Sinisen peilin antikvariaatti (David & Larissa, #1)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Sinisen peilin antikvariaatti

Martin Widmark
Julkaistu: 2007 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Antikvariat Blå spegeln
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Outi Menna. Kannen kuva ja kuvitus: Katarina Strömgard. Päällys: Eevaliina Rusanen. Sidottu.

Luonnontieteitä, jännitystä, ripaus scifiäkin!

13-vuotias David aloittaa yläasteen ja joutuu samalla muuttamaan pois kotoa. Hänen vanhempansa ovat nimittäin matkustaneet työkomennukselle Nigeriaan. David saa oman huoneen antikvariaatinpitäjä Melkiorin kodista, joka sijaitsee Sinisen peilin antikvariaatin yläkerrassa. Yleensä syrjään vetäytyvä älykkö David saa heti ensimmäisenä koulupäivänä uuden ystävän, luokkatoverinsa Larissan, joka kotoisin Pietarista. Larissa on tiedonhaluinen, innokas ja energinen, ja erittäin hyvä matematiikassa. Nuorista tulee heti hyvät ystävät.

Eräänä päivänä tapahtuu kummia: Melkior katoaa jäljettömiin. David herää aamulla eikä miestä näy mistään. Hän alkaa selvitellä katoamista Larissan kanssa. David löytää Melkiorin jättämän salaperäisen koodatun viestin, jonka he selvittävät yhdessä. Sen avulla he löytävät talon takaa salaisen eläintarhan, jonka eläimistä osa on hämmästyttävän vanhoja. Seinältä löytyy myös Charles Darwinin Melkiorille myöntämä kunniakirja. Mitä ihmettä? Vihdoin David löytää itselleen osoitetun kirjeen, jossa Melkior kertoo kaiken...

Tapausta selvitellessään David ja Larissa joutuvat kohtaamaan vaarallisia rikollisia, joita vastaan heillä on aseena vain oma nokkeluutensa ja tietämyksensä tietotekniikasta ja luonnontieteistä.

muokattu 31.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Biggles EtelämerelläKauhujen saari (David & Larissa, #3)Pimeän käskyläiset (Viisi vartijaa, #3)Veden vallassa (Väkiveriset, #3)Korpinportti (Viisi vartijaa, #1)

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.0
Lastenkirjallisuuden parissa työskenteleville Martin Widmark lienee tullut ensisijaisesti tutuksi LasseMaijan etsivätoimistosta, mutta niiden lisäksi häneltä on suomennettu neljän osan verran Davidin ja Larissan seikkailuista kertovaa sarjaa hieman isommille lukijoille. Sarjan ensimmäinen osa "Sinisen peilin antikvariaatti" (Tammi, 2007) kertoo seitsemännen luokan aloittavasta Davidista, joka on hiljainen ja fiksu poika. Davidin vanhemmat ovat lähteneet työmatkalle Nigeriaan, ja ... (lisää)
Paikalla 57 vierailijaa
Uusin jäsen: Jimi Vuori
Jäseniä yhteensä: 9742