Veriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)
Keskiarvo 4.10
4.10 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (101)
Kirjahyllytilastot

Veriveljen vala

Michelle Paver
Julkaistu: tammikuu 26, 2010 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Oath Breaker
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Tarja Riitala. Kuvitus ja kartta: Geoff Taylor. Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Janne Harju. Sidottu.

Silmä silmästä, hammas hampaasta

Torak on selvinnyt karkotusaikansa koettelemuksista, vaan ei saa rauhaa vihollisiltaan. Sielunsyöjät eivät lepää, ennen kuin löytävät tuliopaalin viimeisen kappaleen.

Sielunsyöjien vallanhimo vaatii jälleen uuden uhrin ja koituu Torakin veriveljen kuolemaksi. Torak vannoo kostoa, ja niin Torak, Renn ja laumaveli Susi vaeltavat salaperäiseen Sysimetsään. Ulottuvatko Sielunsyöjien lonkerot jo Metsän ytimeen?

Veriveljen vala on jännittävä ja synkkäkin kertomus lupauksista, kostosta ja ystävyydestä. Se on viides ja samalla toiseksi viimeinen kirja huikeassa sarjassa, jossa henkiin herää pohjoinen tuhansien vuosien takainen maailma.

Muinainen pimeys -sarja on löytänyt innokkaita lukijoita ympäri maailmaa. Sarjan oikeudet on myyty yli 30 maahan, ja siitä on tekeillä elokuva.

muokattu 07.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Haukansilmä (Pronssisoturit, #3)Varjojen valtias (Muinainen pimeys, #6)

Kirja-arvioita (3)

Höpsis avatar
Kirjoittanut
4.0
Michelle Paverin Muinainen pimeys - sarja on todella hyvä kirjasarja, sillä sen lisäksi, että kirjailija on keksinyt loistavan tarinan, hän todellakin tietää aiheensa, mikä osoittautuu teksteissä asiantuntevana otteena kuvaillessa luontoa, eläimiä ja tuon ajan ihmisiä. Paver tietää senkin kuinka kirja kuuluu aloittaa, sillä sarjan viidennessä osassa tapahtuu välittömästi jo ensimmäisessä luvussa, kun yksi henkilöistä saa surmansa. Veriveljen valan juonen ydin on kosto, ... (lisää)
Helmeilevä susi avatar
Kirjoittanut
5.0
Oikein hyvä kirja, mutta kun tietää, että enää viimeinen osa tämän jälkeen ja sitten se oli loppu. Eli tavallaan liian hyvä kirja - Ja koko kirjasarja! - sillä ei millään tahtoisi sen loppuvan.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.5
Torakin tarinaa jaksaa edelleen seurata vielä viidennessänkin osassa.
Paikalla 74 vierailijaa
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722