Coraline

Neil Gaiman, P. Craig Russell
fantasia > synkkä fantasia, sarjakuva, nuoret
Coraline - Neil Gaiman, P. Craig Russell6.88

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Petri Silas. Kuvitus: P. Craig Russell. Sidottu.

Locus-palkinto 2009 (taidekirjat).

Kun Coraline löytää omituisen oven, hän astuu sen kautta toiseen maailmaan ja toiseen taloon, joka muistuttaa hänen omaa kotiaan... paitsi että siellä kaikki on paremmin. Ainakin aluksi. Ruoka on makoisampaa, naapurit ovat jännittävämpiä ja lelulaatikko täynnä leijailevia vieterienkeleitä sekä hampaitaan narskuttavia dinosauruksen kalloja.

Mutta talossa asuvat myös toinen isä ja toinen äiti, jotka haluavat, että Coraline jää asumaan heidän luokseen. He haluavat, että hän ompelee silmiinsä napit eikä ikinä lähde pois. Coraline joutuu käyttämään kaikki keinonsa ja urheutensa, mikäli hän mielii palata oikeaan kotiinsa ja pelastaa oikeat vanhempansa.

Palkittu kirjailija Neil Gaiman (Sandman, Ikuiset, Neverwhere) on luonut omaperäisen fantasiatarinan, joka kietoo pauloihinsa niin nuoret kuin vanhatkin lukijat. Upean, värikylläisen sarjakuvaversion on toteuttanut Gaimanin tarinoita aiemminkin kuvittanut P. Craig Russell.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: helmikuu 26, 2009
Kustantaja: Egmont
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, sarjakuva, nuoret
Avainsanat: locus-palkinto
Alkuperäinen nimi: Coraline: The Graphic Novel
Arvosanalla: 6.88/10
Arvosanoja: 68
Muokattu: huhtikuu 07, 2018

Kirja-arvioita

9/10 |
toukokuu 29, 2013
Kirja oli ihan hyvä, joskin odotukset olivat aika korkealla. Kirja oli parempi, vaikka tämäkin oli lukemisen arvoinen. Piirrostyyli oli kaunista ja realistista, mutta elokuvan rosoinen ja lapsekas tyyli sopii tarinaan paremmin. Plussaa siitä, että Coraline näyttää allekirjoittaneelta :)
6/10 |
tammikuu 21, 2010
P. Craig Russellin piirtämä sarjakuva on ehkä onnistunein versio Coraline-tarinasta. Kuva antaa tekstille sopivasti ilmavuutta ja päähenkilö piirtyy esiin rohkeana jokatyttönä. Kuvitus on onnistunut eikä luo liian synkkää ilmettä. Mukana ...
8/10 |
marraskuu 30, 2009
Coraline, Gaimanin onnistunut loikkaus lastenkirjallisuuden puolelle, on käännetty nyt myös sarjakuvaksi, ja kokonaisuudessaan projektin toteuttaja P. Craig Russell onkin tehnyt ihan hyvää työtä. Uusi versio kunnioittaa alkuperäistä tekstiä ...