Tohtori Veriraha
Keskiarvo 2.66
2.66 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Tohtori Veriraha

Philip K. Dick
Julkaistu: maaliskuu 2, 2010 (Like)
Alkuperäinen nimi: Dr. Bloodmoney
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: ydinsota
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Alkuteos Dr. Bloodmoney, or How We Got Along After the Bomb ilmestynyt 1965. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Nidottu.

Nebula-palkintoehdokas 1966, Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2011.

Lumoava ja viettelevä tarina uskosta ihmiskuntaan.

Tohtori Veriraha on ydinsodan jälkeiseen aikaan sijoittuva mestariteos, jota isännöivät Dickin ikimuistoisimmat hahmot. On Hoppy Harrington, epämuodostunut mutantti telekineettisine voimineen, Walt Dangerfield, epäitsekäs dj maata kiertävältä radalta, tohtori Bluthgeld, suuruudenhullu ja vainoharhainen fyysikko, joka uskoo olevansa vastuussa maapallon tuhoamisesta sekä Stuart McConcie ja Bonny Keller, jotka yhä uskovat hyvän voittoon.

Vaikka pommi putosikin, toivo elää, visioi Dick kirkkaasti – ja saa uskomaan että omituisinkin paranoia lyö totuudellaan myös sen suurimman tarinan.

Philip K. Dick (1928–1982) alkoi kirjoittaa tieteistarinoita lehtiin 1950-luvun alussa ja luopui nopeasti päivätyöstään radio- ja musiikkiliikkeissä kirjoittamisen viedessä yhä enemmän aikaa. Teosten teemat hahmottuivat ihmisläheisiksi teknologian korostamisen kustannuksella, ja niitä leimasivat filosofiset pohdinnat sekä persoonallinen huumori. Tajuntaa laajentaneet mystiset näyt ja skitsofrenia vaikuttivat tarinoihin voimakkaasti. Dickin maailmojen kaksijakoisuus selittyy paljolti sillä, että hänen kaksoissisarensa kuoli vain kuuden viikon ikäisenä – menetys, josta toinen kaksonen ei koko elämänsä aikana täysin toipunut.

Dickin tuotanto käsittää 44 romaania, joista on suomennettu noin puolet. Romaaneista ja novelleista on tehty lukuisia elokuvia, ja kuuluisimpia niistä lienevät Blade Runner, Total Recall ja Minority Report.

"Nerokas, omintakeinen ja pelottavan älykäs kirjailija... Dick valaisee, kirkastaa ja loistaa." – The Washington Post

”Pienet ihmiset etsivät paikkaansa lähes lämminhenkisesti kuvatussa ydinsodan jälkeisessä maailmassa.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 07.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

SiirtymäLintuhäkkiArtemisDelirium: Rakkaus on harhaa (Delirium-trilogia, #1)Matka alkaa (Across the Universe, #1)
Paikalla 4 jäsentä ja 46 vierailijaa
Wanda, Rinja, Pete, Skie
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379