Sinisen peilin antikvariaatti

Martin Widmark
fantasia, jännitys, nuoret, seikkailu
Sinisen peilin antikvariaatti (David & Larissa #1) - Martin Widmark7.00

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Outi Menna. Kannen kuva ja kuvitus: Katarina Strömgard. Päällys: Eevaliina Rusanen. Sidottu.

Luonnontieteitä, jännitystä, ripaus scifiäkin!

13-vuotias David aloittaa yläasteen ja joutuu samalla muuttamaan pois kotoa. Hänen vanhempansa ovat nimittäin matkustaneet työkomennukselle Nigeriaan. David saa oman huoneen antikvariaatinpitäjä Melkiorin kodista, joka sijaitsee Sinisen peilin antikvariaatin yläkerrassa. Yleensä syrjään vetäytyvä älykkö David saa heti ensimmäisenä koulupäivänä uuden ystävän, luokkatoverinsa Larissan, joka kotoisin Pietarista. Larissa on tiedonhaluinen, innokas ja energinen, ja erittäin hyvä matematiikassa. Nuorista tulee heti hyvät ystävät.

Eräänä päivänä tapahtuu kummia: Melkior katoaa jäljettömiin. David herää aamulla eikä miestä näy mistään. Hän alkaa selvitellä katoamista Larissan kanssa. David löytää Melkiorin jättämän salaperäisen koodatun viestin, jonka he selvittävät yhdessä. Sen avulla he löytävät talon takaa salaisen eläintarhan, jonka eläimistä osa on hämmästyttävän vanhoja. Seinältä löytyy myös Charles Darwinin Melkiorille myöntämä kunniakirja. Mitä ihmettä? Vihdoin David löytää itselleen osoitetun kirjeen, jossa Melkior kertoo kaiken...

Tapausta selvitellessään David ja Larissa joutuvat kohtaamaan vaarallisia rikollisia, joita vastaan heillä on aseena vain oma nokkeluutensa ja tietämyksensä tietotekniikasta ja luonnontieteistä.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 2007
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, jännitys, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: Antikvariat Blå spegeln
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 24
Muokattu: joulukuu 31, 2014

David & Larissa -kirjasarja

Kolmastoista vieras (David & Larissa #2)8.00
Sinisen peilin antikvariaatti (David & Larissa #1)7.00
Kauhujen saari (David & Larissa #3)7.38
Noidan laulu (David & Larissa #4)7.26

Kirja-arvioita

6/10 |
heinäkuu 10, 2015
Lastenkirjallisuuden parissa työskenteleville Martin Widmark lienee tullut ensisijaisesti tutuksi LasseMaijan etsivätoimistosta, mutta niiden lisäksi häneltä on suomennettu neljän osan verran Davidin ja Larissan seikkailuista kertovaa sarjaa ...