Pelon kasvot - Nikolaj Frobenius5.80

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Pirkko Talvio-Jaatinen. Kansi: Markko Taina. Sidottu, kansipaperi.

Kauhu väreilee Nikolaj Frobeniuksen romaanissa, jonka päähenkilö on kauhuromantiikan suuri nimi Edgar Allan Poe.

Kirjailija Edgar Allan Poe (1809–1849) ja toimittaja Rufus Griswold (1812–1857) tutustuvat toisiinsa 1841, jolloin Poe ei ole vielä tehnyt suurta läpimurtoaan Yhdysvaltain kirjallisella kentällä. Arvostetussa asemassa oleva Griswold toisaalta ihailee Poen kirjallista tuotantoa, toisaalta pappiskoulutuksen saaneena paheksuu sitä ja pitää itseään Jumalan lähettiläänä, jonka tehtävänä on tuhota Poen maine ja ura. Mustasukkaisuus, pakkomielteisyys ja kateus leimaavat Poen ja Griswoldin mutkikasta suhdetta.

Samaan aikaan alkaa tapahtua kammottavia rikoksia, jotka muistuttavat Poen teosten veritekoja. Mies, joka on kalpea kuin kuolema, seuraa heidän kannoillaan ja haluaa näyttää, mitä pelko on.

Pelon kasvot on omaperäinen elämäkerrallinen romaani, syväsukellus erääseen ristiriitaiseen ihmiskohtaloon. Se on myös historiallinen romaani, joka herättää eloon 1800-luvun hengen ja kirjallisen ilmapiirin. Kaiken tämän lisäksi se on myös Poen omien kirjojen hengessä kirjoitettu jännittävä kauhukertomus.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 1, 2009
Kustantaja: Tammi
Tyylit: kauhu, historia, jännitys
Avainsanat: 1800-luku
Alkuperäinen nimi: Jeg skal vise dere frykten
Arvosanalla: 5.80/10
Arvosanoja: 5
Muokattu: syyskuu 08, 2017

Kirja-arvioita

6/10 |
huhtikuu 06, 2015
Kirjalla oli hyvät lähtökohdat. Se oli monisyinen ja dekkarimainen, mutta teksti ei ollut tasalaatuista. Hurmaavinta siinä olikin maailma, minne tapahtumat sidottiin. Kirjaa suosittelen välipalaksi tai luettavaksi silloin kun haluaa nielaista ...
6/10 |
joulukuu 26, 2009
Kirja on osittain elämänkerrallinen ja osittain fiktiivinen tarina Edgar Allan Poen ja kirjallisuustoimittaja Rufus Griswoldin elämästä ja heidän välisestä suhteestaan. Jännitystä tarinaan saadaan aikaiseksi murhista, joiden tekotavat ovat ...