Valtio
Keskiarvo 4.04
4.04 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (96)
Kirjahyllytilastot

Valtio

Terry Pratchett
Julkaistu: kesäkuu 2009 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Nation
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: vaihtoehtohistoria, nuoret, seikkailu
Osallistu keskusteluun (viestejä 96 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Jonny Duddle. Sidottu, kansipaperi.

Mythopoeic-palkintoehdokas (nuortenkirjat) 2009, Guardian-lastenkirjallisuuspalkinnon ehdokas 2009.

ERÄÄNÄ PÄIVÄNÄ MAUN MAAILMA LOPPUU...

Maailman suosituimman humoristin uutuus on syvällinen kirja nuoren Maun pärjäämisestä maailmassa, josta kaikki tuttu on pyyhkiytynyt pois. Valtio on täyteläinen tarina, vakavien ja kevyiden teemojen oivallinen yhdistelmä parhaaseen Pratchett-tyyliin!

Mau on matkalla kotiin Poikien saarelta. Retki on aikuistumisriitti, kotiin palattuaan hän olisi mies. Kun Mau saavuttaa kotisaaren, hän huomaa kauhukseen, että mitään ei enää ole: suuri aalto on pyyhkäissyt mereen talot, tavarat ja ihmiset. Siellä, missä ennen oli koti ja perhe, on nyt vain sekasortoa ja hiljaisuutta – ja eräs haaksirikkoutunut hienohelma nimeltään Daphne.

Nuorilla ei ole yhteistä kieltä tai yhteisiä tapoja, mutta vähitellen he alkavat ymmärtää toisiaan ja rakentaa uutta elämää, uutta valtiota. Saarelle ajautuu pikkuhiljaa lisää pelastuneita, ja Mau ja Daphne joutuvat moneen tiukkaan paikkaan. Miten ruokitaan vastasyntynyt, jos ei ole maitoa? Kenen jumalaan uskotaan? Kuka Valtiota johtaa?

Ja miten käy Maun, jos Daphnea tullaankin hakemaan kotiin?

(muokattu 14.03.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

SupernaturalistiTunturi-Joonas ja ihmeaineSalainen tehtäväLumottu lelutehdas (Haavekaupunki, #2)Veriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut ()
5.0
'Valtio' on jälleen erilainen kirja Pratchettilta. Kyseessä on vaihtoehtoinen 1800-luvun maailma brittiläisine imperiumeineen ja muineen. Lisäksi mukana kulkee joukko vainajien henkiä ja polynesialaisia jumaluuksia. Tulivuorenpurkaus aiheuttaa tsunamin joka tuhoaa saaria Polynesiassa, nuoren Maun koko kylä katoaa Valtio-nimiseltä saarelta. Saarelle haaksirikkoutuu englantilainen aatelisneito Ermintrude/Daphne, josta on tietämättään tullut Britannian prinsessa kuninkaallisen ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 66 vierailijaa
Eija, Pisania, Kuupposen päivä
Uusin jäsen: Metsän Otus
Jäseniä yhteensä: 8704