Kasvottomat (Keplo Leutokalma, #3)
Keskiarvo 4.19
4.19 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (87)
Kirjahyllytilastot

Kasvottomat

Derek Landy
Julkaistu: tammikuu 26, 2010 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Faceless Ones
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Helene Bützow. Sidottu, kansipaperi.

Valkyrialla on ongelmia peilikuvansa kanssa: se ei ehkä olekaan aivan luotettava apuri.

Luurankoetsivä ja hänen avustajansa Valkyria Salama jatkavat mielikuvituksellisia seikkailujaan. Sarjan kolmannessa osassa heillä on ratkaistavanaan visainen tapaus: teleporttaaja toisensa jälkeen saa surmansa, ja motiivi on hämärän peitossa. Asian selvittämistä vaikeuttaa se, että Keplo ja Valkyria ovat joutuneet yhteisöä johtavan suurmaagin epäsuosioon.

Keplo ja Valkyria ryhtyvät tutkimaan tapausta. Tilanne mutkistuu yllättäen, kun Keplolle ja Valkyrialle selviää, että jossakin piileskelee itseoppinut luonnonlahjakkuus, teleporttaajapoika joka saattaa olla hengenvaarassa. Poikaa on suojeltava keinolla millä hyvänsä.

Julmien ja vaarallisten Kasvottomien jumalien paluu näyttää olevan lähempänä kuin koskaan, ja Keplo ja Valkyria joutuvat käyttämään kaiken kekseliäisyytensä ja rohkeutensa selvitäkseen uhkaavasta tilanteesta.

Keplo Leutokalmasta kertovan sarjan käännösoikeudet on myyty kahdeksaantoista maahaan ja sarjasta on tekeillä myös elokuva.

muokattu 06.05.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Leikkiä tulella (Keplo Leutokalma, #2)Yönsiiven velhot (Korppikartanon salat, #1)Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille (Neiti Peregrinen eriskummalliset lapset, #1)Keplo Leutokalma (Keplo Leutokalma, #1)Jäänteiset (Keplo Leutokalma, #5)

Kirja-arvioita (2)

Yllatuus avatar
Kirjoittanut
3.0

Jatkaa samaa rataa mihin toinen osa jäi. Ihan hyvä. Juoni käänteitä piisaa mutta ne on nyt täydellisissä kohdissa toisin kuin ekassa osassa. Hyvä.

Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
5.0
Kolmas osa jännitävään ja humoristiseen magiaa tihkuvaan kirjasarjaa, jossa teräväpäinen etsivä pelaastaa maiilmaa apurinsa kanssa. Muista lukea sarja alusta asti, muuten se ei ole oikein ymmärrettävää. Suosittelen magian nälkäisille ja hiukan rajumpaa huumori rakastaville, mutta en henkilöille, jotka etsivät rakkaustarinoita.
Paikalla 1 jäsen ja 47 vierailijaa
Thialfi
Uusin jäsen: Ella Autio
Jäseniä yhteensä: 9551