Jumalan pikkusormi (Lauri Nurmi -sarja, #2)
Keskiarvo 3.31
3.31 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (34)
Kirjahyllytilastot

Jumalan pikkusormi

Risto Isomäki
Julkaistu: lokakuu 19, 2009 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Kansi: Jussi S. Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Lauri Nurmi vaihtaa Afrikkaan. Litium 6 -romaanista tuttu kylmäpää lähetetään turvaamaan uudenlaista energiahanketta, joka kuumentaa ympäristöä ja kilpailijoita.

Egyptin Saharassa mahtava aurinkotuulimylly kurkottaa kohti taivasta. Sen ominaisuudet jättävät varjoonsa kaikki aiemman energiantuotannon ratkaisu; bonuksena se pystyy torjumaan aavikoitumista ja tarjoamaan ratkaisun ilmaston lämpenemiseen. Myllyn rakentaminen on tuonut Saharaan saksalaisen rahoittajan kokoaman kansainvälisen asiantuntija- ja työntekijäjoukon, jota ympäristö ei katso hyvällä silmällä.

Ydinvoimaloita rakentavat suuryhtiöt eivät aio jäädä soittamaan toista viulua ja seuraamaan vierestä myllyn valmistumista, eivät liioin öljystä elantonsa saava paikallinen väestö.

Rahoittaja aistii jännityksen ja hankkii aurinkotuulimyllyä suojaamaan parhaan mahdollisen miehen ja kokemuksen: Lauri Nurmen. Taistelukumppaninsa Katharine Henshaw’n kanssa Nurmi törmää Egypissä monikasvoiseen outoon kulttuuriin ja pysähtynyttä uhkaa viestivään Saharan autiomaahan – lähemmin ja toisin kuin olisi ikinä osannut aavistaa.

Jumalan pikkusormessa Risto Isomäki kehittelee edelleen fiktion keinoin energiaskenaarioitaan, polttopisteessä nyt aurinkoenergia. Hän punoo taitavasti tiedetoimmittajana hallitsemansa faktat kirjailijaminänsä kehittämään vauhtiin ja vaaratilanteisiin. Tällä kertaa Lauri Nurmi tarvitsee myrskyn silmässä paitsi pitkää kokemustaan myös tietoa Afrikan historiasta, kulttuurista ja sen uskontojen väkivaltaisista kohtaamisista, kun hän yrittää löytää rauhanomaisen ratkaisun uhkaavaan konfliktiin.

muokattu 16.05.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

UtopiaPeilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)Kevätuhrit (Kevätuhrit, #1)Juoksu aikaa vastaanMaa 2
Paikalla 1 jäsen ja 51 vierailijaa
haplotus
Uusin jäsen: Haneh
Jäseniä yhteensä: 9746