Aamunkoi (Houkutus, #4)
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (675)
Kirjahyllytilastot

Aamunkoi

Stephenie Meyer
Julkaistu: lokakuu 22, 2009 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Breaking Dawn
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka, nuoret
Avainsanat: elokuva, ihmissudet, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Pirkko Biström. Sidottu.

”Älä pelkää”, kuiskasin. ”Me kuulumme yhteen.” Äkkiä minut valtasi tunne, että sanani olivat totisinta totta. Tämä hetki oli niin virheettömän oikeanlainen, ettei vähintäkään epäilyksen sijaa jäänyt. Hänen kätensä kietoutuivat ympärilleni, puristivat minut häntä vasten... Tuntui, kuin jokaista hermoani kihelmöisi. ”Ikuisesti”, hän myönsi.

Suunnaton intohimo Edwardia kohtaan ja syvä yhteys Jacobiin ovat repineet kahtia Bellaa, joka on nyt elämänsä äärimmäisessä käännekohdassa. Hänen edessä oleva valintansa joko liittyä kuolemattomien viettelevään perheeseen tai jatkaa ihmiseloa määrää kahden heimon kohtalon.

Kun Bella on tehnyt valintansa, alkaa ennennäkemätön tapahtumien vyöry, joka johtaa käsittämättömiin seurauksiin. Juuri kun Bellan elämän langat ovat kutoutumassa yhteen kuin kaunein silkki, ne uhkaavatkin tuhoutua yhdessä hetkessä ikuisiksi ajoiksi.

Hämmästyttävä, odotettu Aamunkoi on Houkutus-sarjan huikea päätösosa.

muokattu 27.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Liekki (Liekki-trilogia, #1)Löytynyt (Taikavaras, #3)Hajonnut lauma (Uljasmaa, #1)Avain (Mahtavat 12, #3)Hiraeth

Kirja-arvioita (40)

Lunis avatar
Kirjoittanut
3.0
Kaikista Houkutus-sarjan kirjoista pidän vähiten tästä. Ensimmäinen osaa toimii hyvin kokonaisuutena, Edwardin ja Bellan välillä kipinöi sävähdyttävästi ja kaikki toimii. Olen lukenut Houkutuksen useita kertoja. Aamunkoi on venytetty. Sarja menetti hohtonsa luultavasti kolmannessa osassa: se herätti lähinnä kiukkua. Neljäs osa on jo todella paljon liikaa. Meyerin kieli toimii, Jacobin vitsit ovat hurmaavan hillittömiä ja sinänsä tekstikin on ihan laadukasta. Ongelma piilee ... (lisää)
Tuulenkukka avatar
Kirjoittanut
2.0
Aamunkoi on mielestäni sarjan heikoin kirja. Vaikka en pidä muitakaan sarjan osia erityisen hyvinä, olivat ne kuitenkin sen verran mielenkiintoisia ja koukuttavia että kirjoja oli vaikea laskea käsistä. Aamunkoin suurin vika (muuhun sarjaan verrattuna) on sen tylsyys. Alku on varsin jännityksen täyteinen kun Bella ja Edward saavat toisensa ihan papin aamenella ja kakkososassa oli mukavaa vaihtaa näkökulmaa Jacobiin. Suurin pettymys on kirjan kolmas osa, jossa Bella muuttuu vampyyriksi ... (lisää)
Celestine avatar
Kirjoittanut
0.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Ransunmatte avatar
Kirjoittanut
2.0
Meyer on hyvä kirjoittaja, mutta en oikein innostunut koko tästä kirjasarjasta. Bella oli turhan vetelä tyyppi, oli valmis heittämään menemään koko ihmiselämänsä yhden jätkän takia. Edward ei ollut mielestäni edes kauhean kiinnostava hahmo. Hänessä olisi voinut olla enemmän särmää, hiukan pahaa poikaa. Jakob ja muut sudet olivat paljon kiinnostavampia. Tämä osa kirjasta oli kyllä aika turha, tarinan olisi pystynyt tiivistämään kolmeen osaan. Aamunkoi -kirjassa oli ... (lisää)
Fubuki avatar
Kirjoittanut
1.0
Tämä kirja vei uskoni saagaan lopullisesti, sillä se palasi takaisin siihen mistä se tasoaan nosti Uusikuun ja Epäilyksen aikana. Kirja oli suunnattoman tylsä ja Bella ei vieläkään saavuttanut hahmoonsa minkäänlaista syvyyttä tai järkeä, ja kaikki jännitys esimerkiksi susien reaktiosta vampyyrivauvaan sekä volturien kanssa taistoon lässähtivät samantien. Edes Meyerin hiukan parantunut kirjoitustyyli eivät enää tätä kirjaa pelastanee. Myönnän myös nauraneeni ... (lisää)
Salut avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin Aamunkoin viikossa ja pidin kovasti. Siinä oli hyvin tunteellisia kohtia ja melkein itketti, vaikka tiesin, että lopulta kaikki päättyy hyvin. Kirja päätti hienosti ja selvästi Houkutus-sarjan, vaikka minun lemppariani Jasperia ei ollut niin paljon kirjassa kuin olisin toivonut, mutta enemmän kuitenkin kuin muissa kirjoissa. Suosittelen kirjaa kaikille ja varsinkin niille, jotka ovat jo ennestään tutustuneet Houkutus-sarjaan. Kaikki ne, jotka eivät ole lukeneet mitään ... (lisää)
Eiska avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Camila avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli ehkä hitusen liian lyhyt, mutta jännitystä eikä Edwardin ja Bellan rakkautta unohdettu tässäkään kirjassa. rauhallinen alku ja kaunis luppu oli mahtava pääte tälle jännittävälle sarjalle.vaikka juuri tälläisissä kirjoissa minua vähän harmittaa se että kun tietää että bella selviytyy niin jännitys määrkin vähenee,mutta kyllä minua jännitti ihan tarpeeksi.minusta on mukavaa,että tässä sarjassa kirjat eivät tylsisty loppua kohdan niinkuin valitettavassti ... (lisää)
Usva avatar
Kirjoittanut
5.0
<3 <3 <3 Aivan ihana sarja jonka olen lukenut useampaan otteeseen. <3
Ferren avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
rudi92 avatar
Kirjoittanut
1.5
Todella hyvä kirja. Pidin siitä että kirjassa oli myös Jacobin näkökulmasta. Aloin pitää vain entistä enemmän Jacobista hahmona. Kaksi asiaa olivat sellaisia joita en pitäny. Ensimmäinen oli nimeltä Renesmee. Jotenkin en pidä hänestä ja minua ärsytti suunnattomasti se että häntä hehkuteltiin koko ajan. Ja toinen asia joka oli ärsyttävä, oli loppu. Se oli yksinkertaisesti tylsä. Siinä vain höpöteltiin, eikä mitään jännittää tapahtunut. Mutta muuten kirja oli ehdottomasti Houkutuksen ja Uusikuun kanssa yhtä hyvä.
ellue avatar
Kirjoittanut
4.0
Luin kirjan yhdessä viikonlopussa. Se oli mielestäni hyvä, muttei paras kirjasarjasta. Pidin ensimmäisestä osasta, koska olen jotenkin aina kirjasarjan aikaisemmissakin osissa pitänyt Edwardin ja Bellan romantiikasta. Joten siksi ahmin oikein sen kirjan ensimmäisen osan. Pidin myös toisesta osasta, koska pidän myös Jacobista. Ja oli kivaa tietää mitä hänenkin päässään liikkuu. Kolmas osa oli sinäänsä hyvä, koska olihan sitä jo odoteltukin, että Bellasta tulee vampyyri. Mutta sitten taas hohtoa vei Renesmee, koska hänestä en pidä hahmona hirveästi.
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
4.0

Tässä teoksessahan tapahtui vaikka ja mitä, kerrassaan koukuttavaa! Tykkäsin kirjasta paljon ja jännitys säilyi loppuun asti. Täytyy todeta, että kirjat ovat paljon parempia kuin näistä tehdyt elokuvat. Elokuvien tyyli on jotenkin liian taide-elokuvamainen, kun kirjat taas etenevät reippaasti (no päähenkilön omia päänsisäisiä jorinoita lukuunottamatta) seikkailusta toiseen ja draamasta seuraavaan.

Nella avatar
Kirjoittanut
3.5

Kirja on periaatteessa jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäinen ja viimeinen on kirjoitettu Bellan näkökulmasta ja keskimmäinen taas Jacobin. Oma suosikkini on kirjan kolmas osa. En itse pitänyt kovin paljoa Jacobin näkökulmasta kirjoitetusta tekstistä. 

Kirjan juoni on ihan mukavaa luettavaa, ei mitään kovin erikoista. Välillä on jopa hieman tylsän puoleista. Jos pitää onnellisista lopuista, silloin tämä kirja kannattaisi ehkä lukea. Loppu on melko kliseinen, mutta ... (lisää)

Adolfina Romanov avatar
Kirjoittanut
2.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Truuners95 avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
inari avatar
Kirjoittanut
4.0
756:ssä sivussa on paljon asiaa. Siihen mahtui monia tunteita: ärtymystä, iloa ja tusina muita. Kirja oli pysäyttävä ja jätti lukijan, minut ainakin, sanattomaksi, vaikken mikään twilightin suurin fani olekkaan. Ihan jees päätös ;D
Ida avatar
Kirjoittanut
1.5
Twilight oli niitä ekoja sarjoja joita luin. Palvoin sitä mutta parin vuoden päästä en voinut sietää koko sarjaa. Yökk. Bella Swan ja Edward. Romanssi vaikuttaa ekaksi söpölltä ja kaikkea, mutta sittenkun luet epäilystä niin aivasi räjähtää jos shippaat Bellaa ja Jacobia. Sitten Aamunkoin jälkeen pidät vaan Jacobista ja laumasta ja Renesmeestä. Ainoa syy miksi luin kirjaa olivat he ja erikoisvoimat jotka kiinnostivat minua. Ne jotka rakastaa mahdotonta kolmiodraamaa ja ... (lisää)
WindWizard avatar
Kirjoittanut
3.0
Huikea päätösosa? Ollaanko tässä nyt ihan varmoja? Ei minun mielestäni. Ainoa hyvä puoli KOKO kirjassa on Jake, eipä tässä muuta ollutkaan kuin sitä että palvotaan Renesmeeta. Mutta ei se mitään. Näkemykseni Edwardistä on huonontunut koko ajan tätä sarjaa lukiessa, kun se on niiiin huolissaan Bellasta ettei mitään rajaa. Noh, onpa tääkin nyt tullut luettua, ja olen varma etten lue toista kertaa...
Kirassiina avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Mysi avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtava lopetus Houkutus-sarjalle. Tärkeintä oli loppu, kun Bella pystyi näyttämään ajatuksensa Edwardille. Kirja oli hyvä, enkä muuttaisi siinä yhtään mitään.
Rauros avatar
Kirjoittanut
4.5
Rakastan twilight sarjaa <3! Pidän aika paljon taistelukohtauksista joita ei tässä sarjassa hirveesti ollu! Mut ihan jees kirja :)! Liikutuin siitä miten Volturit tulivat hakemaan/katsomaan onko Renesmee heidän lapsensa ja muutenkin! Kohtaus (Koko kirja) oli kirjoitettu todella kauniisti ja sulavasti. Tämä kirja-sarja on ykkösenä/tai toisena parhaimpien listalla! Suosittelen hellästi tätä sarjaa kaikille mahdollisille ihmisille <3
Lilli avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
3.0
Ihan jännittävä päätös sarjalle. Jacobin osuus oli parempi, mutta muutkin menetteli. Bellan raskaudessa oli tosi järkyttäviäkin kohtia mutta pääasiassa ihan hyvää settiä. Kannattaa tämäkin lukea jos muut on jo lukenut :D
BookSolder avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin! Tämä kirja oli todella mukavasti toteutettu sillä tykkäsin myös lukea Jacob:in ajatuksia. Hyvä päätös sarjalle, vaikkakin hieman ennalta arvattava alusta. Loppua kohden jännitys tiivistyi ja no tykkäsin!
LonelyDiamond avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
5.0
Hyvä kirja. Sopiva päätös sarjalle.
layla avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Dark Angel avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Melonny avatar
Kirjoittanut
0.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Milutsi avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihan paras kirja ompi tää!!! Kannattaa lukea. Joissain kohti tylsä , mutta muuten ei minun mielestä...
unia avatar
Kirjoittanut
1.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Li avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirja miellyttäisi muuten mutta en pitänyt kun piti lukea Jacobin näkökulmasta. Minua ärsytti myös lopppuratkaisun optimaalisuus (niin kai se sanotaan). En myöskään käsitä miksi sarja loppuu tähän. Itse olisin toivonut että sarjan lopuksi Volturit kukistuvat. Tässä kirjassa Voltureita vastaan ei edes tapeltu.
Totoro avatar
Kirjoittanut
2.0
Sanon suoraan, että petyin pahasti. Oletin että tässä kirjassa olisi hirveästi toimintaa jne. Mutta kuitenkin siinä oli jotenkin liikaa hössötystä ja loppu lössähti. Muut sarjan kirjat ovat olleet hyviä, harmitti jotenkin kun viimenen kirja vie kaiken hohdon pois.
Essi avatar
Kirjoittanut
5.0
Koko Houkutus-sarjan kirjoista paras (: ?
Teardrop avatar
Kirjoittanut
2.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Tiittis avatar
Kirjoittanut
2.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Lylee avatar
Kirjoittanut
4.0
Minusta Aamunkoi on aivan mahdottoman hyvä kirja ! Se on ihanasti täynnä romantiikkaa ja jännitystä , koska Edward ja Bella menee naimisiin ja Jacob leimautuu <3
vampire girl avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihan hyvä lopetus ihanalle kirjasarjalle, vaikka ei kaikkea toiveita pystynyt täyttämäänkään. Tätä viimeistä kirjaa odotin yli vuoli vuotta. Tässä kirjassa oli aikuisempi ote, mutta se sopi tähän. Hyvät puolet kirjassa: - Edward ja Bellan häämatka ja elämää nuorparina, pelkäsin ettei hääyötä käsiteltäisi ollenkaan. - Päästiin Jacobin pään sisälle, huomasin heti lukevansa aivan eri henkilö näkökulmasta. Jacobin huumori oli ihan mahtava. Edwardin ehdotus ... (lisää)
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724