Jumalatar (Moebius #3) -  Moebius7.60

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Lauri Narinen. Tekstaus Anne Maj-Britt. Nidottu.

JUMALATAR on jatkoa aikaisemmin ilmestyneille albumeille Tähti, ja Aedenan puutarhat. Näistä albumeista tuttujen Stelin ja Atanan seikkailut jatkuvat Aedenan mystisellä planeetalla. Tällä kertaa seuraamme Atanan vaiheita hänen samoillessaan pitkin neitseellistä planeettaa. Mutta paratiisissakin on käärmeensä, ja Aedenalla se on mystinen ja paha ”Hyväntahtoisuus”-niminen olento, joka on tehnyt itsestään jumalan ”Pesä”-nimisen yhteiskunnan asukkaille. Atana saa huomata, että erilaisuus voi olla kuolettavan vaarallista...

Moebius jatkaa tässä albumissa utopiansa etsimistä: totalitarismi ja autoritäärisyys ovat ihmisen ja luonnon välisen suhteen lisäksi voimakkaasti läsnä tässä Moebiuksen monitasoisessa tarinassa. Tuntuu melkein siltä, että Moebius aavisti ennalta itä-Euroopan myrskyisän vapautumisen loppuvuonna 1989 – sen verran yhteneväisyyksiä tällä Ranskassa ja Yhdysvalloissa tehdyllä ja alkuvuonna 1989 valmistuneella tarinalla ja todellisuudella on. Mutta poliittisen sanoman lisäksi Moebius puhuu ihmissuhteista Pesän asukkaiden ”kasvojen” symbolisen merkityksen kautta. Missä omat ”kasvosi” ovat...?

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 1991
Kustantaja: Semic
Tyylit: scifi, sarjakuva
Alkuperäinen nimi: La Deesse
Arvosanalla: 7.60/10
Arvosanoja: 10
Muokattu: helmikuu 01, 2009

Moebius -kirjasarja

Aedena-sarja on Jean Giraudin scifi-sarjakuva Stelin ja Atanan seikkailuista avaruudessa. Sarjan muita osia Stel, Sra ja Les Réparateurs ei ole julkaistu Suomessa.
Tähti (Moebius #1)7.50
Aedenan puutarhat (Moebius #2)7.34
Jumalatar (Moebius #3)7.60