Enkelipeli
Keskiarvo 3.84
3.84 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (79)
Kirjahyllytilastot

Enkelipeli

Carlos Ruiz Zafón
Julkaistu: kesäkuu 26, 2009 (Otava)
Alkuperäinen nimi: El juego del ángel
Käännetty englanniksi: The Angel's Game
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi, jännitys
Osallistu keskusteluun (viestejä 7 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentaneet Tarja Härkönen ja Anu Partanen. Sidottu, kansipaperi. 2. painos: Seven. Otava, 2010. Nidottu.

1900-luvun alun levoton ja viettelevä Barcelona on täynnä kirjojen ja kirjallisuuden magiaa

Sinettilakan vaakunassa on enkeli siivet levällään, ja kuoressa David Martínin nimi. Salaperäinen pariisilaiskustantaja Andreas Corelli toistaa kirjeessään vuosi sitten esittämänsä tarjouksen. Hän lupaa tehdä nuoresta kirjailijasta rikkaan ja kuolemattoman. Onnettomat olosuhteet ja epätoivoinen rakkaus saavat Davidin hyväksymään Corellin tarjouksen – mutta hinta on kovin mahdollinen.

David johdatetaan Unohdettujen kirjojen hautausmaalle, joka kuiskii hänelle salaisuuksiaan. Myös lukija on vietelty.

Lumoava kirjallinen mysteeri, ylistyslaulu Barcelonalle, rakkaustarina, kauhukertomus ja huima maailmanmenestys – tätä kaikkea on huikean Tuulen varjo -romaanin paha sisarpuoli.

Carlos Ruiz Zafón on syntynyt Barcelonassa vuonna 1964. Hän on asunut pitkään Los Angelesissa ja työskennellyt elokuvakäsikirjoittajana. Zafón on kotimaansa Espanjan ylivoimaisesti tunnetuin ja suosituin nykykirjailija ja kirjallisuuden kansainvälinen megatähti. Romaania Enkelipeli myytiin Espanjassa heti ensimmäisen viikon aikana 600 000 kappaletta, ja se ilmestyy ainakin 46 eri kielellä. Carlos Ruiz Zafónin kulttimaineeseen kohonnut romaani Tuulen varjo on ollut huikea arvostelu- ja myyntimenestys kautta maailman.

muokattu 29.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sielut kulkevat sateessaHenkien labyrinttiTaivasten vankiToisetKupla

Kirja-arvioita (3)

Hanska avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä on yksi niitä kirjoja, jotka eivät hevin unohdu. Kuten Ruiz Zafónin ensimmäinen kirja Tuulen varjokin Enkelipeli on jokaisen Barcelonassa matkailevan must. Todellinen lukuromaani, jonka matkassa lukija voi kulkea pitkään Barcelonan kapeilla kujasilla ja oman päänsä sisällä, eikä tarvitse pelätä, että matka loppuu ihan heti. Monet pitävät tätä synkempänä kuin Tuulen varjoa, ja onhan tämä hiukan synkkä, mutta jylhän goottilaisella ja ylväällä tavalla.
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
5.0
Enkelipeli ei varsinaisesti ole mukava kirja. Se on pelottava, hauska, kaunis, jännittävä ja mystinen. Sitä lukee henki kurkussa ja jatkuvien pahojen aavistusten vaivaamana. Se todella tempaa mukaansa, aivan kuten Tuulen varjokin. Enkelipeli on kuitenkin synkempi ja pelottavampi kuin Tuulen varjo. Sisarensa tavoin silläkin on rauhallinen alku, joka pikku hiljaa tiivistyy ja muuttuu kauhunomaiseksi dekkariksi, jossa päähenkilö kamppailee menneisyyden mysteerien kanssa samalla kun ... (lisää)
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.5
Carlos Ruiz Zafonin toinen suomennettu romaani "Enkelipeli" oli ensikosketukseni kirjailijan tuotantoon. Se muistutti hieman Arturo Perez-Reverten "Yhdeksättä porttia", jossa yhdistyivät rikosjuoni, yliluonnollisuus sekä rakkaus kirjoihin ja kirjoittamiseen. "Enkelipeli" on äärimmäisen taitavasti ja kauniisti kirjoitettu, ja henkilöhahmojen käymä dialogi on parhaimmillaan kutkuttavan hersyvää verbaalista ilotulitusta. Loppujen lopuksi melko veriseksi käyvä pääjuoni ei ... (lisää)
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: u s k a
Jäseniä yhteensä: 9877