Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga 2

Alan Moore, Kevin O'Neill
scifi, sarjakuva, vaihtoehtohistoria
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga 2 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #2) - Alan Moore, Kevin O'Neill8.02

Alkuteos ilmestyi The League of Extraordinary Gentlemen Volume 2 -lehden numeroissa 1–6 vuosina 2002–2003. Käsikirjoittaja Alan Moore. Kuvittaja Kevin O'Neill. Suomentanut ja toimittanut Jouko Ruokosenmäki. Nidottu.

Herrojen Alan Moore ja Kevin O'Neill ylistetty sarjakuvaluomus saa jatkoa

Tuskin on Lontoo ehtinyt toipua alempien kansanluokkien asuma-alueita koetelleesta katastrofista, kun jo uusi uhka putoaa tutkimattoman yötaivaan syvyyksistä valtaisissa metallikapseleissa, ja johtavat tiedemiehet väittävät näiden outojen objektien matkanneen tänne aina Mars-planeetalta asti! Jälleen kerran Ison Britannian tiedustelupalvelu joutuu kutsumaan apuun epätavalliset urhonsa: Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liigan!

Kun hätä on suurin, Allan Quatermain, Kapteeni Nemo, Hawley Griffin, Tri Henry Jekyll, Hra Edward Hyde ja Mina Murray pistävät peliin kaiken neuvokkuutensa ja voimavaransa, puhumattakaan omasta henkilökohtaisesta hyvinvoinnistaan, sillä onhan vaakalaudalla sentään saarivaltakunnan ja sen kunnianarvoisten asukkaiden tulevaisuus ja terveys. Mutta riittänevätkö edes sankareidemme parhaat konstit torjumaan niin kammottavaa vaaraa, että sitä voi tuskin sanoin kuvata?

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga tarjoaa viihdyttävää ja kasvattavaa luettavaa kaikille jännityksestä ja poikamaisista seikkailuista nauttiville lukutaitoisille kulttuurin ystäville. Kuvasarjajulkaisumme sisältää siinä määrin ronskeja ja riipaisevia kohtauksia, että emme voi sitä suositella jänishousuille, arkajaloille tahi tyttölapsille.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2004
Kustantaja: Egmont
Tyylit: scifi, sarjakuva, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: 1800-luku
Alkuperäinen nimi: The League of Extraordinary Gentlemen, Volume II
Arvosanalla: 8.02/10
Arvosanoja: 50
Muokattu: lokakuu 25, 2018

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga -kirjasarja

Alun perin omana lehtenään vuosina 1999–2003 julkaistu steampunk-vaihtoehtohistoriaa edustava sarjakuva, jossa seikkaillaan viktoriaanisen ajan Englannissa. Liigan muodostavat joukko vanhasta pulp-kirjallisuudesta tuttuja hahmoja, kuten Allan Quatermain, Kapteeni Nemo, Hawley Griffin (Näkymätön mies), Wilhelmina Murray (Dracula) sekä tohtori Henry Jekyll ja herra Hyde.

Sivurooleista löytyvät ainakin Tohtori Moreau, Sherlock Holmes ja John Carter. Sarjakuvassa on myös viittauksia esimerkiksi C. S. Lewisin, Jonathan Swiftin ja Michael Moorcockin scifi- ja kauhukirjoihin.

Sarjakuvasta tehtiin Yhdysvalloissa myös Herrasmiesliiga-niminen elokuva vuonna 2003, mutta osa hahmoista on vaihdettu aivan muihin eikä elokuvaa arvosteta yhtä paljon kuin alkuperäistä sarjaa.

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #1)8.44
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga 2 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #2)8.02
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: Musta kansio (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #3)6.92
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 1910 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #4)6.48
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 1969 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #5)5.88
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: 2009 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #6)5.36
Nemo: Jääsydän (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga #7)5.34