Kaukaiset kaiut - Robert Holdstock7.00

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Leena Peltonen. Kannen kuva: Geoff Taylor. Sidottu, kansipaperi.

Jack Chatwin elää kahden toisiinsa lomittuvan maailman välissä. Hänen myyttisessä maailmassaan kaksi ihmishahmoa – mies ja nainen – pakenee kauhistuttavaa tapahtumaa. Mutta onko kyse menneisyydestä? Vai nykyisyydestä? Vai kahdesta toisiaan kehivästä maailmasta? Vasta kun toinen hahmoista karkaa myyttisestä olomuodostaan ja tunkeutuu Jackin todellisuuteen, tälle alkaa valjeta tapahtumien puistattava tola. Sillä menneisyyden vangiksi jäänyt naishahmo on yhä vaarassa omassa maailmassaan. Jackin on pakko tunkeutua tuohon maagiseen kuvitelmamaailmaan, pakko saattaa pakenijat uudelleen yhteen, pakko jopa asettaa ihmissuhteensa vaakalaudalle – muuten kaikki se, mikä on hänelle tärkeää ja rakasta, on tuomittu tuhoutumaan.

Omaleimainen ja ylistetty fantasian mestari ei päästä lukijaansa helpolla, mutta palkitsee hänet ylitsepursuvasti tajunnan rajoja hipovilla elämyksillä. Kaukaiset kaiut on unohtumaton matka aistiemme tuolle puolen, maailmoihin, joista vain herkimmät saavat etäisiä viestejä.

"Holdstock onnistuu loihtimaan myyttisen menneisyyden esiin niin tuoreena, ettei veri ole vielä kuivunut..." – Locus

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2000
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasia
Alkuperäinen nimi: Ancient Echoes
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 32
Muokattu: syyskuu 02, 2011

Kirja-arvioita

8/10 |
joulukuu 13, 2014
Jackillä on ollut pienestä pitäen kyky nähdä mielikuvitukselliseen myyttiseen todellisuuteen. Tämä toinen ulottuvuus sijaitsee Jackin mielen Takamaassa, mutta se ei ole tyystin kuvitteellinen vaan hyvinkin todellinen paikka. Toisesta ...