Veden vanki (Maan, veden ja tulen väki, #2)
Keskiarvo 3.66
3.66 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (31)
Kirjahyllytilastot

Veden vanki

Reeta Aarnio
Julkaistu: heinäkuu 15, 2009 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Kannen kuva ja lukujen alkuvinjetit Jussi Kaakinen. Sidottu.

Veden pauloista ei kukaan voi vapautua yksin. Itsenäistä jatkoa kiitetylle lastenfantasiaromaanille Maan kätkemät

Viidesluokkalainen Liina tutustuu taikatunneilla ystäviensä Eetun ja Sirin kanssa taikojen ja loitsujen salaiseen maailmaan.

Uusia taitoja tarvitaan pikaisesti, sillä pikkukaupunkiin ilmestynyt näkki saa houkuteltua erään henkilön veden varaan. Kuka on näkin uhri ja onnistuuko neuvokas kolmikko auttamaan vangiksi joutunutta?

Liina aloittaa äitinsä kannustamana myös pianotunnit ja saa uuden ystävän, Violan. Violan viulunsoittotaidot osoittautuvat enemmän kuin tarpeellisiksi seikkailussa veden väen parissa.

Reeta Aarnion (s. 1971) esikoisteos Maan kätkemät sai runsaasti kiitosta. ”Vetävästi kirjoitettu fantasiaseikkailu yhdistää kansanperinteen ja nykyarjen uskottavasti.” – Ilkka

muokattu 26.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

MörkövahtiNäkkiMaan kätkemät (Maan, veden ja tulen väki, #1)Tuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki, #4)Virvatulen vartijat (Maan, veden ja tulen väki, #3)

Kirja-arvioita (2)

Kastehelmi avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja oli ihan hyvä, mielestäni parempi kuin Maan kätkemät. Tässäkin kirjassa sai kivasti tietoa muista väkiolennoista. Minusta oli hauska kuvitella itseni Liinan osaan kirjassa. Vaikeaahan se tosin jossain vaiheessa oli, hän kun on neljännellä luokalla ja minä kahdeksannella... :) Mutta kaiken kaikkiaan hyvä kirja. Suosittelen kaikkia lukemaan.
suden veli avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli kerronnaltaan parempi kuin edellinen osa. Kuitenkin tietynlainen "taikuus" oli hieman kadonnut. Luin tämän kirjan, kun olin kuudennella ja voisin lukea vielä uudestaankin...
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384