Kaukaiset kaiut
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Kaukaiset kaiut

Robert Holdstock
Julkaistu: 2000 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Ancient Echoes
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Leena Peltonen. Kannen kuva: Geoff Taylor. Sidottu, kansipaperi.

Jack Chatwin elää kahden toisiinsa lomittuvan maailman välissä. Hänen myyttisessä maailmassaan kaksi ihmishahmoa – mies ja nainen – pakenee kauhistuttavaa tapahtumaa. Mutta onko kyse menneisyydestä? Vai nykyisyydestä? Vai kahdesta toisiaan kehivästä maailmasta? Vasta kun toinen hahmoista karkaa myyttisestä olomuodostaan ja tunkeutuu Jackin todellisuuteen, tälle alkaa valjeta tapahtumien puistattava tola. Sillä menneisyyden vangiksi jäänyt naishahmo on yhä vaarassa omassa maailmassaan. Jackin on pakko tunkeutua tuohon maagiseen kuvitelmamaailmaan, pakko saattaa pakenijat uudelleen yhteen, pakko jopa asettaa ihmissuhteensa vaakalaudalle – muuten kaikki se, mikä on hänelle tärkeää ja rakasta, on tuomittu tuhoutumaan.

Omaleimainen ja ylistetty fantasian mestari ei päästä lukijaansa helpolla, mutta palkitsee hänet ylitsepursuvasti tajunnan rajoja hipovilla elämyksillä. Kaukaiset kaiut on unohtumaton matka aistiemme tuolle puolen, maailmoihin, joista vain herkimmät saavat etäisiä viestejä.

"Holdstock onnistuu loihtimaan myyttisen menneisyyden esiin niin tuoreena, ettei veri ole vielä kuivunut..." – Locus

muokattu 02.09.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Okaruusujen valtakunta (Valtakunta, #1)Vainottu (Yön talo, #5)Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse, #5)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Jackillä on ollut pienestä pitäen kyky nähdä mielikuvitukselliseen myyttiseen todellisuuteen. Tämä toinen ulottuvuus sijaitsee Jackin mielen Takamaassa, mutta se ei ole tyystin kuvitteellinen vaan hyvinkin todellinen paikka. Toisesta todellisuudesta heijastuu muinainen Galnum kaupunki lahoavine temppeleineen todellisen kaupungin Exburghin alta, kaupunki joka liikkuu. Takamaasta nousee myös esiin kaksi hahmoa, härkäjuoksijoiksi kutsutut mies ja nainen. Jackille hahmot ovat todellisia, ... (lisää)
Paikalla 46 vierailijaa
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559