Dinosauruspuisto (Jurassic Park #1) - Michael Crichton7.50

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Tarmo Haarala. Päällys: Ulla Sainio. 2. painos 1993. Sidottu, kansipaperi.

Hirmuliskot ovat jälleen maan päällä – elävinä!

Huima tieteisseikkailu, jossa ihmistä vastassa ovat hänen omat aikaansaannoksensa, äärimmilleen kehitetty tietokone- ja geeniteknologia ja muinaisaikojen suunnattomat, tarunomaiset hirviöt, jotka hän niiden avulla on herättänyt henkiin.

Maailma on tulvillaan mitä ihmeellisimpiä huvipuistoja ja mielikuvitusmaita, Mutta tämä viidakkosaarelle Costa Rican edustalle luotu eläinpuisto lyö ne kaikki laudalta: siellä saa nähdä ilmieläviä dinosauruksia, jotka nykyaikainen geeniteknologia on herättänyt eloon muinaisakojen hämäristä.

Puiston turvallisuudesta on huolehdittu äärimmäisen tarkasti: kukin laji on varmassa tallessa omassa sähköaidan eristämässä aitauksessan eivätkä dinosaurukset pysty lisääntymään omin avuin. Mutta jokin näyttää menneen vikaan: koha kuullaan, että mantereella on tavattu oudonnäköisiä liskoja, jotka ovat erityisen mieltyneitä pikkulapsiin.

Nyt joutuvat dinosauruspuiston perustajat kutsumaan asiantuntijoita apuun. Ja siitä alkaa henkeäsalpaava, pelottavan todentuntuinen seikkailu, ihmisen kilpajuoksu ajan ja oman nokkeluutensa kanssa hänen yrittäessään torjua väistämättömältä näyttävän katastrofin.

Tähän romaaniin perustuu Steven Spielbergin suurelokuva Jurassic Park.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 1992
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: elokuva, kryptofiktio
Alkuperäinen nimi: Jurassic Park
Arvosanalla: 7.50/10
Arvosanoja: 75
Muokattu: tammikuu 30, 2015

Jurassic Park -kirjasarja

Dinosauruspuisto (Jurassic Park #1)7.50
Kadonnut maailma (Jurassic Park #2)6.76

Kirja-arvioita

8/10 |
marraskuu 21, 2015
Mukava dinosaurus aiheinen kirja! Kohdat missä oli nopeatempoista tapahtumaa olivat erittäin mukavia lukea, mutta toisinaan ärsytti, kuinka kohtausta vaihdettiin seuraamaan muiden toimintaa, ja sitten taas palattiin edelliseen kohtaukseen... Mutta ...
8/10 |
marraskuu 10, 2010
Tämä kirja on aina vain yhtä hyvä. Se on erittäin nopalukuinen ja kirjailijalla on loistava kirjoitustyyli. Juoni etenee loogisesti eteenpäin ja kirjassa kerrotaan kaikki tapahtumat tapahtumahetkellä. Tekstin lomassa olevat kaaviot ja taulukot ...