Coraline
Keskiarvo 3.45
3.45 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (66)
Kirjahyllytilastot

Coraline

Neil Gaiman, P. Craig Russell
Julkaistu: helmikuu 26, 2009 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: Coraline: The Graphic Novel
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, sarjakuva, nuoret
Avainsanat: locus-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Petri Silas. Kuvitus: P. Craig Russell. Sidottu.

Locus-palkinto 2009 (taidekirjat).

Kun Coraline löytää omituisen oven, hän astuu sen kautta toiseen maailmaan ja toiseen taloon, joka muistuttaa hänen omaa kotiaan... paitsi että siellä kaikki on paremmin. Ainakin aluksi. Ruoka on makoisampaa, naapurit ovat jännittävämpiä ja lelulaatikko täynnä leijailevia vieterienkeleitä sekä hampaitaan narskuttavia dinosauruksen kalloja.

Mutta talossa asuvat myös toinen isä ja toinen äiti, jotka haluavat, että Coraline jää asumaan heidän luokseen. He haluavat, että hän ompelee silmiinsä napit eikä ikinä lähde pois. Coraline joutuu käyttämään kaikki keinonsa ja urheutensa, mikäli hän mielii palata oikeaan kotiinsa ja pelastaa oikeat vanhempansa.

Palkittu kirjailija Neil Gaiman (Sandman, Ikuiset, Neverwhere) on luonut omaperäisen fantasiatarinan, joka kietoo pauloihinsa niin nuoret kuin vanhatkin lukijat. Upean, värikylläisen sarjakuvaversion on toteuttanut Gaimanin tarinoita aiemminkin kuvittanut P. Craig Russell.

muokattu 07.04.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Fullmetal AlchemistHopeanuoliWeedOne PieceTaikanaamion salaisuus (Kaspar Keskiyö, #1)

Kirja-arvioita (3)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut
4.0
Coraline, Gaimanin onnistunut loikkaus lastenkirjallisuuden puolelle, on käännetty nyt myös sarjakuvaksi, ja kokonaisuudessaan projektin toteuttaja P. Craig Russell onkin tehnyt ihan hyvää työtä. Uusi versio kunnioittaa alkuperäistä tekstiä ja huokuttelee lukemaan siinä missä sekin. Se on tarkka käännös, mutta todellakin vain sitä – käännös. Russell ei onnistu tuomaan Gaimanin tarinaan mitään lisää. Päinvastoin, sarjakuvan visuaalisesta ilmeestä puuttuu synkkyyttä ja ... (lisää)
Thialfi avatar
Kirjoittanut
3.0
P. Craig Russellin piirtämä sarjakuva on ehkä onnistunein versio Coraline-tarinasta. Kuva antaa tekstille sopivasti ilmavuutta ja päähenkilö piirtyy esiin rohkeana jokatyttönä. Kuvitus on onnistunut eikä luo liian synkkää ilmettä. Mukana on fantasiaa, huumoria ja jännitystä ja teos kelpaisi omaankin kirjahyllyyn.
Celestine avatar
Kirjoittanut
4.5
Kirja oli ihan hyvä, joskin odotukset olivat aika korkealla. Kirja oli parempi, vaikka tämäkin oli lukemisen arvoinen. Piirrostyyli oli kaunista ja realistista, mutta elokuvan rosoinen ja lapsekas tyyli sopii tarinaan paremmin. Plussaa siitä, että Coraline näyttää allekirjoittaneelta :)
Paikalla 4 jäsentä ja 48 vierailijaa
lilybee, MARGO, Kuurankukka, Wanda
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873