Kuoleman ruhtinas
Keskiarvo 3.10
3.10 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Kuoleman ruhtinas

Robin Cook
Julkaistu: 1985 (Weilin+Göös)
Alkuperäinen nimi: Godplayer
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys

Alkuteos ilmestynyt 1983.Suomentanut Marja Heinonen.

1. painos: Weilin + Göös, 1985. Sidottu, kansipaperi.
4. painos: Gummerus, 1994. Nidottu.

Boston Memorialissa tapahtuu. Jo paranemassa olevat leikkauspotilaat kuolevat yllättäen; ilman syytä. Nuoret patologit Robert Siebert ja Cassi Kingsley innostuvat tutkimaan näitä selittämättömiä kuolemantapauksia – mutta pääsevätkö he liian lähelle totuutta?

Cassia alkaa todella pelottaa, kun rutiinileikkaukseen joutunut Robert menehtyy. Cassie vakuuttuu siitä, että joku murhaa potilaita, joku joka pitää elämän ja kuoleman valtaa käsissään ja käyttää tätä voimaa kuin kuoleman ruhtinas.

Vai ovatko nämä aavistukset vain onnettoman, sairaan vaimon harhoja? Kauniin ja hyväluontoisen Cassin puoliso Thomas on loistava kirurgi, Memorialin johtava sydänspesialisti, jota työtoverit ihailevat ja potilaat palvovat. Leikkaukset ovat Thomas Kingsleylle elinehto, mahdollisuus uhmata kuolemaa omin käsin. Thomasin vallannut polttava halu leikata työntää kaiken muun tieltään – myös terveen järjen.

Miehensä raivoisista vastaväitteistä huolimatta Cassi jatkaa kuolemantapauksien tutkimista samalla kun hän taistelee avioliittonsa pelastamiseksi. Vasta kun hän tekee kauhistuttavan löydön, hänen on pakko tajuta että unelmat ovat muuttuneet painajaisiksi ja hänen totuudenetsintänsä on avannut mielikuvituksellisten kauhujen virran.

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulikivi (Pendergast, #3)Musta kuin eebenpuu (Lumikki-trilogia, #3)Etsivä löytää (Mersumies-trilogia, #2)Taivasten vankiMersumies (Mersumies-trilogia, #1)

Kirja-arvioita (2)

Mirelle avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli hyytävä. En tiedä, miten muuten oikein kuvailisin sitä kuin että se oli loistavasti kehitelty ja kammottava tarina.
Vumpalouska avatar
Kirjoittanut
3.0
Robin Cookille tyypillinen lääketieteellinen trilleri, joka paneutuu enemmän hahmojen välisiin suhteisiin ja mysteerin selvittämiseen kuin lääketieteelliseen terminologiaan. Juoni pysyy tällä kertaa varsin maanläheisenä, eikä mukana ole oikeastaan lainkaan spekulatiivista tekniikkaa tai tiedettä. Keskeiseksi teemaksi nousevat huippukirurgin stressin ja lääkkeiden sekakäytön seuraukset tilanteessa, jossa yksi ihminen pitelee päivittäin toisen ihmisen elämää käsissään.
Paikalla 3 jäsentä ja 51 vierailijaa
Mustelmann, LordStenhammar, Lyyskis
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455