Kasvottomat

Derek Landy
fantasia > synkkä fantasia, nuoret
Kasvottomat (Keplo Leutokalma #3) - Derek Landy8.38

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Helene Bützow. Sidottu, kansipaperi.

Valkyrialla on ongelmia peilikuvansa kanssa: se ei ehkä olekaan aivan luotettava apuri.

Luurankoetsivä ja hänen avustajansa Valkyria Salama jatkavat mielikuvituksellisia seikkailujaan. Sarjan kolmannessa osassa heillä on ratkaistavanaan visainen tapaus: teleporttaaja toisensa jälkeen saa surmansa, ja motiivi on hämärän peitossa. Asian selvittämistä vaikeuttaa se, että Keplo ja Valkyria ovat joutuneet yhteisöä johtavan suurmaagin epäsuosioon.

Keplo ja Valkyria ryhtyvät tutkimaan tapausta. Tilanne mutkistuu yllättäen, kun Keplolle ja Valkyrialle selviää, että jossakin piileskelee itseoppinut luonnonlahjakkuus, teleporttaajapoika joka saattaa olla hengenvaarassa. Poikaa on suojeltava keinolla millä hyvänsä.

Julmien ja vaarallisten Kasvottomien jumalien paluu näyttää olevan lähempänä kuin koskaan, ja Keplo ja Valkyria joutuvat käyttämään kaiken kekseliäisyytensä ja rohkeutensa selvitäkseen uhkaavasta tilanteesta.

Keplo Leutokalmasta kertovan sarjan käännösoikeudet on myyty kahdeksaantoista maahaan ja sarjasta on tekeillä myös elokuva.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: tammikuu 26, 2010
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: The Faceless Ones
Arvosanalla: 8.38/10
Arvosanoja: 88
Muokattu: toukokuu 06, 2017

Keplo Leutokalma -kirjasarja

Sarjan suomentaminen jätettiin kesken.

Keplo Leutokalma (Keplo Leutokalma #1)7.92
Leikkiä tulella (Keplo Leutokalma #2)7.86
Kasvottomat (Keplo Leutokalma #3)8.38
Pimeitä aikoja (Keplo Leutokalma #4)8.76
Jäänteiset (Keplo Leutokalma #5)8.36

Kirja-arvioita

6/10 |
joulukuu 05, 2015
Jatkaa samaa rataa mihin toinen osa jäi. Ihan hyvä. Juoni käänteitä piisaa mutta ne on nyt täydellisissä kohdissa toisin kuin ekassa osassa. Hyvä.
10/10 |
maaliskuu 08, 2012
Kolmas osa jännitävään ja humoristiseen magiaa tihkuvaan kirjasarjaa, jossa teräväpäinen etsivä pelaastaa maiilmaa apurinsa kanssa. Muista lukea sarja alusta asti, muuten se ei ole oikein ymmärrettävää. Suosittelen magian nälkäisille ja ...