DC-sankarit: Tekijänä Alan Moore
Keskiarvo 3.47
3.47 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (17)
Kirjahyllytilastot

DC-sankarit: Tekijänä Alan Moore

Alan Moore
Julkaistu: 2007 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: DC Universe: The Stories of Alan Moore
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: sarjakuvasupersankarisarjakuva

Alkukielinen kokoelma ilmestynyt 2006. Kuvitus: Terry Austin, Jim Blake, Brian Bolland, Paris Cullins, George Freeman, Dave Gibbons, Klaus Janson, Rick Magyar, Kevin O'Neill, Joe Orlando, George Pérez, Kurt Schaffenberger, Curt Swan, Rick Veitch, Al Williamson, Bill Willingham. Toimittanut Jouko Ruokosenmäki. Suomennos: Jukka Heiskanen, Riku Perälä & Jouko Ruokosenmäki. Sidottu.

Alan Moore ja maailman suurimmat supersankarit

Mestariteoksistaan VARTIJAT ja V NIIN KUIN VERIKOSTO tunnettu Alan Moore kirjoitti 80-luvulla amerikkalaiselle DC Comicsille sikermän lyhyempiä supersankaritarinoita, joissa hän esitti omat tulkintansa tunnetuista hahmoista kuten Teräsmies, Ihmenainen, Vihreä Lyhty ja Batman. Tarinat ulottuivat Gotham Cityn kujilta aina kosmoksen äärilaidoille, ja ne kertoivat milloin ihmisen kamppailusta sisäisten petojensa kanssa, milloin arvoituksellisista avaruusmuukalaisista. Kaikkia yhdisti Mooren kyky kehitellä tuoreita, ennalta arvaamattomia juonikuvioita ja oivaltavia hahmorakennelmia. Nyt nämä Mooren supersankarisarjakuvat on koottu yksiin kansiin, mukaan luettuna rakastettu Teräsmies-tarina "Mitä tapahtui tulevaisuuden miehelle?" sekä palkittu "Batman: Tappava pila".

”Moore on yllättänyt yleisön kerta toisensa jälkeen monimutkaisilla, uusia uria aukovilla tarinoillaan.” – Juha Mäkinen, Keskisuomalainen

”Kuinka stereotypioihin takertuva sarjisgenre voisi sanoa jotain olennaista ihmisenä olemisesta? Alan Moore näyttää miten.” – Jussi Ahlroth, Helsingin sanomat

”Moore on tarinan juoksuttajana huippu.” – Juha Sihto, Aamulehti

muokattu 25.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

WolverineBatman: Synkkä voittoThor: LuojapommiTeräsmiesBatman: Pöllöjen hovi

Kirja-arvioita (1)

Thialfi avatar
Kirjoittanut
4.0
Alan Mooren käsikirjoittamat tarinat ovat selkeästi parempia kuin alan sarjakuvat keskimäärin. Supersankaritarinat ovat aikuisen lukijan kannalta merkityksetöntä taustaa, mutta tässä kokoelmassa tavanomaisetkin sarjakuvalehtien tarinat ovat älykkäitä, nokkelia ja usein humoristisia. Vihreä lyhyt -tarina ”Pimeimmässä yössä” on oikein hauska. Vastapainona ”Isänpäivä” on poikkeuksellisen rankka. Tässä seurassa heikoimmaksi jää Teräsmiehen ja Rämeen olennon sisältävä tarina.
Paikalla 26 vierailijaa
Uusin jäsen: Marko Määttänen
Jäseniä yhteensä: 9378