Tuhansien zombien maa (R-pokkarit, #3)
Keskiarvo 3.39
3.39 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Tuhansien zombien maa

Juri Nummelin
Julkaistu: lokakuu 3, 2009 (Turbator)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, kauhu, antologia
Avainsanat: kotimainen, zombit

Tuhansien zombien maa: Tarinoita elävistä kuolleista ja Suomesta. Toimittanut Juri Nummelin. Kansi: Mika Myyry. Nidottu.

Sisällys:

 • Juri Nummelin: Elävien kuolleiden lyhyt historia: Verta pakkiin, päitä reppuun
 • Miina Supinen: Miten se ihmisen tappaa (Usva 2/2006)
 • Mike Pohjola: Limaisenvihreä viiva
 • Harri Erkki: Olisi edes sinappia (Järkyttäviä tieteistarinoita N:o 1, 2006)
 • Petri Salin: Elävien kuolleiden aamupäivä
 • Johannes Sohlman: Lenkki
 • Petri Laine: Rakkauden jälkeen
 • Heikki Nevala: Muodonmuutos
 • Rimma Erkko: Puhtaus on puoli ruokaa
 • Jussi Katajala: Lemminkäisen kuolema
 • Jesse Kartes: Liian kuumaa kuoleville (Jännityslukemisto Nro. 2, 2008)
 • Tuomas Saloranta: Äidin talossa

Elävää lihaa himoavat kalmot ovat nousseet haudasta ja aloittavat Suomen valloituksen!

Ensimmäinen suomalainen zombitarinoiden kokoelma kokoaa yhteen sellaisia kirjoittajia kuin Miina Supinen, Mike Pohjola, Harri Erkki, Petri Salin ja Jussi Katajala. Tiedossa on perinteistä zombimenoa, mutta myös ärhäkkää poliittista satiiria ja epäsovinnaista irrottelua!

muokattu 09.11.2013

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luurankomies ja muita kauhutarinoita Villistä lännestä (Kuoriaiskirjat, #12)Vanhoja luita ja muita epätodellisia tarinoita (Spiraalipuutarha-sarja, #2)Helvetin sydän (Helvetin piirit, #2)Pitkä jauntti: Kertomuksia 1967–2007 (M-novellit, #4)Scifistin malja

Kirja-arvioita (5)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.0
Suomalaisessa kauhukirjallisuudessa elävät kuolleet eivät ole sanottavammin juhlineet, joten Juri Nummelinin toimittama "Tuhansien zombien maa" iskee tässä suhteessa sopivaan kirjalliseen rakoon. Nummelin on valikoinut mukaan kaksitoista Suomeen sijoittuvaa zombinovellia. Tasoltaan vaihtelevan kokoelman parasta antia edustavat Johannes Sohlmanin lakoninen esikoisnovelli "Lenkkipolulla" ja Jussi Katajalan ihastuttavan lovecraftilainen "Lemminkäisen kuolema", jonka taustalla loimuavat ... (lisää)
Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Tuhansien zombien maa on erittäin kiva pieni kirjanen, jonka zombitarinat sijoittuvat Suomeen. Suomalaisuus on plussaa, koska on kiva huomata tarinoita lukiessa minne tapahtumat kulloinkin sijoittuvat, kuten ”Lenkkipolulla” kertomuksessa juostaan pitkin Helsingin katuja ja jossain toisessa tarinassa ollaan suomalaisessa maalaismaisemassa. Monet tarinoista ovat humoristisia, mutta vakavampiakin juttuja mahtuu joukkoon, sikäli kuin zombitarinat voivat vakavia olla. Pidin kokoelman kaikista ... (lisää)
Robur avatar
Kirjoittanut
4.0
Pois alta risut ja männynkävyt - zombiet valtaavat Suomen! Pelastukoon ken voi! Tätä olen odottanut ja kaivannut: suomalaisia kirjailijoita kirjoittamassa zombieista Suomessa, eri aikoina ja eri ilmansuunnissa. Tapahtumia ulkoavaruudessa (no joo, tämä ei tapahdu Härmässä), rintamalta palaava sotilas, vuonna 1923 jäljitettävä Kalevalasta saatu resepti... Nämä ovat hienoja kertomuksia jotka kokoavat zombiegenreä laidasta laitaan - on hienoa että uskalletaan julkaista teemakirja ... (lisää)
Truuners95 avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Pääskynen avatar
Kirjoittanut
4.0
Hieno zombitarinasto, joka olisi voinut olla pidempikin. Ominaista novelleille oli tummahko huumori, joka varsin hyvin sopii näistä haudan takaisista tarinointiin. Ajanhermollakin oltiin. Petri Salinin Elävien kuolleiden aamupäivässä rajamiehet pohtivat asenteitaan pakolaisiksi saapuvia zombeja kohtaan. Tarina on herkullisella huumorilla ryyditetty. Perussuomalaisten "maahanmuuttokriittinen" siipi voisi myös tähän novelliin ihastua. Zombien voi nähdä vertautuvan pakolaisiin, ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 45 vierailijaa
LordStenhammar, karivaan
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384