Muste (Kaikkeuden kirja, #2)
Keskiarvo 3.74
3.74 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (17)
Kirjahyllytilastot

Muste

Hal Duncan
Julkaistu: syyskuu 27, 2010 (Like)
Alkuperäinen nimi: Ink
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: enkelit, tieteisfantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentaneet Nina Saikkonen ja Einari Aaltonen. Sidottu, kansipaperi.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2011.

Suurta suosiota niittäneen Vellumin jatko-osa ylittää kaikki odotukset.

On kulunut kaksikymmentä vuotta siitä, kun Reynard Carter löysi vanhan nahkakantisen kirjan, jonka kerrottiin olevan lähtöisin enkelin kynästä ja sisältävän kaiken tiedon – hyvän ja pahan. Kirja johti hänet Vellumiin, suunnattomaan kaikkeuteen, jonka rinnalla meidän tuntemamme maailma on vain törkyhiukkanen kynnen alla. Vellumissa käytiin armotonta sotaa hyvän ja pahan välillä, ja sekä enkelit että demonit taistelivat verisesti värvätäkseen puolelleen suuren joukon sieluja.

Kaikki eivät kuitenkaan suostuneet luopumana vapaudestaan. Nyt kapinalliset ovat päättäneet tehdä lopun suuresta sodasta. He aikovat kirjoittaa uusiksi myyttisen Kaikkeuden kirjan ja pakottaa enkelit ja demonit polvilleen. On aika muuttaa historian kulkua ja laatia uusi tulevaisuus. Todellisuus ei tule olemaan entisensä.

Hal Duncan (s. 1971) rysäytti kirjallisuuden genrerajat ikkunasta ulos ja venytti olevaisuuden järjen ulottumattomiin esikoiskirjallaan Vellum, joka löysi tiensä niin lukijoiden kuin kriitikoidenkin sydämiin. Kirja voitti Tähtivaeltaja-palkinnon vuoden 2009 parhaasta suomeksi ilmestyneestä science fiction -kirjasta. Jatko-osa Muste on kunnianhimoinen voimannäyte, joka ylittää kaikki odotukset.

”Metaforinen romaani syöksyy vimmaisella voimalla myyttien ja todellisuuksien henkeäsalpaavaan verkostoon.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 30.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pohjolan tuulet (Elben taru, #6)Salaisuuksien galleria (Jackie Saratoga, #1)Taikatalvi (Muumikirjat, #7)Syntinen liitto (Viiden markan romaaneja, #7)Kertomattomia tarinoita (Soturikissat-novellit, #1)

Kirja-arvioita (1)

S.T.A.R. avatar
Kirjoittanut
4.0
On ensin luettava Duncanin massiivinen eepos Vellum, jotta voi lukea tämän! Tyylilajien iloinen sekoittelu ja samojen hahmojen kehittely jatkuu samaan tyyliin kuin ensimmäisessä osassakin. Kirja keskittyy edeltäjäänsä enemmän Jack Carterin/Jack Flashin ja Josef Pechorinin/Joye Narcosiksen välisen vastavoimasuhteen käsittelyyn, mutta vuoroon pääsevät kyllä muutkin hahmot, joista Seamus Finnanista ja Phreedomista pidän henkilökohtaisesti eniten. Gay-asennetta ja -maailmantuskaa ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 54 vierailijaa
Pete, Jouni
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379