Batman: Tappava pila
Keskiarvo 3.98
3.98 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Batman: Tappava pila

Alan Moore
Julkaistu: 1989 (Semic)
Alkuperäinen nimi: Batman: The Killing Joke
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: sarjakuvasupersankarisarjakuva

Alkuteos ilmestynyt 1988. Tarina: Alan Moore. Kuvitus: Brian Bolland. 

1. laitos: Tappava pila. Semic, 1989. Värit: John Higgins. Suomentanut Riku Perälä. Nidottu. Uudelleenjulkaisu kokoelmassa DC-sankarit.
2. laitos: Tappava vitsi. Värit: Brian Bolland. Suomennos: Petri Silas. Esipuhe: Tim Sale. Jälkisanat: Brian Polland. RW-kustannus, 2015. Sidottu.

Yksi huono päivä.

Jokerin, tuon holtittomasti eteenpäin vyöryvän hulluuden sekopallon mukaan järjissään olevaa ihmistä ja psykopaattia voivat joskus erottaa vain yhden päivän tapahtumat. Arkhamin parantolasta vapaalle päästyään hän käy todistamaan mielipuolista teoriaansa hyökkäämällä Gothamin poliisipäällikön Jim Gordonin sekä tämän kauniin ja älykkään Barbara-tyttären kimppuun.

Batmanille tulee kiire, jos hän aikoo ehtiä pelastamaan kaksi läheistä ja rakasta ystäväänsä perivihollisensa kynsistä. Onnistuuko viittaritari tyrehdyttämään Jokerin sekopäisen verenhimon ja katkaisemaan samalla itseään ja kaikkein ikonisinta vastustajaansa yhdistävät langat? Hyytävän tarinan myötä paljastuu myös, miten Jokerista tuli Jokeri. Miten käy loppuhuipennuksessa, jossa ovat vastakkain Batmanin ylväät periaatteet ja Jokerin maaninen järjettömyys?

Legendaarinen käsikirjoittaja Alan Moore uudisti supersankarikäsityksen V niin kuin verikoston ja Vartijoiden myötä. Tappavan vitsin sivuilla hän laittaa Batmanin luomaan nahkansa ja ampuu eteemme ennennäkemättömän tulkinnan Jokerista, sarjakuvien kaikkien aikojen superkriminaalista.

Brian Bollandin huikean taitavasti kuvittama Tappava vitsi julkaistaan nyt runsailla ekstroilla varustettuna Deluxe-laitoksena, jonka väreistä vastaa taiteilija itse.

(muokattu 26.09.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

WolverineBatman: Kuolema kulkee perheessäBatman: Pöllöjen hoviYön ritari III: HerrakansaTeräsmies
Paikalla 3 jäsentä ja 52 vierailijaa
LordStenhammar, Jussi, Pisania
Uusin jäsen: Aki Määttä
Jäseniä yhteensä: 8798