39° luoteeseen

@ Nelli Hietala
39° luoteeseen - Nelli Hietala 6.00   6

Sidottu.

Nerine ei ole koskaan asunut vuotta pidempään yhdessä paikassa. Leipurin poika Miko ei ole koskaan muuttanut, ja hänen odotetaan jatkavan isänsä työtä. Nuorten tiet kohtaavat tuulisessa merenrantakylässä, johon Nerine on muuttanut äitinsä kanssa. Myös Mikon salaperäinen veli, vaitelias Eeli, kiehtoo Nerineä. Sattuma ja hyvä tahto johtavat tragediaan, jonka jälkeen mikään eikä kukaan ole enää entisensä.

Koskettava nuorten aikuisten romaani on kertomus rakkaudesta, ystävyydestä, veljeydestä ja unelmista. Vahvatunnelmainen teos tempaa helposti mukaansa, mutta sitä on vaikea unohtaa.

Nelli Hietala on 27-vuotias jyväskyläläinen opiskelija. Hän työskentelee kirjastovirkailijana ja kasvattaa kerrostaloasuntonsa pihalla retiisejä. 39 astetta luoteeseen on hänen esikoisromaaninsa.

Kirjasta sanottua:

”Hietalan rikas ja runollinen lause tukee hyvin hänen tapaansa kutoa tarinaa. Erityisellä pieteetillä Hietala kuvaa pieniä arkisia asioita, jotka kerronnan myötä saavat uudenlaisen hehkun. Romaanin taustalla häämöttää vahva eksistentiaalinen taso, ja surullinen pohjavire kasvaa kirjan loppua kohden.” – Juho Hakkarainen, Kaleva 25.7.2009

”Nelli Hietalan esikoisromaani on kiehtova tapaus. Hietalan tapa kuvata asioita yksityiskohtaisesti ja tarkkaavaisesti tekee koko kirjasta lumoavan. On kuin lukisi kaunista, hieman naivistista elokuvaa [...] Eläväistä, koskettavaa ja kaunista.”
– Marja Luokomaa, Yhteishyvä

”Kirjan vahva, paikoitellen jopa synkkä tunnelma pitää lukijan otteessaan loppuun saakka.” – Tuuli Lindgren, STT

”Hietalan esikoisteos on mainio pakkaus: hyvää kieltä, ehjä tarina ja todella hieno tunnelma. Suosittelen!”
– Heli Koppelo, Cosmopolitan 5/2009

”Tämäntyyppisiin kirjoihin toivoo törmäävänsä: ilmeikkäisiin ja omaperäisiin. Nelli Hietalan esikoisromaani 39 astetta luoteeseen on kumpaakin. [...] Hietala kirjoittaa pienieleisesti rakkauden mahdollisuudesta, ystävyydestä ja etenkin juurtumisesta, itsenäistymisestä ja vapauden olemuksesta. [...] Hietala on luonut unenomaisen, kiehtovan miljöön, joka hipoo reaalifantasiaa.”
- Marika Riikonen, Hämeen Sanomat 3.5.2009

"Koskettavaan nuorten aikuisten romaaniin” tarttuu epäillen: voiko tämä olla mitenkään virkistävä lukukokemus kaikkeen turtuneelle aikuiselle? Onneksi Nelli Hietala ei sorru tuskaiseen itsetilitykseen, kuten 27-vuotiaalta esikoiskirjailijalta helposti odottaisi. Hän on luonut lumoavan kertomuksen lähtemisestä ja jäämisestä, luopumisesta ja tyytymisestä. Kepeää, sinisin soinnuin sävytettyä kesälukemista.” – Piia Sainio, Anna

”Romaanin tiheä tunnelma, lukuisat hienovireisesti kuvatut yksityiskohdat ja henkilögallerian omalaatuisuus ovat esikoisteoksen kiistämättömiä ansioita.” – Sirpa Sutinen, Karjalainen 27.5.2009

”Vahva ja erilainen esikoisteos lupaa kirjallista jatkoa.”
– Kirjariihi

”Hietala katsoo tapahtumia kaksien silmälasien läpi ja onnistuu ujuttautumaan parikymppisten päähenkilöiden sielunmaisemaan hyvin. ––  Hietala on tehnyt kelpo romaanin. Ei kun uuden tekoon.” – Marja Tynysmaa, Ilkka 29.7.2009

”Hietalan oivaltavaa tekstiä on ilo lukea, jopa rankimpien tilanteiden kuvauksessa säilyy tekstille ominainen viisto huumori.”
– Marita Hietasaari, PookiSanomat 10.9.2009



Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 2009 (Nemo)
Tietoja muokattu tammikuu 3, 2015

Kirja-arviot & arvosanat

SnugleClown
SnugleClown
Arvosanat 446
Kirja-arviot 1
Viestit 1
toukokuu 9, 2014
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
iig-
iig-
Arvosanat 34
Kirja-arviot 2
Viestit 0
heinäkuu 5, 2012
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Rituri
Rituri
Arvosanat 621
Kirja-arviot 1
Viestit 31
lokakuu 7, 2009
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Aimée
Aimée
Arvosanat 54
Kirja-arviot 0
Viestit 0
syyskuu 28, 2009
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Ewardine
Ewardine
Arvosanat 153
Kirja-arviot 0
Viestit 0
syyskuu 18, 2009
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle