Serren metsissä
Keskiarvo 3.92
3.92 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (58)
Kirjahyllytilastot

Serren metsissä

Patricia A. McKillip
Julkaistu: marraskuu 16, 2009 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: In the Forests of Serre
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Natasha Vilokkinen. Kannen kuva: Kinuko Y. Craft. Sidottu, kansipaperi.

Mythopoeic-palkintoehdokas 2004.

Ronan, Serren nuori prinssi, lähtee sotaan etsimään kuolemaa – vaimonsa ja lapsensa menettäneenä hän ei näe mitään syytä elää. Epäonnekseen hän talloo ratsullaan noidan valkoisen kanan kuoliaaksi ja saa päälleen kurjaakin kurjemman kirouksen.

Kun vielä kuningas ilmoittaa aikeestaan naittaa Ronan vastoin tämän tahtoa, mies vaipuu epätoivoon. Synkimpänä hetkenään hän kuitenkin näkee tulilinnun, jonka kutsua hän seuraa yhä syvemmälle lumottuun metsään – ja eksyy, niin kuin joskus on eksyttävä löytääkseen perille.

Patricia A. McKillip on palkittu amerikkalainen kirjailija ja nykyfantasian kärkinimiä. McKillipiä on kiitetty ertyisesti omaperäisestä, lyyrisen kauniista kielestä. Häneltä on aiemmin suomennettu romaanit Unohdettu Ombria ja Basiliskin laulu, joista jälkimmäinen oli ehdolla Tähtifantasia-palkinnon saajaksi.

“Piinaavan kaunis tarina.” – Booklist

“Mystinen, aavemainen fantasia rakkauden pakenemisesta ja haparoivasta matkasta kohti rakkautta – taidokkaasti kerrottu aikuisten satu.” – Publishers Weekly

muokattu 25.07.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Artemis Fowl: Tehtävä Pohjoisessa (Artemis Fowl - Sarjakuva, #2)Taivaallisen tulen kaupunki (Varjojen kaupungit, #6)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Lasikaupunki (Varjojen kaupungit, #3)Autio kaupunki (Selviytyjät, #1)

Kirja-arvioita (2)

Kaimaani avatar
Kirjoittanut
5.0
Serren metsissä oli alun lievän haparoinnin jälkeen mitä miellyttävintä luettavaa: juoni, kieli ja Serren ihmeellinen maailma imaisevat väkisinkin mukaansa. Vaikka tarina sisältääkin prinssejä, prinsessoita, noitia ja monia muita sadun konventioita, ei se suinkaan mikään lastensatu ole. Kirja on kauneutensa, jännittävyytensä ja joskus myös jopa ahdistavuutensa ansiosta oikein viihdyttävää luettavaa varttuneemmallekin lukijalle. Lopun sekava, kovin tarkkuutta vaativa ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Aluksi kirja tuntui poukkoilevan hajanaisesti eteenpäin, mutta ensimmäisen luvun jälkeen sain kiinni sen unenomaisesta, virtailevasta kerrontatavasta, joka miellyttävästi jättää paljon lukijan oman mielikuvituksen varaan. Tarina on kaunis, lumoava ja McKillipin tapaan pursuaa värikylläistä ja esteettistä kuvailua, joka lähentelee proosallista lyriikkaa. Kaikki kietoutuu kaikkeen ja taikuus kutoutuu tarinoista, unista ja toiveista. Kerrassaan loistava fantasiateos, joka osoittaa ... (lisää)
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384