Jumalan pikkusormi (Lauri Nurmi -sarja #2) - Risto Isomäki6.62

Kansi: Jussi S. Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Lauri Nurmi vaihtaa Afrikkaan. Litium 6 -romaanista tuttu kylmäpää lähetetään turvaamaan uudenlaista energiahanketta, joka kuumentaa ympäristöä ja kilpailijoita.

Egyptin Saharassa mahtava aurinkotuulimylly kurkottaa kohti taivasta. Sen ominaisuudet jättävät varjoonsa kaikki aiemman energiantuotannon ratkaisu; bonuksena se pystyy torjumaan aavikoitumista ja tarjoamaan ratkaisun ilmaston lämpenemiseen. Myllyn rakentaminen on tuonut Saharaan saksalaisen rahoittajan kokoaman kansainvälisen asiantuntija- ja työntekijäjoukon, jota ympäristö ei katso hyvällä silmällä.

Ydinvoimaloita rakentavat suuryhtiöt eivät aio jäädä soittamaan toista viulua ja seuraamaan vierestä myllyn valmistumista, eivät liioin öljystä elantonsa saava paikallinen väestö.

Rahoittaja aistii jännityksen ja hankkii aurinkotuulimyllyä suojaamaan parhaan mahdollisen miehen ja kokemuksen: Lauri Nurmen. Taistelukumppaninsa Katharine Henshaw’n kanssa Nurmi törmää Egypissä monikasvoiseen outoon kulttuuriin ja pysähtynyttä uhkaa viestivään Saharan autiomaahan – lähemmin ja toisin kuin olisi ikinä osannut aavistaa.

Jumalan pikkusormessa Risto Isomäki kehittelee edelleen fiktion keinoin energiaskenaarioitaan, polttopisteessä nyt aurinkoenergia. Hän punoo taitavasti tiedetoimmittajana hallitsemansa faktat kirjailijaminänsä kehittämään vauhtiin ja vaaratilanteisiin. Tällä kertaa Lauri Nurmi tarvitsee myrskyn silmässä paitsi pitkää kokemustaan myös tietoa Afrikan historiasta, kulttuurista ja sen uskontojen väkivaltaisista kohtaamisista, kun hän yrittää löytää rauhanomaisen ratkaisun uhkaavaan konfliktiin.

Keskustelua: Risto Isomäki :: viestejä 4 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: lokakuu 19, 2009
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.62/10
Arvosanoja: 35
Muokattu: toukokuu 16, 2017

Lauri Nurmi -sarja -kirjasarja

Litium 6 (Lauri Nurmi -sarja #1)6.66
Jumalan pikkusormi (Lauri Nurmi -sarja #2)6.62
Haudattu uhka (Lauri Nurmi -sarja #3)4.00
Atlantin kuningatar (Lauri Nurmi -sarja #4)8.00