Karsta
Keskiarvo 3.89
3.89 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (28)
Kirjahyllytilastot

Karsta

J. Pekka Mäkelä
Julkaistu: syyskuu 30, 2009 (Like)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Kansi: Lasse Martinaho. Nidottu.

Jonkun on siivottava sankarien jäljet.

On kulunut viisi vuotta siitä kun ammuttiin viimeinen laukaus ihmiskunnan urhoollisessa kamppailussa Linnunradan muita kulttuureja vastaan. Maan jäljellä olevat sota-alukset on riisuttu aseista ja kielletystä tekniikasta. Ne nilkuttavat hitaasti ympäri aurinkokuntaa raivaamassa sodan jälkeensä jättämää satoa: hylkyjä, avaruusromua, tyhjyydessä kelluvia ruumiita.

Alusten miehistöt ovat pakolaisia, aseistakieltäytyjiä, toisinajattelijoita, kapinallisia – niitä jotka ovat jääneet jäljelle, kun ihmiskunnan parhaat kyvyt on laivattu rintamalle kuolemaan. Heidän on opittava elämään uudenlaiseksi muuttuneessa maailmassa, jossa moni ikiaikainen totuus on muuttunut toiseksi ja ihmisten on todistettava kykynsä tulla toimeen toisenlaisten maailmojen kanssa – ja toistensa kanssa.

Karsta on J. Pekka Mäkelän (s. 1962) neljäs tieteisromaani. Kiitettyjen edeltäjiensä tapaan se kertoo tulevaisuuden arjesta ja kuvaa puhdasotsaisten sankarien sijaan niitä, jotka jäävät heidän jalkoihinsa – ja joutuvat maksamaan sankarien velat.

”J. Pekka Mäkelä on kirjoittanut parhaan kirjansa tähän asti. Karsta on upea.” – Kirjavinkit

”Karstasta on hyvä scifi tehty.” – Toni Jerrman, Kauppalehti

”Uskoni suomalaisen scifin tulevaisuuteen palasi taas, tämän kirjan myötä.” – Harri Erkki, Portti

muokattu 07.11.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

TaivasPoseidonin lapset (Poseidonin lapset, #3)Liktorin miekka (Uuden auringon kirja, #3)He eivät tiedä mitä tekevätLoppupeli (Endgame–trilogia, #1)

Kirja-arvioita (3)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Tapahtumat sijoittuvat määrittelemättömään aikaan tulevaisuutta. Avaruussota on päättynyt 5 vuotta sitten ja nyt on aika jälkien korjaukselle. Ryhmä on lähetetty Jupiterin liepeille selvittämään kahden toisissaan kiinni olevan avaruusaluksen kohtaloa ja etsiä mahdollisia henkiin jääneitä sekä kuolleita kotiin haudattavaksi. Elämän kuvaus avaruusaluksessa on mielenkiintoista seurattavaa ja teknisesti uskottavaa. Jännittävät kohtaukset on hyvin luotu ja niihin pystyy hyvin ... (lisää)
Sini avatar
Kirjoittanut
4.0
Karsta on ilmestynyt vuonna 2009. Jotenkin sen lukeminen on aina jäänyt ja ehkä hyvä niin, sillä kirjan ksenofoobisuus tuntuu iskevän nyt Persujytkyn jälkeisessä Suomessa kovempaa kuin mitä se olisi tehnyt aiemmin. Tieteiskirjallisuus on parhaimmillaan vetäessään paralleeleja todellisuuden ja kuvitelman välille, ja siinä J. Pekka on onnistunut oikein loistavasti. Alku erityisesti vakuutti. Loppu muuttui hieman hajanaisemmaksi, pitihän jännitystä lisätä, ja luin sen ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 32 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Enni
Jäseniä yhteensä: 9863