Aivoryöstö
Keskiarvo 2.42
2.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Aivoryöstö

Michael Crichton
Julkaistu: 1974 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Terminal Man
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1972. Suomentanut Matti Kannosto. Sidottu ja nidottu versio.

Harry Benson on sairas, vaarallisesti sairas. Jo kaksi kertaa hän on yrittänyt sairauskohtauksen yllättäessä tehdä murhan. Nyt hänet on päätetty parantaa. Psykologisen vastusteluista huolimatta aivokirurgit kytkevät hänen aivonsa pienoistietokoneeseen, joka on sijoitettu hänen hartialihakseensa. Koneen pitäisi säädellä hänen aivojensa sähköistä toimintaa ja estää kohtausten tulo.

Onko otettu liian suuri riski. Onko ihminen alistettu koneen osaksi. Mitä tapahtuu, jos laskelmat eivät pidä paikkaansa. Ja mitä Bensonille todella tapahtuu?

”– Aika on lopussa, tohtori Ross. Hän tuijotti naista koko ajan. Tämä näki hänen silmäteriensä lyhyeksi hetkeksi laajenevan, kun tietokone antoi hänelle uuden sähköärsytyksen.
 –Se on kaunista, mies sanoi ja hymyili.
Ärsytys näytti pysäyttävän hänet hetkeksi. Hän kääntyi tarkkailemaan itseään, nauttimaan tunteestaan. Kun hän uudelleen alkoi puhua, hänen äänensä oli tyyni ja etäinen. – Huomaatteko, hän sanoi, – ne ajavat minua takaa. Pikkutietokoneet on käännetty minua vastaan. Ohjelman nimi on Metsästys. Metsästys ja tappo. Alkuperäinen ihmisen ohjelma. Metsästys ja tappo.”

muokattu 04.07.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ansassa (Kevätuhrit, #2)Kuutamohulluus ja muita vanhoja suomalaisia pulp-novellejaJuoksu aikaa vastaanVenäläisen lohikäärmeen tapaus22.11.63
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734