Täyden kuun lapset
Keskiarvo 2.75
2.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Täyden kuun lapset

Marja Luukkonen
Julkaistu: 1999 (Gummerus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Kannen kuva: Mika Launis. Sidottu.

Niin kauan kuin Miili muistaa, hän on iltaisin katsellut kuuta. Ihan pienenä, maatessaan pinnasängyssä isän ja äidin makuuhuoneessa, hän seurasi ystävällisen ukkelin vaellusta taivaankannella. Mutta isompana, opittuaan lukemaan, Miili on alkanut keskustella öisen taivaan kulkijan kanssa Morse-aakkosilla. Kuu tietää kertoa, että hän saa pikkuveljet, täyden kuun kaksoset. Ennustus käy toteen ja pikku kaljupäät osoittautuvat hämmästyttävän nopeasti kehittyviksi.

Onneksi perheen apuun lehahtaa erikoislaatuinen kummitäti Mella, jonka valtavaan matka-arkkuun kätkeytyy salaisuuksia. Miilin elämään alkaa ryöpsähdellä päivä päivältä yhä merkillisempiä olentoja. Kuoppaeläimet ja kääpiönävertäjät ovat vaarattomimmasta päästä, kun todellinen yllätysvihollinen paljastaa pelottavat kasvonsa.

Marja Luukkonen kirjoittaa kiehtovaa lasten fantasiaa. Omaperäinen huumori ja kaiken uskomattomankin uskottavuus leimaavat hänen tarinoitaan.

muokattu 06.05.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Venesataman Tillinka ja Vaaralliset vuoretKadonnut kaupunki (Salainen kirjasto, #2)Kaipaus (Huimaa, #2)Ella Aura ja kolmastoista haltia (Ella Aura, #2)Jaan ja Höyheneukko (Jaan, #2)
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559