Linnunradan ääret (Ajattelun Vyöhykkeet, #1)
Keskiarvo 4.14
4.14 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (88)
Kirjahyllytilastot

Linnunradan ääret

Vernor Vinge
Julkaistu: 2001 (Like)
Alkuperäinen nimi: A Fire Upon the Deep
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: avaruusmatkat, hugo-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Hannu Tervaharju. Kansi: Tommi Hänninen.

1. painos: Like, 2001. Like-scifi. Nidottu.
2. painos: Like, 2008. Like-pokkari. Nidottu.

Hugo-palkinto 1993, Nebula-palkintoehdokas 1992.

Mittasuhteiltaan häkellyttävä avaruussaaga ja mukaansatempaava romaani rakkaudesta, menetyksestä ja selviytymisestä.

Avaruusalus haaksirikkoutuu tuntemattomalle planeetalle. Eloonjääneet – kaksi lasta – jäävät paikallisen, keskiaikaa elävän susimaisen kansan armoille. Rikkoutuneen aluksen hätäsignaalit leviävät avaruuteen ja pelastusretkikunta kamppailee aikaa vastaan ehtiäkseen pelastamaan lapset. Retkikunnan tavoitteena on myös saada haltuunsa maailmankaikkeuden voimakkain ase.

Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä tiedettä, suurta draamaa ja ylivertaista kerrontaa on voittanut sekä Hugo- että New York Times Notable Book of the Year -palkinnot.

”Vinge on yksi aikamme suurista visionääreistä. Kukaan muu ei pysty esittämään niin vaikuttavia näkymiä avaruudesta ja ajasta.” – David Brin, Tähtisumu täyttyy- ja The Postman -romaanien kirjoittaja.

”...odotus palkitaan tällä kiehtovalla tarinalla, joka on täynnä ajatuksia, toimintaa ja viehättäviä, uskottavia ihmis- ja muukalaishahmoja.” – Publisher's Weekly

muokattu 19.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Terästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)Luiden hiljaisuus (Kostaja, #3)Varjokapteeni (Kostaja, #2)KuunnousuTähtisumu täyttyy

Kirja-arvioita (2)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Linnunradan ääret kilpailee minusta scifin huipusta Dan Simmonsin ja Alastair Reynoldsin teosten kanssa. Kirja sijoittuu kauas, kauas tulevaisuuteen Linnunradalle, missä ihmiskunta on vain yksi laji miljoonien joukossa. Leikkiessään tulella ihmiset vapauttavat Laboratoriossaan jotakin jumaliakin suurempaa. Eikä se jokin ole hyväntahtoinen. Kirjassa kulkee useita eri juonia rinnakkain, pelastusretkikunnan matka, Johannan ja Jefrin elämä maahansyöksyneen aluksen jälkeen ja Piikkien ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 61 vierailijaa
koi
Uusin jäsen: Haneh
Jäseniä yhteensä: 9746