Ihmissatama
Keskiarvo 3.63
3.63 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (28)
Kirjahyllytilastot

Ihmissatama

John Ajvide Lindqvist
Julkaistu: syyskuu 10, 2009 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Människohamn
Käännetty englanniksi: Harbor
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Jaana Nikula. Kannen suunnittelu: Jens Magnusson. Sidottu, kansipaperi.

MERI ANTAA JA MERI OTTAA

On säteilevän kirkas helmikuun päivä Roslagenin saaristossa Itämerellä. Anders, Cecilia ja heidän kuusivuotias tyttärensä Maja hiihtävät kotoaan Domaröstä läheiselle Gåvastenin majakkasaarelle. Jokin jäällä kiinnittää Majan huomion, ja tyttö kiipeää alas majakkatornista tutkimaan asiaa. Sitten Maja onkin kadonnut kuin tuhka tuuleen. Lumiselta jäältä ei löydy edes jalanjälkiä.

Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Anders palaa yksin Domaröhön. Tyttären käsittämätön katoaminen ja sitä seurannut avioero ovat ajaneet hänet pullon pariin. Paluu vanhaan kotiin vain pahentaa Andersin epätoivoa, kunnes hän eräänä aamuna löytää tuvan pöytään kaiverretun tekstin:

KANNA MINUT

Onko kyseessä julma pila vai viesti Majalta? Samaan aikaan kun viesti ilmestyy Domarössä alkaa tapahtua myös muuta merkillistä. Asukkaiden postilaatikoita tuhotaan, taloja palaa maan tasalle, ja joku tai jokin liikkuu äänekkäästi öisessä metsässä. Myös meri liikehtii levottomasti, kurkottaa kohti maata ikään kuin varoittaakseen domaröläisiä – tai ottaakseen omansa takaisin.

Ihmissatama on suuri tarina vihasta ja rakkaudesta, salaisuuksista, valheista ja magiasta. Se on kertomus meren mahdista ja ihmisen jatkuvasta kamppailusta itseään suurempia voimia vastaan.

muokattu 28.09.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Stepanin koodeksi (Kuoriaiskirjat, #4)Ruumiittomat: Suomalaisia aavenovellejaSarvetLaitosPimeä yö, tähdetön taivas

Kirja-arvioita (2)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.5
Tarina alkaa siitä, kun kuusivuotias Maja katoaa mystisesti meren jäällä jälkiä jättämättä. Kirjan ensimmäinen kolmannes on pitkälti pohjustusta nykyisille tapahtumille. Kirjassa kerrotaan laveasti kylän ja sen asukkaiden menneisyydestä - sekä muinaisesta historiasta että Majan isän, Andersin, nuoruudesta ja hänen sukunsa ja ystäviensä vaiheista. Menneisyydestä kertominen on melkeinpä välttämätöntä, jotta kylän nykyiset tapahtumat tulisi ymmärretyksi. Kirja on ... (lisää)
rudi92 avatar
Kirjoittanut
2.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 3 jäsentä ja 59 vierailijaa
Mustelmann, Onraj, LordStenhammar
Uusin jäsen: Päivi Tolmunen
Jäseniä yhteensä: 9585