Sala kavala (Ilki ihana, #2)
Keskiarvo 3.62
3.62 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (177)
Kirjahyllytilastot

Sala kavala

Melissa Marr
Julkaistu: lokakuu 17, 2009 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Ink Exchange
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret
Avainsanat: keijut

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Kaisa Kattelus. Sidottu.

Kuolevaisille tuntemattomassa varjojen ja vaarojen maailmassa on alkamassa valtakamppailu. Vuosisatoja vallinnut tasapaino keijuhovien suhteissa on järkkynyt, minkä seurauksena Irial, pimeän hovin hallitsija, joutuu taistelemaan pitääkseen kapinalliset ja haavoittuvaiset keijunsa koossa.

17-vuotias Leslie ei tiedä keijuista eikä niiden juonitteluista yhtään mitään. Kun hän näkee aavemaisen kauniin tatuoinnin olennosta, jolla on silmät ja siivet, hän tuntee vain, että hänen on saatava sellainen. Hän on vakuuttunut siitä, että kuva on symboli muutoksille, joita hän epätoivoisesti kaipaa elämäänsä.

Tatuointi todellakin tuo muassaan muutoksia – ei tosin sellaisia, joista Leslie unelmoi, vaan uhkaavia ja vangitsevia. Kuva sitoo Leslien ja Irialin yhteen vetäen tytön yhä syvemmälle vastustamattomaan keijumaailmaan, alttiiksi sen vaaroille...

Melissa Marr jatkaa kirjassa Ilki ihana alkanutta keijutarinaansa pimeällä, lumoavalla kertomuksella viettelyksestä ja sen seurauksista sekä sankaruudesta hetkellä, jolloin sitä vähiten odotetaan.

muokattu 02.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ovi lohikäärmeen kidassa (Perettin seikkailusarja, #1)Muinainen taikaRuohometsän tarinoitaVedenpaisumus (Lyran kirjat, #1)Velho ja leijona (Narnian tarinat, #1)

Kirja-arvioita (13)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Ensimmäinen osa oli vähän niin ja näin, mutta tästä jatko-osasta pidin. Tarinan yllä leijui koko ajan vähän pahamaineinen tunnelma, mutta tavallaan se teki kirjasta entistä herkullisemman. Tämän kirjan päähenkilöt olivat paljon mielenkiintoisempia kuin ensimmäisessä osassa. Leslie on ihanan kipakka tyttö ja Irial synkkä ja mystinen olento, jonka nenälle ei hypitä. Niall nousi yhdeksi suosikeista ehdottomasti. Tämän kirjan kanssa ei tullut missään vaiheessa tylsää vaan ... (lisää)
Elsku avatar
Kirjoittanut
3.0
Mielestäni Iki ihana oli parempi kuin tämä. En oikein samaistunut Leslieen, ja juonikin tuntui menevän jotenkin minulta ohi. Joissain kohdissa minulla ei ollut hajuakaan, missä mentiin ja kuka oli kuka. Eniten pidin lopusta, koska se oli ennalta arvaamaton ja erilainen. Mielestäni kaikki ratkesi aivan liian helposti. Leslie vain käveli Niallin luo, ja Niall purki Leslien ja Irialin välissä olevan yhteyden, ja se siitä. Irial oli myös jotenkin liian kiltti, vaikka oli "pahan" hovin ... (lisää)
Nannapus avatar
Kirjoittanut
2.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä ja koukuttava kirja, kuten edeltäjänsäkin. Pakko lukea tarina mahdollisimman nopeasti loppuun!
Milzu avatar
Kirjoittanut
4.5
Kirja oli todella hyvä, mutta itse en niin tuosta keiju aiheesta perusta.
fanpire avatar
Kirjoittanut
3.0
Luin kirjan pitkästä aikaa uudelleen, kun lomalla meinasi tylsyys yllättää.... Ja Olen kyllä rehellisesti sanottuna sitä mieltä, että olisi voinut tämänkin sarjan jättää ensimmäiseen osaan, sillä tässä välillä tippuu kärryiltä kokonaan ja jää miettimään, että mitäköhän nyt oikein tapahtui....? Toisaalta oli kirjassa hyvätkin puolensa ja ihan viihdyttävää luettavaahan tuo oli... :)
Janski_ avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja oli todella mielenkiintoinen, jossakin vaiheessa olin ihan sekaisin, että mitä nyt on tapahtunut ja välillä olin taas kartalla. Kyllä yämä kirja oli lukemisen arvoinen, suosittelen kaikille. Ainut harmittava asia oli se, että tämä kirja ei jatkanut ensimmäisen kirjan tarinaa.
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
KIrja oli parempi kuin edeltäjänsä sekä se ei ollut yhtä sekava kuin se. Oisin mieluusti lukenut myös Aislinin ajatuksia mutta oli tämä näinkin ihan kiva
Heidi Kristina avatar
Kirjoittanut
1.5
Kirja jäi kesken, enkä enää jaksanut lukea loppuun. Tässä oli monta miinusta ja plussaa ja harmillisesti Sala Kavala jäi nuolemaan näppejään Ilki Ihanan rinnalla. Ensimmäiseen osaan verrattuna tämä oli sekavampi, ristiriitaisempi ja ainakin minulle haastelias ymmärtää. Marr kirjoittaa suorilla lauseilla, mutta välillä hänen käsialansa on eleganttia ja taiteellista, hyvinkin kaunista. Kirjan alku on taitava ja tietyllä tapaa myös puistattava. Mutta siinä missä kirjan ... (lisää)
layla avatar
Kirjoittanut
3.5
Lukukokemuksena todella hyvä, mutta ei vedä silti vertoja ensimmäiselle osalle, Ilki ihanalle. Odotin enemmän, mutta ei tämäkään täysi pettymys ollut. En kuitenkaan pitänyt Lesliestä päähenkilönä, olisin halunnut lukea vielä enemmän Aislinnista.
Fallen angel avatar
Kirjoittanut
4.0
No kirja oli ehdottomasti parempi kuin ensimmäinen kirja. Mutta kuitenkin minusta jälleen tuntui, että vaara ja pahuus kerrottiin pahempana kuin sitten lopulta olikaan. Irial lankesi minusta liian helposti Leslien lumoihin ja se ärsytti minua henkilökohtaisesti paljon. Niallin ja Irialin menneisyys vaikutti todella kiinnostavalta ja siihen olisin voinut itse paneutua vielä enemmän, koska Niallistakin nousi paljon uusia puolia esille, jotka minua kiinnostivat. Niall sai ehdottomasti ... (lisää)
TheBookWorm avatar
Kirjoittanut
4.0
kirja oli m-a-h-t-a-v-a. Melissan ensiteos ei ollut järin maailmaa mullistava mutta tämä toinen kirja paransi Melissan töiden arvoa. leslien menneisyys on synkkä perheolot kurjat. kun hän ajatteli tatuoinnin ottamalla saavan uuden ja paremman suunnan elämälleen, järkytyin kuin Jänö ei ollutkaan kiltti pupujussi. irial oli niin salaperäisenn ja pahapojan sekoitus että melkein pyörryin lukiessani miten julma tämä prinssi saattoi olla. pahnta oli leslien ... (lisää)
blover avatar
Kirjoittanut
4.0
Sala Kavala on jatkoa ihanalle kirjalle Ilki ihana. Aislinn jää kirjassa hieman takavasemmalle, mutta ei se haittaa, sillä Ashin tarina sai päätöksen jo edellisessä osassa. Mutta ei hän kuitenkaan ole kirjasta kokonaan poistunut, kuten ei myöskään Keenan tai Seth. Vaikka päähenkilö vaihtui, kirja jatkoi tarinaa siitä mihin Ilki ihana oli sen jättänyt. Irial on hahmo, jollaiseen en ole ennen törmännyt. Kammottava, hirvittävä, pelottava! Aiemmassa osassa pidin Keenania ... (lisää)
Paikalla 47 vierailijaa
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569