Linnunradan ääret (Ajattelun Vyöhykkeet, #1)8.28

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Hannu Tervaharju. Kansi: Tommi Hänninen.

1. painos: Like, 2001. Like-scifi. Nidottu.
2. painos: Like, 2008. Like-pokkari. Nidottu.

Hugo-palkinto 1993, Nebula-palkintoehdokas 1992.

Mittasuhteiltaan häkellyttävä avaruussaaga ja mukaansatempaava romaani rakkaudesta, menetyksestä ja selviytymisestä.

Avaruusalus haaksirikkoutuu tuntemattomalle planeetalle. Eloonjääneet – kaksi lasta – jäävät paikallisen, keskiaikaa elävän susimaisen kansan armoille. Rikkoutuneen aluksen hätäsignaalit leviävät avaruuteen ja pelastusretkikunta kamppailee aikaa vastaan ehtiäkseen pelastamaan lapset. Retkikunnan tavoitteena on myös saada haltuunsa maailmankaikkeuden voimakkain ase.

Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä tiedettä, suurta draamaa ja ylivertaista kerrontaa on voittanut sekä Hugo- että New York Times Notable Book of the Year -palkinnot.

”Vinge on yksi aikamme suurista visionääreistä. Kukaan muu ei pysty esittämään niin vaikuttavia näkymiä avaruudesta ja ajasta.” – David Brin, Tähtisumu täyttyy- ja The Postman -romaanien kirjoittaja.

”...odotus palkitaan tällä kiehtovalla tarinalla, joka on täynnä ajatuksia, toimintaa ja viehättäviä, uskottavia ihmis- ja muukalaishahmoja.” – Publisher's Weekly

Arvona kirjalle


Julkaistu: 2001
Kustantaja: Like
Tyylit: scifi > avaruusooppera
Avainsanat: avaruusmatkat, hugo-palkinto
Alkuperäinen nimi: A Fire Upon the Deep
Arvosanalla: 8.28/10
Arvosanoja: 89
Tietoja päivitetty 19.12.2014

Kirja-arvioita

10/10 - Jackalbury (19.04.2007)
Linnunradan ääret kilpailee minusta scifin huipusta Dan Simmonsin ja Alastair Reynoldsin teosten kanssa. Kirja sijoittuu kauas, kauas tulevaisuuteen Linnunradalle, missä ihmiskunta on vain yksi laji miljoonien joukossa. Leikkiessään tulella ... Lue lisää