Ihmissatama - John Ajvide Lindqvist7.26

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Jaana Nikula. Kannen suunnittelu: Jens Magnusson. Sidottu, kansipaperi.

MERI ANTAA JA MERI OTTAA

On säteilevän kirkas helmikuun päivä Roslagenin saaristossa Itämerellä. Anders, Cecilia ja heidän kuusivuotias tyttärensä Maja hiihtävät kotoaan Domaröstä läheiselle Gåvastenin majakkasaarelle. Jokin jäällä kiinnittää Majan huomion, ja tyttö kiipeää alas majakkatornista tutkimaan asiaa. Sitten Maja onkin kadonnut kuin tuhka tuuleen. Lumiselta jäältä ei löydy edes jalanjälkiä.

Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Anders palaa yksin Domaröhön. Tyttären käsittämätön katoaminen ja sitä seurannut avioero ovat ajaneet hänet pullon pariin. Paluu vanhaan kotiin vain pahentaa Andersin epätoivoa, kunnes hän eräänä aamuna löytää tuvan pöytään kaiverretun tekstin:

KANNA MINUT

Onko kyseessä julma pila vai viesti Majalta? Samaan aikaan kun viesti ilmestyy Domarössä alkaa tapahtua myös muuta merkillistä. Asukkaiden postilaatikoita tuhotaan, taloja palaa maan tasalle, ja joku tai jokin liikkuu äänekkäästi öisessä metsässä. Myös meri liikehtii levottomasti, kurkottaa kohti maata ikään kuin varoittaakseen domaröläisiä – tai ottaakseen omansa takaisin.

Ihmissatama on suuri tarina vihasta ja rakkaudesta, salaisuuksista, valheista ja magiasta. Se on kertomus meren mahdista ja ihmisen jatkuvasta kamppailusta itseään suurempia voimia vastaan.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 10, 2009
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: kauhu
Alkuperäinen nimi: Människohamn
Käännetty englanniksi: Harbor
Arvosanalla: 7.26/10
Arvosanoja: 28
Muokattu: syyskuu 28, 2011

Kirja-arvioita

7/10 |
lokakuu 23, 2009
Tarina alkaa siitä, kun kuusivuotias Maja katoaa mystisesti meren jäällä jälkiä jättämättä. Kirjan ensimmäinen kolmannes on pitkälti pohjustusta nykyisille tapahtumille. Kirjassa kerrotaan laveasti kylän ja sen asukkaiden ...
5/10 |
elokuu 13, 2017
Sisältää juonipaljastuksia