Pimeä nousee I–III
Keskiarvo 3.63
3.63 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (35)
Kirjahyllytilastot

Pimeä nousee I–III

Susan Cooper
Julkaistu: huhtikuu 1, 2009 (Loisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kokoelma, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteokset ilmestyneet 1965–1974. Suomentanut Kristiina Rikman. Päällys: Mika Tuominen. Nidottu.

Fantasiakirjallisuuden klassikko nyt kolmoisniteenä!

Pimeä nousee IIII -pokkarissa on yksissä kansissa kolme ensimmäistä Susan Cooperin Pimeä nousee -fantasiakirjaa: Yllä meren, alla kiven, Pimeä nousee ja Viheriä noita.

Sisarukset Simon, Jane ja Barney viettävät isosetänsä Merryn luona Cornwallin Harmajassa talossa. He löytävät kartan, jonka johdattamana he pääsevät kuningas Arthurin aikaisen aarteen jäljille. Aarre ei ole mikä tahansa, vaan oikeiden ihmisten löytämänä sen avulla voi estää maailmaa valtaavan pahuuden. Alkaa taistelu Valon ja Pimeän välillä ja lapset oppivat seikkailun edetessä itsestään ja historiasta uskomattomia puolia. Isosetä Merrykään ei ole ihan sitä miltä näyttää ja sisaruksilla on ihmeellisiä taitoja.

Susan Cooper on palkittu kirjailija, jonka fantasiasarja Pimeä nousee aloitti uudenlaisen fantasiagenren. Nyt klassikko vihdoin LOISTOpokkarina! Sarjan kaksi viimeistä osaa ilmestyvät syksyllä 2009.

muokattu 01.04.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIIEksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Weed

Kirja-arvioita (1)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
4.0
Ehkä vähän nuoremmille suunnattu kirjasarja, mutta juoni on hyvin etenevä ja teksti on sujuvaa luettavaa. Pääosin ihan mielenkiintoinen idea sarjassa :) Nopea lukuista tekstiä, ja mukavat henkilöhahmot.
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873