Valtio

Terry Pratchett
vaihtoehtohistoria, nuoret, seikkailu
Valtio - Terry Pratchett8.10

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Jonny Duddle. Sidottu, kansipaperi.

Mythopoeic-palkintoehdokas (nuortenkirjat) 2009, Guardian-lastenkirjallisuuspalkinnon ehdokas 2009.

ERÄÄNÄ PÄIVÄNÄ MAUN MAAILMA LOPPUU...

Maailman suosituimman humoristin uutuus on syvällinen kirja nuoren Maun pärjäämisestä maailmassa, josta kaikki tuttu on pyyhkiytynyt pois. Valtio on täyteläinen tarina, vakavien ja kevyiden teemojen oivallinen yhdistelmä parhaaseen Pratchett-tyyliin!

Mau on matkalla kotiin Poikien saarelta. Retki on aikuistumisriitti, kotiin palattuaan hän olisi mies. Kun Mau saavuttaa kotisaaren, hän huomaa kauhukseen, että mitään ei enää ole: suuri aalto on pyyhkäissyt mereen talot, tavarat ja ihmiset. Siellä, missä ennen oli koti ja perhe, on nyt vain sekasortoa ja hiljaisuutta – ja eräs haaksirikkoutunut hienohelma nimeltään Daphne.

Nuorilla ei ole yhteistä kieltä tai yhteisiä tapoja, mutta vähitellen he alkavat ymmärtää toisiaan ja rakentaa uutta elämää, uutta valtiota. Saarelle ajautuu pikkuhiljaa lisää pelastuneita, ja Mau ja Daphne joutuvat moneen tiukkaan paikkaan. Miten ruokitaan vastasyntynyt, jos ei ole maitoa? Kenen jumalaan uskotaan? Kuka Valtiota johtaa?

Ja miten käy Maun, jos Daphnea tullaankin hakemaan kotiin?

Keskustelua: Terry Pratchett :: viestejä 120 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: kesäkuu 2009
Kustantaja: Karisto
Tyylit: vaihtoehtohistoria, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: Nation
Arvosanalla: 8.10/10
Arvosanoja: 98
Muokattu: maaliskuu 14, 2019

Kirja-arvioita

10/10 |
lokakuu 01, 2009
'Valtio' on jälleen erilainen kirja Pratchettilta. Kyseessä on vaihtoehtoinen 1800-luvun maailma brittiläisine imperiumeineen ja muineen. Lisäksi mukana kulkee joukko vainajien henkiä ja polynesialaisia jumaluuksia. Tulivuorenpurkaus ...