Dinosauruspuisto (Jurassic Park, #1)
Keskiarvo 3.73
3.73 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (70)
Kirjahyllytilastot

Dinosauruspuisto

Michael Crichton
Julkaistu: 1992 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Jurassic Park
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: elokuva, kryptofiktio

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Tarmo Haarala. Päällys: Ulla Sainio. 2. painos 1993. Sidottu, kansipaperi.

Hirmuliskot ovat jälleen maan päällä – elävinä!

Huima tieteisseikkailu, jossa ihmistä vastassa ovat hänen omat aikaansaannoksensa, äärimmilleen kehitetty tietokone- ja geeniteknologia ja muinaisaikojen suunnattomat, tarunomaiset hirviöt, jotka hän niiden avulla on herättänyt henkiin.

Maailma on tulvillaan mitä ihmeellisimpiä huvipuistoja ja mielikuvitusmaita, Mutta tämä viidakkosaarelle Costa Rican edustalle luotu eläinpuisto lyö ne kaikki laudalta: siellä saa nähdä ilmieläviä dinosauruksia, jotka nykyaikainen geeniteknologia on herättänyt eloon muinaisakojen hämäristä.

Puiston turvallisuudesta on huolehdittu äärimmäisen tarkasti: kukin laji on varmassa tallessa omassa sähköaidan eristämässä aitauksessan eivätkä dinosaurukset pysty lisääntymään omin avuin. Mutta jokin näyttää menneen vikaan: koha kuullaan, että mantereella on tavattu oudonnäköisiä liskoja, jotka ovat erityisen mieltyneitä pikkulapsiin.

Nyt joutuvat dinosauruspuiston perustajat kutsumaan asiantuntijoita apuun. Ja siitä alkaa henkeäsalpaava, pelottavan todentuntuinen seikkailu, ihmisen kilpajuoksu ajan ja oman nokkeluutensa kanssa hänen yrittäessään torjua väistämättömältä näyttävän katastrofin.

Tähän romaaniin perustuu Steven Spielbergin suurelokuva Jurassic Park.

muokattu 30.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mantsurian sankariSavupaholainen ym. kertomuksiaKiinalainen rulettiIskuTulevaisuudentutkimus Suomessa

Kirja-arvioita (2)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
4.0
Mukava dinosaurus aiheinen kirja! Kohdat missä oli nopeatempoista tapahtumaa olivat erittäin mukavia lukea, mutta toisinaan ärsytti, kuinka kohtausta vaihdettiin seuraamaan muiden toimintaa, ja sitten taas palattiin edelliseen kohtaukseen... Mutta kai silläkin on tarkoitettu pidettäväksi jännitystä yllä :D
tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja on aina vain yhtä hyvä. Se on erittäin nopalukuinen ja kirjailijalla on loistava kirjoitustyyli. Juoni etenee loogisesti eteenpäin ja kirjassa kerrotaan kaikki tapahtumat tapahtumahetkellä. Tekstin lomassa olevat kaaviot ja taulukot keventävät tekstiä juuri sopivassa määrin, vaikka niistä ei paljoa ymmärräkään. Miinusta kirjailijan laiskuudesta jännittävissä kohdissa, mitään ns loppuhuipennusta ei tapahdu vaan henkilöt vain selviytyvät tapahtumasta. Kirjan ... (lisää)
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748