Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga

Alan Moore, Kevin O'Neill
scifi, sarjakuva, vaihtoehtohistoria
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #1) - Alan Moore, Kevin O'Neill8.44

Alkuteos ilmestyi The League of Extraordinary Gentlemen -lehden numeroissa 1–6 vuosina 1999–2000. Käsikirjoittanut Alan Moore. Kuvittanut Kevin O'Neill. Suomentanut ja toimittanut Jouko Ruokosenmäki. Nidottu.

Reipashenkinen sarjaseikkailu, joka toimi innoittajana elävälle kuvalle ”The League

Lontoo 1898, viktoriaaninen kausi kääntyy kohti loppuaan ja 1900-luku lähestyy. Maailma elää suurten muutosten ja ahdistuksen aikoja, järkkymättömän järjesteyksen ja karmean kaaoksen hetkiä. Isänmaa kaipaa sankareita.

Allan Quatermain, Kapteeni Nemo, Hawley Griffin, Tri Henry Jekyll, Hra Edward Hyde ja Mina Murray ovat juuri sellaisia sankareita, ja yhdessä he ovat Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga.

Arvoituksellinen Campion Bond ja tämän mystinen esimies ”M” värväävät hädän hetkenä kuusi seikkailijaa puolustamaan suurvaltaa. Heidän pitää kukistaa katala Tohtori ja tehdä tyhjäksi tämän kaameat valloitusssuunnitelmat. Mutta kas, kaikki ei olekaan sitä miltä ensin vaikuttaa: pelissä on myös muita, hämäräperäisiä ja miniskuuleja tekijöitä. Seuraa ällistyttävää draamaa.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2003
Kustantaja: Egmont
Tyylit: scifi, sarjakuva, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: 1800-luku, elokuva
Alkuperäinen nimi: The League of Extraordinary Gentlemen, Volume I
Arvosanalla: 8.44/10
Arvosanoja: 47
Muokattu: lokakuu 23, 2018

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga -kirjasarja

Alun perin omana lehtenään vuosina 1999–2003 julkaistu steampunk-vaihtoehtohistoriaa edustava sarjakuva, jossa seikkaillaan viktoriaanisen ajan Englannissa. Liigan muodostavat joukko vanhasta pulp-kirjallisuudesta tuttuja hahmoja, kuten Allan Quatermain, Kapteeni Nemo, Hawley Griffin (Näkymätön mies), Wilhelmina Murray (Dracula) sekä tohtori Henry Jekyll ja herra Hyde.

Sivurooleista löytyvät ainakin Tohtori Moreau, Sherlock Holmes ja John Carter. Sarjakuvassa on myös viittauksia esimerkiksi C. S. Lewisin, Jonathan Swiftin ja Michael Moorcockin scifi- ja kauhukirjoihin.

Sarjakuvasta tehtiin Yhdysvalloissa myös Herrasmiesliiga-niminen elokuva vuonna 2003, mutta osa hahmoista on vaihdettu aivan muihin eikä elokuvaa arvosteta yhtä paljon kuin alkuperäistä sarjaa.

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #1)8.44
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga 2 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #2)8.02
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: Musta kansio (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #3)6.92
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 1910 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #4)6.48
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 1969 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #5)5.88
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 2009 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #6)5.36
Nemo: Jääsydän (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #7)5.34