Omenmean vallanhaltija
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (26)
Kirjahyllytilastot

Omenmean vallanhaltija

Siiri Enoranta
Julkaistu: elokuu 19, 2009 (Robustos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Sára Köteleki. Nidottu.

Finlandia Junior -palkintoehdokas 2009.

Nez ja Ninir ovat maailman parhaita ystäviä ja Omenmea on paras paikka seikkailuille. Sitä Nez vain ei tiennyt, että muitakin maailmoja on olemassa.

Kun Ninir loukkaantuu vakavasti, Nez päättää etsiä parannuskeinon. Hengenvaarallinen etsintäretki vie Nezin maailman ääriin ja pidemmällekin.

Omenmean vallanhaltija on henkeäsalpaavan kiehtova satu ystävyydestä, sisukkuudesta ja vallasta. Monitasoinen ja valloittava kertomus niin nuorille kuin aikuisillekin.

Omenmean vallanhaltija on onnistunut varhaisnuorten fantasiaromaani, täynnä perinteisen sadunkerronnan lumoa. – Vesa Sisättö, Helsingin sanomat

Tuhti lukuromaani. – Terhi Rannela, Demi

Teos on teknisesti, kirjallisesti ja kerronnallisesti selkeä, rakenne pysyy eheänä ja lukija imautuu matkaamaan maailmasta toiseen Nezin ja tämän ratsun kyydissä.– Finlandia Junior -palkintolautakunta

muokattu 25.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Autio kaupunki (Selviytyjät, #1)Salatut saaretHistorian vartijat: Circus Maximus (Historian vartijat, #2)Hukan perimätKorkea puoliso (Kuparisaari, #2)

Kirja-arvioita (3)

Meadow avatar
Kirjoittanut
5.0
Mielestäni kirja on ja on olllut aina ihana! Vaikka teksti saattaa olla hieman lapsenomaista, se on todella viihdyttävää ja vie lukijan hienosti Enorannan itsekeksimään mielikuvitus maailmaan. Eri maat missä Nez matkustaa ovat kaikki erilaisia ja kertovat pintaakin syvemmän tarinan. Kaiken kaikkiaan romaani on hieno kudos tarinasta, joka kertoo ystävyydestä, luottamuksesta ja onnesta.
Rauros avatar
Kirjoittanut
3.0

Kirja on hyvä, mutta olisi saanut lähteä vähän jouheammin liikkeelle.

Iisukka avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja alkoi hieman omituisesti, kun Nezin ja Ninirin vanhemmat kasvattivat heidät siemenistä ja kun he syntyivät omista nimikkopuistaan. Sitten tarina lähti kyllä aika mukavasti liikkeelle, mutta mielestäni tarina olisi saanut edetä hieman nopeammin. Muita maailmoja oli hieman liikaa, tarinaa oli hankala seurata kun samat tilanteet toistuivat ja suomentajan kieli oli liian lapsenomaista makuuni. Tarinan kirjoittajaa täytyy kehua hyvästä ideasta mutta toteutus olisi voinut olla parempikin. Kirja on kuitenkin hyvä vaikka monet asiat olivatkin niin epäuskottavia ett naurattaa.
Paikalla 25 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451