Ihmeiden kabinetti (Pendergast, #1)
Keskiarvo 3.80
3.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (43)
Kirjahyllytilastot

Ihmeiden kabinetti

Douglas Preston, Lincoln Child
Julkaistu: kesäkuu 11, 2009 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Cabinet of Curiosities
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Pekka Marjamäki. Sidottu, kansipaperi. 3. nidottu painos 2010.

ERIKOISAGENTTI PENDERGAST RATKAISEE

Pilvenpiirtäjän rakennustyömaalla Manhattanilla tehdään säpsähdyttävä löytö. Työmaan alla sijaitsevassa kellarissa lepää 36 ihmisen silvotut jäännökset. Pikainen tutkimus paljastaa jokaisen uhrin selkärangassa samanlaiset leikkuujäljet.

Paikallisen poliisin mielestä yli sata vuotta sitten sattuneet surmatyöt kuuluisivat pikemminkin historiantutkijoille kuin lainvalvojille. FBI:n erikoisagentti Pendergast on kuitenkin eri mieltä. Hän rekrytoi puoliväkisin mukaan tutkimuksiinsa New Yorkin luonnontieteellisessä museossa työskentelevän paleontologi Nora Kellyn ja tämän yliuteliaan reportterisulhasen William Smithbackin.

Kun Central Parkissa tapahtuu uusi murha, jonka tekotapa muistuttaa yli sadan vuoden takaisia surmia, agentti Pendergast ei vaikuta lainkaan yllättyneeltä. Mitä Pendergast oikein salaa poliisilta ja kollegoiltaan?

Pyörryttävä sukellus Manhattanin muinaiseen alamaailman johdattaa Pendergastin kumppaneineen Harlemissa sijaitsevaan ränsistyneeseen herraskartanoon, joka on hylätty mutta kaikkea muuta kuin tyhjä. Astuessaan sisään tuttuun taloon agentti Pendergast tietää kohdanneensa pitkän uransa aikaisista vihollisista kauheimman.

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ikuinen rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #2)Etsivä löytää (Mersumies-trilogia, #2)Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)Vapautettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #9)Sielut kulkevat sateessa

Kirja-arvioita (1)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
2.5

En lue yleensä paljoa dekkareita, ja teoksen täytyykin olla jollain tapaa erikoinen, että siihen tulen tarttuneeksi. Douglas Prestonin ja Lincoln Childin Ihmeiden kabinetti on oikeasti Pendergast-sarjan kolmas osa. Sarjassa ovat aiemmin ilmestynyeet Relic (1995) ja Reliquary (1997), mutta sarjan suomentaminen aloitettiin erikoisesti vasta tästä kolmannesta osasta. 

Rakennustyömaalta löydetään maan alle rakennettu tila, joka on täynnä silvottuja ruumiita 1800-luvulta. New ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
Jussi
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569