Jäämaan viimeinen taistelu (Jäämaan kronikka, #3)
Keskiarvo 3.85
3.85 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (51)
Kirjahyllytilastot

Jäämaan viimeinen taistelu

Stuart Hill
Julkaistu: lokakuu 22, 2009 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Last Battle of the Icemark
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Aila Herronen. Päällyksen kuvitus: Mel Grant ja Carol Lawson. Sidottu.

Polypontuksen Scipio Bellorumin armeija oli kukistunut Kuuranviiman tasangon taistelussa, kun Etelän aavikoilta palannut Jäämaan prinssi Charlemagne johti valtakuntansa voittoon. Vain parin rauhallisen vuoden jälkeen ihmissusien vakoojat viestivät etelän suunnasta lähestyvästä uudesta uhasta. Artemisionin hypolitaanien verenhimoinen basilea Erinor etenee kolmisarvisten hirmuliskojensa voimin ja murskaa imperiumin heikentyneitä varuskuntia yksi toisensa jälkeen.

Oskan Noitaisä saa vihiä, ettei hänen viime sodassa Pimeyteen syöksemänsä tytär Medeia, Lehmuskilven klaanin musta lammas ja velisurmaaja, olekaan kuollut. Kun pahuutta palvova Medeia yhdistää voimansa universumin mahtavimman mestarinoidan Kronoksen kanssa, Oskanin on oman henkensä uhallakin valmistauduttava teoista kaameimpaan – tuhoamaan paholaistyttärensä sielu!

Jäämaan kuningatar Thirrin joutuu vastahakoisesti myöntämään, että eilisen vihollinen saattaa sittenkin olla huomispäivän liittolainen. Tulevassa taistelussa pohjoisen valtakunnan rauha on turvattavissa kenties vain yhdistämällä voimat Polypontuksen kenraali Andronicuksen armeijan rippeiden kanssa…

Jäämaan viimeinen taistelu on englantilaisen Stuart Hillin väkivahvan, karuudessaan lumoavan fantasiatrilogian päätösosa. Jäämaan kronikassa ovat aiemmin ilmestyneet Jäämaan huuto (2006) ja Tulimiekka (2007).

muokattu 08.10.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)Mahti (Korpinkehät, #3)Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)JäälohikäärmeVarjo ja riipus (Grishaversumi, #1)

Kirja-arvioita (1)

Aksu avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli tosi hyvä ja juuri sopiva päätös sarjalle. Kirjasta löytyi sekä hauskoja kohtia, että surullisiakin. Erinorin hyökkäilyn seuraaminen oli aivan mahtavaa ja muutenkin oli kiva, kun syvennyttiin joihinkin henkilöihin tarkemmin. Harmi vain, kun piikkipaatsamakuningasta ja tammikuningasta ei näkynyt melkein ollenkaan.
Paikalla 54 vierailijaa
Uusin jäsen: Sami Säisä
Jäseniä yhteensä: 9751