kerää lehtileikkeitä kuuluisista ihmisistä ja arkistoi niitä omiin kokoelmiinsa.

Eräänä päivänä sattuma ohjaa José-herran käsiin tuntemattoman naisen henkilötietokortin. Ennen niin säntillisen ja järkevän virkamiehen valtaa pakonomainen kiinnostus naisen elämänkulkua kohtaan, ja hän aloittaa monivaiheiset tutkimukset, jotka kuljettavat häntä ihmisten, kotien ja tarinoiden kautta aina hautausmaalle saakka. Tutkimusprosessi järisyttää José-herran elämää perusteellisesti, eivätkä jähmeässä Väestörekisterikeskuksessakaan elävät ja kuolleet enää pysy paikoillaan.

Mestarikirjailija Saramago kertoo José-herran tarinan ironisella huumorilla ja lempeällä pessimismillä luoden jälleen kerran uudenlaisen maailman.

muokattu 26.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Terveiset KutturastaTuliElämä elämältäSydäntorniMehiläisten historia (Ilmastokvartetti, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: Алёна Волкова
Jäseniä yhteensä: 9721