Sinulle, yö

@ Teemu Kaskinen
Sinulle, yö - Teemu Kaskinen 5.20   5

Sidottu, kansipaperi.

Helsingin sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas 2009, Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2010.

”Olimme saamassa lahjaa, se oli luvattu meille.
Ottaisimme vihdoin Ruijan takaisin.”


Suomi ja Norja ovat ajautuneet sotaan Jäämeren pohjoisten rantojen omistuksesta. Kun Yhdysvaltain joukot hyökkäävät Tallinnan kautta Helsinkiin, pitkittyvä korttelisota luhistaa pääkaupungin kekomaisiksi raunioiksi. Suomi käy kahden rintaman sotaansa taistelijoinaan teknologiasukupolven pojat ja tyttäret, joilla on poiskerättyjen kännyköidensä tilalla uudet lelut. Vihollisten ohella tähtäimeen joutuvat oman puolen surkimukset ja valittajat, tuhotun hyvinvointiyhteiskunnan pilalle hemmottelemat jälkeläiset. Soturikansa ottaa vikisemättä kohtalonsa omiin käsiinsä.

Korpraali Männistön sota on hänen häviölle painuneen maallisen vaelluksensa ainoa minkään mittaluokan tapahtuma. Ajatuskin siviilielämään paluusta puistattaa miestä, joka on löytänyt sodan tyhjyydestä kutsumuksensa. Vasta taistelutoverin turha lahtaus liikauttaa siihen saakka sivullisena todistajana pysytellyttä Männistöä.

Julma ja runollinen Sinulle, yö on lähitulevaisuuteen sijoittuva, apokalyptisen karuja visioita väläyttelevä romaani sodasta ja sen sydäntä kylmäävistä seurauksista.

Teemu Kaskinen (s. 1976 Korvenkylässä) on slaavilaisen filologian maisteri, näytelmäkirjailija ja suomentaja. Sinulle, yö on hänen esikoisromaaninsa.

”Suomalaisessa kirjallisuuskentässä uusia uria aukova romaani tutkailee inhimillisyyden katoamista sodan keskellä.” – Tähtivaeltaja-palkintoraatiArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 19, 2009 (WSOY)
Tietoja muokattu marraskuu 1, 2015
Muita teoksia kirjailijalta Teemu Kaskinen
Vieraat kunnaat 7.00   1

Kirja-arviot & arvosanat

Eija
Eija
Arvosanat 1199
Kirja-arviot 330
Viestit 1110
syyskuu 15, 2016
Antoi 3 / 10 arvosanan kirjalle
Tartaros42
Tartaros42
Arvosanat 195
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 2, 2012
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
leme
leme
Arvosanat 29
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 22, 2010
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle