Meren alku

Päivi Honkapää
fantasia > korkea fantasia, nuoret
Meren alku (Viides tuuli #2) - Päivi Honkapää6.86

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Sen mitä tuulet eivät näe, meri kuulee, ja se myös kertoo sen kenelle haluaa.

Kaikkien merten kapteeni Geret seilaa unohduksen aalloilla ja kärsii unista, jotka eivät ole hänen omiaan. Vaikka Tarquelin tuhoisa tuulitorni lepää tuhansina palasina ympäri valtakuntaa, joku kehrää kokoon myrskyä Sabahanin sateettomassa kaupungissa. Ikiaikainen lupaus velvoittaa Geretiä valvomaan villejä tuulenhaltioita. Mutta kuten pärskeiden ahavoittama purjealus Lokki, myös sen kapteeni on vanha ja sydäntä vailla.

Kadotetulta rannalta laivaan nousee karkotettu Duan, joka herättää eloon menneisyyden, jota Geret ei halua muistaa. Onko mykkä omatunto pahempi kuin valheita huutava suu? Ja missä kulkee rohkeuden, luovuttamisen ja typeryyden raja – mihin saakka siitä kannattaa pidellä kiinni? Vastauksien etsintä johdattaa kapteenin perimmäisten totuuksien äärelle, kohti viimeistä satamaa, jossa laivat syntyvät ja kuolevat ja jossa jokainen saa uuden mahdollisuuden olla vapaa.

Meren alku on lyyrisen unenomainen fantasiaromaani, joka kertoo puhuttelevan tarinan ajan kulumisesta ja luopumisen vaikeudesta sekä varjoista, joiden jättämiä jälkiä vuodet eivät peitä. Kirja on itsenäinen jatko-osa esikoisromaanille Viides tuuli, joka sai Tiiliskivi- ja Kuvastaja-palkinnon vuonna 2008.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: syyskuu 18, 2009
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.86/10
Arvosanoja: 23
Muokattu: huhtikuu 17, 2017

Viides tuuli -kirjasarja

Trilogialla ei ole virallista nimeä.

Viides tuuli (Viides tuuli #1)6.66
Meren alku (Viides tuuli #2)6.86
Taivaan paino (Viides tuuli #3)6.36

Kirja-arvioita

10/10 |
huhtikuu 11, 2012
Kirja oli lumoava, lyyrisen unen kaltainen ja mielenkiintoisesti toteutettu ajatus alusta loppuun. Rakastin kirjaa, vaikkakin joitakin kohtia oli hieman hankala ymmärtää. Ja oli myös kohtia, joita en ymmärtänyt alkuunkaan – lieko johtunut ...
10/10 |
maaliskuu 22, 2010
Veti aika sanattomaksi. Kirja oli todellakin unen omainen, ja siitä on todella vaikea päästä irti. Kesken ei voi lopettaa, ja sen loputtua, tuntuu että jää vain tyhjää. Pidin erityisesti kahdesta viimeisestä sivusta, todellakin kirja on ...