Sarasvatin hiekkaa (sarjakuva)
Keskiarvo 3.52
3.52 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Sarasvatin hiekkaa (sarjakuva)

Risto Isomäki, Petri Tolppanen, Jussi Kaakinen
Julkaistu: 2008 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Sands of Sarasvati (graphic novel)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, sarjakuva
Avainsanat: ekokatastrofit, kotimainen

Risto Isomäen kirjan pohjalta kirjoittanut Petri Tolppanen ja piirtänyt Jussi Kaakinen. Sidottu.

Sarjakuva-Finlandia 2009.

Kertomus sijoittuu lähitulevaisuuteen, Suomeen ja maailmalle, Grönlannin mannerjäätikölle ja Intian valtameren alueelle. Venäläinen tutkija Sergej yrittää yhdessä intialaisen tutkijayhteisön ja kollegansa Amritan kanssa selvittää Cambaynlahdesta meren alta löytyvän vajonneen kaupungin arvoitusta. Samaan aikaan suomalainen Kari Alanen yrittää toisaalla kehittää ratkaisua jäätiköiden sulamisongelmaan. Jäätiköitä tukii myös Grönlannissa tukikohtaansa pitävä tutkimusyksikkö ja sitä johtava filippiiniläissyntyinen tutkijaerakko Susan Cheng. Yllättäen tutkimuslinjat tangeeraavat toisiaan. Tutkijat ymmärtävät, että jäätiköt ovat vaarassa sulaa, minkä seurauksena maapalloa uhkaa kaiken tuhoava tsunamikatastrofi ja vedenpaisumus. Alkaa löytyä vastauksia myös vuosituhansia sitten asetettuihin kysymyksiin.

Mutta vaikka tutkijat osaavat ennustaa jättiaaltojen synnyn, onko enää aikaa estää niiden vyöryä?

Sarasvatin hiekkaa on ansainnut uuden tulemisensa. Jussi Kaakisen piirrokset kuvittavat järisyttävät tapahtumat niin, että lukijan mielikuvitukselle jää tilaa.” – Anelma Järvenpää-Summanen, Maaseudun Tulevaisuus 12.12.2008

Sarjakuvan sävyt vaihtelevat taitavasti maanosien ja tunnelmien mukaan. Kuvat luovat mahtavan jännnitteen tekstin kanssa, ja jännittävimmissä kohdissa katse kiitää kuvasta toiseen.” – Sara Anttila / STT 4.2.2009

muokattu 10.05.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Halo Jones 3Fullmetal AlchemistTynkälapsi (Alef-Thaun seikkailut, #1)Keltainen merkkiIsä ja poika (Neon Genesis Evangelion, #12)

Kirja-arvioita (1)

Xariel avatar
Kirjoittanut
3.0
En ole tätä varsinaista romaania lukenut, mutta sitä lukematta voin sanoa tarinan olevan hyvä. Tarinasta ensin. Hahmot tuppasivat alussa olemaan hieman epäselviä, varsinkin nimet menivät sekaisin. Mutta ei se oikeastaan haitannut, ne kyllä selvenivät kun luki eteenpäin. Eniten kiehtoi lopussa selvinnyt "kierto", miten kiehtovaa onkaan kuvitella asioiden kiertävän samaa rataa uudelleen ja uudelleen, aina uusi tuho ja sivilisaation jäänteet kerätään ja luodaan uusi, ehkä ... (lisää)
Paikalla 59 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582