Tapahtumapaikkana Duma Key
Keskiarvo 3.96
3.96 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (49)
Kirjahyllytilastot

Tapahtumapaikkana Duma Key

Stephen King
Julkaistu: lokakuu 12, 2009 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Duma Key
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, jännitys
Avainsanat: bram stoker -palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 223 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kannen kuva: Mark Stutzman. Sidottu, kansipaperi.

Bram Stoker -palkinto 2008.

Edgar Freemantle joutuu onnettomuuteen ja käy lähellä kuolemaa. Mutta edessä on painajaisista pahin – Duma Key.

Rakennusurakoitsija Edgar Freemantle selviytyy nipin napin hengissä vakavasta työtapaturmasta. Hän menettää oikean kätensä, ja hänen muistinsa ja puheensa takkuilevat. Voimakkaat kivut aiheuttavat Edgarissa raivopäisyyttä, ja nyt vaimokin haluaa eron. Terapeuttinsa neuvosta Edgar vaihtaa maisemaa ja muuttaa Minnesotasta Floridan rannikolle.

Vaaleanpunaisessa rantahuvilassaan hiljaisella Duma Keyn saarella hän ryhtyy verestämään vanhoja piirustus- ja maalaustaitojaan, ja vaikuttaa melkein siltä kuin hänestä pursuava luovuus tulisi jostakin ulkopuolelta. Sitten käy ilmi, että Edgarin vimmaisesti maalaamilla tauluilla on arvaamattomia vaikutuksia.

Vähitellen alkaa paljastua myös talon omistajan, Elizabeth Eastlaken, traaginen elämäntarina, ja menneisyyden haamut tuhoisine voimineen nousevat esiin.

Tapahtumapaikkana Duma Key käsittelee kuoleman kohtaamista ja luovuuden ulottuvuuksia. Tunnetulla kertojantaidollaan King ottaa lukijan tiukasti pihteihinsä.

“Luultavasti parasta, mitä King on koskaan kirjoittanut.” – Rocky Mountain News

“A-luokan viihdettä...” – South Florida Sun-Sentinel

“Ihmisten, luonnon ja tapahtumien kuvauksessa on juuri sitä voimaa, joka alkuaikoina teki Stephen Kingistä kauhukirjalisuuden kiistattoman kuninkaan.” – Portti Science Fiction

“Kauhukohtausten voima osoittaa, että Stephen Kingin pelottelupussissa on vielä paljon kolkosti kolisevia luita, hiipivää pahuutta ja hulluuta paiskattavaksi lukijan niskaan.” – Jan Salminen, Hämeen Sanomat

muokattu 31.08.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

KoivulehtoMurhamystiikkaa: Okkulttisia etsivätarinoita (Aavetaajuus-kirjat, #1)Koiruohon merkkiPaholaisen siivet (Kuoriaiskirjat, #11)Pärttylin kesä

Kirja-arvioita (5)

LongWalk avatar
Kirjoittanut
4.5

Yllättävän paljon asiaa vaikka varsin vähän tapahtumapaikkoja. Nimensä mukaisesti pääosin Duma Key. Aivan kuin yksi Musta Torni-sarjan kirjoista joka keskittyi pääosin yhdelle lyhyellä rannan pätkälle. Kirjan tuoma jännitys on hyvin erillaista kuin esim. epätoivon kaupunki tai Tornit. Mörköjä saa odotella kirjassa pitkään

mörrimöykky avatar
Kirjoittanut
4.5
Paras Kingin kirja, jonka olen lukenut! 09/2015 lisäys: Eipäs olekaan, luin Tukikohdan vasta nyt :D
Resurr avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Shariana Ilia avatar
Kirjoittanut
5.0
Parasta Kingiä todellakin. En missään vaiheessa kokenut että lyhentämisen/tiivistämisen varaa olisi ollut. Kuten edeltävä arvostelija on kokenut.Lähinnä itselläni kirjan loputtua oli oloni varsin yksinäinen. Ontto, kuin jotain uupuisi. (Palasin silloin hetkeksi maalausteni pariin..Yllättäin) Teos on varsin vahvaa Kingiä, tuttua tyyliä, mutta on havaittavissa huomattavaa kehitystä aikaisemmilta vuosilta kuitenkin. Ja vain hyvään suuntaan. Kirjassa tarinan rakentuminen loppua kohti on täydellinen,kuin hulluutta. Mieleeni tulee jotenkin Ravelin sävellys Bolero. Nerokas.
Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli hyvä, mutta ei loistava ja se ei lukeudu Kingin parhaimpien joukkoon. Tarina sisältää traagisia ihmiskohtaloita, aitoja ihmisiä, luomisen vimmaa ja yliluonnollista kauhua. Kirjoitustyyli on Kingille omintakeista - ympäristöään tarkkailevaa, yksityiskohtia huomioivaa ja välillä hidastempoista, mutta en sanoisi sen olevan tässä puuduttavaa jaaritusta, koska pysyttiin aihe alueessa eikä lähdetty rönsyilemään turhille sivuraiteille. Ongelma kohdallani oli kuitenkin kirjan ... (lisää)
Paikalla 49 vierailijaa
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857