Tuntematon vihollinen
Keskiarvo 3.75
3.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Tuntematon vihollinen

Bernard Cornwell
Julkaistu: 1991 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Sea Lord
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Pirkko Biström. Sidottu, kansipaperi.

Neljä vuotta sitten John Rossendale, arvostetun suvun vastahakoinen päämies, käänsi selkänsä Englannille ja lähti merille kaksitoistametrisellä kutterillaan Sunflowerilla vannoen ettei koskaan palaisi.

Nyt velvollisuudentunto on kuitenkin ajanut hänet takaisin Englantiin, äitinsä hautajaisiin. Vihamielinen suku syyttää häntä, hänen maineensa on riekaleina – ja pian hän huomaa myös henkensä olevan vaarassa.

Oudot tapahtumat tuntuvat liittyvän suvun viimeiseen suureen aarteeseen, van Goghin upeaan auringonkukkamaalaukseen, jonka uskotaan lopullisesti kadonneen. Joku kuitenkin tavoittelee sitä, joku joka luulee Johnin tietävän taulun olinpaikan, vihollinen joka on valmis jopa tappamaan sen takia.

Niin John joutuu tahtomattaan mukaan vaaralliseen peliin, jossa mitään keinoja ei kaihdeta. Epävarmana liittolaisistaan, yksin ja aseettomana hän joutuu vihdoin vastakkain tuntemattoman vihollisensa kanssa Kanaalin sumun verhoamilla vesillä – ja huomaa kauhukseen petoksen todellisen suuruuden.

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuningas (Mustan tikarin veljeskunta, #12)Kuoleman salaliitto (Eve Dallas, #8)Kuolleiden kirja (Pendergast, #5)PakoKoston rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #7)
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384