Harmaan jumalan hetki
Keskiarvo 3.89
3.89 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (19)
Kirjahyllytilastot

Harmaan jumalan hetki

Robert E. Howard, Petri Hiltunen
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, sarjakuva, historia

Robert E. Howardin novellista The grey god passes suomentanut, sarjakuvaksi sovittanut & kuvittanut Petri Hiltunen. Nidottu.

Harmaan jumalan hetki on Robert E. Howardin novelliin pohjautuva, historiallisen Glontarfin taistelun ympärille kietoutuva sankarifantasia, joka toimii myös purevana muistutuksena sodan mielettömyydestä. Glontarfin kentällä otti vuonna 1014 yhteen kaksi suurta valtakuntaa, keltit ja viikingit, ja veri virtasi valtoimenaan.

Harmaan jumalan hetki on häpeämättömän oopperamainen ja kerronnaltaan lähellä klassisia näytelmiä, mutta se viiltää myös ilkeästi todellisuudellaan. Albumin sivuilla herää henkiin kelttien ja viikinkien rikas tarumaailma.

Kotimaisen sarjakuvan huippuihin kuuluva Petri Hiltunen (s. 1967) on helsinkiläinen graafikko ja sarjakuvataiteilija, jolla on takanaan neljä sarjakuva-albumia ja viisi näyttelyä. Hän kertoo albuminsa lähtökohdista näin: ”Ihastuin nykyohjaajien moderneihin Shakespeare-filmatisointeihin. Halusin tehdä jotakin samankaltaista, historiallisen draaman, jolla on sanottavaa myös nykyihmiselle.”

muokattu 30.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sumumetsien lumous (Hämärän matkamiehet, #1)Suolammen silmät (Hämärän matkamiehet, #2)Malaterren viimeinen laulu 2 (Hämärän matkamiehet, #4)Obelixin kaleeri (Asterix, #30)Malaterren viimeinen laulu 1 (Hämärän matkamiehet, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728