Usva
Keskiarvo 3.78
3.78 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (29)
Kirjahyllytilastot

Usva

Seita Vuorela
Julkaistu: lokakuu 3, 2009 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

”Maailma muuttuu, kun täytät kolmetoista. Sinut karkotetaan lapsuuden maasta niin kuin ensimmäiset ihmiset karkotettiin paratiisista.”

Usvaa kutsutaan Pilvenpiirtäjäksi. Eräänä kesänä hän vain venähti kasaksi sääriä ja käsivarsia, pitkäraajaiseksi kummajaiseksi. Taakse jäivät barbileikit ja paras ystävä Kamilla, josta on tullut Usvan pahin vihollinen.

Kaupungin keskellä kohoaa kultaa ja eksoottisia tuoksuja sykkivä Tavaratalo, jonka houkuttelevassa tavaramaailmassa pidetään Kamillan 13-vuotissynttärit. Usva huomaa muuttuneensa juhlien vieraasta ohjelmanumeroksi, ja piiloutuessaan juhlavierailta tapaa kalpean Puuma-nimisen pojan, joka etsii salaperäistä Parantajaa. Kaduilla päivystävät ikuisesti kolmetoistavuotiaat sotilaat tietävät mistä Parantajan löytää.

Seita Parkkola kirjoittaa Suomessa harvinaista maagista realismia. Parkkolan edellinen romaani Viima (2006) oli Finlandia Junior -palkintoehdokkaana ja sen oikeudet on myyty Yhdysvaltoihin.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuin viimeistä päivääPilvilinnaKarikkoKuplaLautturi

Kirja-arvioita (2)

The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
5.0
Seita Parkkolan kirjoissa on sitä jotain, joka ei herätä kiinnostusta, jos kirjaa tarkastelee kauempaa. Kuitenkin parin luvun jälkeen on niin koukussa, ettei muista velvollisuuksiaan, läksyjä ja niin edelleen. Suosittelisin kaikille niille, joilla on ennakkoluuloja suomalaisia kirjailijoita kohtaan. Osataan sitä täällä pohjoisessakin. Usvaan samastui helposti, minä ainakin. Pituus on raivostuttava asia, varsinkin jos vetää ohi pojista, joiden pitäisi olla siinä puolta ... (lisää)
Heidi Kristina avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Tino Vehoniemi
Jäseniä yhteensä: 9367