Jumalatar (Moebius, #3)
Keskiarvo 3.80
3.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Jumalatar

Moebius
Julkaistu: 1991 (Semic)
Alkuperäinen nimi: La Deesse
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, sarjakuva

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Lauri Narinen. Tekstaus Anne Maj-Britt. Nidottu.

JUMALATAR on jatkoa aikaisemmin ilmestyneille albumeille Tähti, ja Aedenan puutarhat. Näistä albumeista tuttujen Stelin ja Atanan seikkailut jatkuvat Aedenan mystisellä planeetalla. Tällä kertaa seuraamme Atanan vaiheita hänen samoillessaan pitkin neitseellistä planeettaa. Mutta paratiisissakin on käärmeensä, ja Aedenalla se on mystinen ja paha ”Hyväntahtoisuus”-niminen olento, joka on tehnyt itsestään jumalan ”Pesä”-nimisen yhteiskunnan asukkaille. Atana saa huomata, että erilaisuus voi olla kuolettavan vaarallista...

Moebius jatkaa tässä albumissa utopiansa etsimistä: totalitarismi ja autoritäärisyys ovat ihmisen ja luonnon välisen suhteen lisäksi voimakkaasti läsnä tässä Moebiuksen monitasoisessa tarinassa. Tuntuu melkein siltä, että Moebius aavisti ennalta itä-Euroopan myrskyisän vapautumisen loppuvuonna 1989 – sen verran yhteneväisyyksiä tällä Ranskassa ja Yhdysvalloissa tehdyllä ja alkuvuonna 1989 valmistuneella tarinalla ja todellisuudella on. Mutta poliittisen sanoman lisäksi Moebius puhuu ihmissuhteista Pesän asukkaiden ”kasvojen” symbolisen merkityksen kautta. Missä omat ”kasvosi” ovat...?

muokattu 01.02.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Isä ja poika (Neon Genesis Evangelion, #12)Saga (Saga, #1)Saga: Neljäs kirja (Saga, #4)Planetes. Osa 2 (Planetes, #2)Rämeen olento: Kolmas kirja (Rämeen olento, #3)
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Per Horjanheimo
Jäseniä yhteensä: 9457