Faniuden siirtymiä: Suomalaisen science fiction -fandomin verkostot (Nykykulttuurin tutkimusyksikön julkaisuja, #98)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Faniuden siirtymiä: Suomalaisen science fiction -fandomin verkostot

Irma Hirsjärvi
Julkaistu: maaliskuu 31, 2009 (Jyväskylän yliopisto)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: kotimainen

Julkaisun taitto: Sari Taimela. Painoasun suunnittelu ja kansikuva: Sami Saresma. Nidottu.

Suomalaisen science fiction -fandomin näkyvin ilmentymä on vuosittainen Finncon, joka on kasvanut Euroopan suurimmaksi tieteiskirjallisuuden tapahtumaksi. Mutta millainen on sen tekijäjoukko, sf-fandom, ja mitä muuta ilmiöön liittyy? Mistä suomalaiset sf-fanit ovat tulleet? Mikä faneja liikuttaa? Mitä he oikein fanittavat?

Irma Hirsjärven tutkimus suomalaisista tieteisfiktion faneista on pitkittäis- ja poikkileikkaus moni-ilmeisestä suomalaisesta kulttuuri-ilmiöstä, jonka juuret ovat anglo-amerikkalaisessa tieteiskirjallisuuden faniudessa. Kirjassa tarkastellaan kulttuuristen vaikutteiden siirtymistä yleisellä ja henkilökohtaisen kokemuksen tasolla, kirjallisuuden, talouden, organisoitumisen ja tuottamisen kentillä. Tutkimus tuo esiin marginaaliseksi määritellyn genren harrastajien aktiivisen toiminnan ja yhteisöllisyyden sekä sukupolven, sukupuolen ja tieteiskirjallisuuden erityislaadun vaikutukset fandomin muotoutumiseen.

(muokattu 25.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Valtaistuinpelin kulisseissa: Game of ThronesHobitti Tolkienin silminTolkien: Elämä ja teoksetHobitti: Odottamaton matka. Kuvitettu opasHarry Potter: Suuri velhouskirja
Paikalla 1 jäsen ja 77 vierailijaa
Hanna Haapaniemi
Uusin jäsen: Hanna Haapaniemi
Jäseniä yhteensä: 9020