Harmaan jumalan hetki

Robert E. Howard, Petri Hiltunen
fantasia, sarjakuva, historia
Harmaan jumalan hetki - Robert E. Howard, Petri Hiltunen7.78

Robert E. Howardin novellista The grey god passes suomentanut, sarjakuvaksi sovittanut & kuvittanut Petri Hiltunen. Nidottu.

Harmaan jumalan hetki on Robert E. Howardin novelliin pohjautuva, historiallisen Glontarfin taistelun ympärille kietoutuva sankarifantasia, joka toimii myös purevana muistutuksena sodan mielettömyydestä. Glontarfin kentällä otti vuonna 1014 yhteen kaksi suurta valtakuntaa, keltit ja viikingit, ja veri virtasi valtoimenaan.

Harmaan jumalan hetki on häpeämättömän oopperamainen ja kerronnaltaan lähellä klassisia näytelmiä, mutta se viiltää myös ilkeästi todellisuudellaan. Albumin sivuilla herää henkiin kelttien ja viikinkien rikas tarumaailma.

Kotimaisen sarjakuvan huippuihin kuuluva Petri Hiltunen (s. 1967) on helsinkiläinen graafikko ja sarjakuvataiteilija, jolla on takanaan neljä sarjakuva-albumia ja viisi näyttelyä. Hän kertoo albuminsa lähtökohdista näin: ”Ihastuin nykyohjaajien moderneihin Shakespeare-filmatisointeihin. Halusin tehdä jotakin samankaltaista, historiallisen draaman, jolla on sanottavaa myös nykyihmiselle.”

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1994
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, sarjakuva, historia
Arvosanalla: 7.78/10
Arvosanoja: 19
Muokattu: tammikuu 30, 2009