Junanryöstäjät
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Junanryöstäjät

Michael Crichton
Julkaistu: 1976 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Great Train Robbery
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia, jännitys
Avainsanat: 1800-luku, elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1975. Suomentanut Kalevi Nyytäjä. Julkaistu suomeksi myös nimellä Herrasmiesryöstäjä. Sidottu, kansipaperi.

On kesäkuu 1855, kuningatar Viktoria istuu vankasti valtaistuimellaan, Krimin sota riehuu. Ja Lontoossa suunnitellaan täydellistä rikosta, vuosisadan rohkeinta junaryöstöä…

Joka kuukausi lähtee Lontoosta juna Ranskaan, juna täynnä kultaharkkoja. Kulta lähetetään Ostenden ja Pariisin kautta Venäjällä taistelevalle brittien armeijalle. Kultalasti on tiukasti vartioitu. Kassakaapit ovat murtautumisvarmoja, niitä on mahdoton räjäyttää, ja tarvitaan neljä eri avainta niiden avaamiseen. Viranomaiset ovat ryhtyneet kaikkiin mahdollisiin varotoimiin kuljetuksen varmistamiseksi.

Mutta kerran junan saapuessa Ostendeen kulta on poissa. On tapahtunut vuosisadan rikos – ja viranomaisilla on täysi työ ennen kun selviää että sen takana on komea, valloittava ja moitteeton herrasmies Edward Pierce, jonka nerous on harhautunut rikoksen poluille. Mielikuvitukselliseen ryöstösuunnitelmaan kuuluu naisen viehätysvoimalle alttiin junanvartijan viettely, taitavan murtovarkaan vapauttaminen vankilasta kassakaappien kahden avaimen tavoittamiseksi, hyveellisen nuoren naisen kosiskelu, jonka isän hallussa on kolmas avain, ja neljännen avaimen katoaminen hienoston ilotalon asiakkaan taskusta.

Totta vai mielikuvitusta – se on sivuasia tämän jännittävän ja huvittavan romaanin lukijalle. Taitava kerronta ja värikäs kuvaus viktoriaanisen ajan alamaailmasta tekevät tämän veijaritarinan suuresta junaryöstöstä eläväksi ja todentuntuiseksi kuin se olisi todella tapahtunut lukijan silmien edessä.

muokattu 24.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailma vailla loppuaTaivaan pilaritLinnavuoren Tuuli (Metsän ja meren suku, #2)TulipatsasKahdeksan
Paikalla 1 jäsen ja 67 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Saba Nadew
Jäseniä yhteensä: 9730