Merkitty (Yön talo, #1)
Keskiarvo 3.79
3.79 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (514)
Kirjahyllytilastot

Merkitty

P. C. Cast, Kristin Cast
Julkaistu: huhtikuu 15, 2010 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Marked
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Annika Eräpuro. Kannen suunnittelu: Cara E. Petrus. Kannen valokuvat: Getty Images. Sidottu.

Oletko merkitty? Astu Yön talon viettelevään maailmaan...

Kun 16-vuotias Zoey tulee merkityksi, hänen on jätettävä tavallinen elämänsä ja muutettava Yön taloon, vampyyrien sisäoppilaitokseen. Siellä tulokkaat käyvät läpi muutoksen, ja niistä, jotka selviävät hengissä, tulee huikean karismaattisia vampyyreita.

Mutta Zoey ei ole tavallinen tulokas, vaan vampyyrijumalatar Nyksin merkitsemä erityislahjakkuus, jonka poikkeavuus ei jää kenellekään epäselväksi – kiitos Zoeyn otsassa safiirinsinisenä hohtavan kuunsirpin. Uuteen elämään sopeutumista ei myöskään helpota ex-poikaystävän lähellä koettu outo, kiihkeä verenhimo...

Zoey kohtaa Yön talossa niin ystäviä, vihollisia kuin huumaavan uuden ihastuksen. Ja ennemmin tai myöhemmin hänen on haastettava koulua ylimielisesti hallitsevat Pimeyden tyttäret, jotka käyttävät valtaansa kauhealla tavalla väärin...

"Väisty, Stephenie Meyer!" – People

muokattu 13.09.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Selviytyjät (Intertwined, #2)Kadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit, #5)Isadella: Sydän murskana (Isadella, #2)Vainottu (Yön talo, #5)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)

Kirja-arvioita (38)

weruxox avatar
Kirjoittanut
0.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Fallen angel avatar
Kirjoittanut
4.0
Alku oli tosiaan välillä vähän pitkäveteistä ja jotkin asiat olivat melkeinpä outoja, mutta kun kirjaa pidemmälle luki se oli todella hyvä ja pidin siitä ettei ollut sitä perinteistä kolmidraamaa oikeastaan. Kirjan luin oikeastaan kahdessa yössä, eli kirja oli todella hyvä. Onneksi siis lainasin kirjastosta samantien toisen osan ja nyt saa katsoa koska pitää seuraavaa osaa mennä kirjastosta metsästämään :)
inari avatar
Kirjoittanut
4.5
Lumoavan koukkuttava! Luin yhdeltä istumalta koko kirjan enkä varmasti aio jättää sitä siihen! Luen suurella mieltymyksellä ja innolla seuraavatkin osat! Suosittelen kaikille mahdollisille lukijoille kenellä on vähääkään kiinostusta fantasia- ja vampyyrikirjoihin! En antanut arvosanaani ilman hyviä perusteluja!
Lady_ avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihana kirja!! Jäin heti koukkuun tähän sarjan ensimmäiseen osaan, enkä voinutlopettaa lukemista yölläkään! Koko sarja on aivan mahtava ja Zoey on paras! Zoey on aivan mahtava hahmo! Ja se, että sillä on kamala perhe ja ihana isoäiti, tekee tästä kirjasta vielä paremman! Zo on ainakin mulle sellanen symppis -hahmo. Erik oli aika mukava ja muuta tässä alussa... (Tykkäsin kuitenkin Starkista ja Heathista enemmän) Mua kyllä alkoi välillä tympiä se taydellinen poika ... (lisää)
Julianna avatar
Kirjoittanut
5.0

Tää on paras kirjasarja kautta aikojen! En vaan kestä miten hyvä tää oikeesti on, oon lukemas tätä koko kirjasarjaa koht toista kertaa läpi, ja ehkä vielä kolmannenkin, jäin tähän aivan koukkuun, ja aion ostaa ne kaikki kirjat omakseni<3 Suosittelen tätä kaikenikäisille! okei en ehkä ihan 7-10. v mut silti siitä ylöspäin (:

Dark Moon avatar
Kirjoittanut
3.5

Minusta Merkitty oli ihan hyvä kirja vaikken suosittelekaan sitä kovin nuorille. 

Merkitty oli hyvin kirjoitettu ja mukanaan vievä kirja. Sen juoni oli aikalailla selvä ja hiukan arvattavissa, mutta se ei ollut ihan mikään tavallinen vampyyrikirja

Minusta kirja oli suunnattu aineskin yli 12 vuotiaille, mutta se oli silti hyvä.

wiiwiis avatar
Kirjoittanut
4.0

+Todella erilainen verrattuna muihin lukemiini vampyyrikirjoihin.

+ Päähenkilö Zoey, sekä hänen ystävänsä ovat ihania.

+ Eteni sopivaa tahtia.

+ Teinihömppää!!

+ Romanttinen.

+ Nuorten puuhetyylissä onnistuttu hyvin ja vaikuttaa aidolle.

- Jotkut hahmot ja tapahtumat ovat todella kliseisiä. (Ei kuitenkaan haitannut liikaa.)

- Ensimmäiset sivut jouduin lukemaan useampaan kertaan, koska oli niin sekavaa.

- Jotkut tapahtumat hieman outoja.

Sohvi avatar
Kirjoittanut
5.0
Ensimmäisestä lukukerrasta alkaen olen tykännyt tästä Yön talo-sarjan ensimmäisestä kirjasta. Sarja alkaa hyvin reippaalla tahdilla, mutta kuitenkin lukijaystävällisesti muistuttaen kuka kukin on vielä pitkälle kirjaa myöten. Tapahtumaa on kivasti, ei kuitenkaan ole ängetty liian täyteen vaan pysytty maltillisena ensimmäisessä kirjassa. En voi kuin suositella!
Arra avatar
Kirjoittanut
0.5
Tämä kirja oli ihan järkyttävää matskua. En suosittele. Kenellekään.
Luinwen avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirja alkaa siitä, kun päähenkilö saa erikoisen merkin otsaansa ja päätyy erikoislahjakkaiden, ei-ihmisille tarkoitettuun kouluun. Siellä hän välittömästi saa uusia kavereita sekä vaaleahiuksisen vihollisen, ja huomaa ettei olekaan ihan tavallinen muihin opiskelijatovereihinsa verrattuna. Kuulostaako tutulta? Ei, kyseessä ei ole kahdeksas Harry Potter. Eroa tässä siihen on, että päähenkilö on tyttö ja vampyyri ja öhm... Kaikki muu sitten kuulostaakin tutulta. Kirjassa on ... (lisää)
Mirelle avatar
Kirjoittanut
2.5
Olen nyt lukenut kaikki tähän asti ilmestyneet osat. Ensimmäiset olivat ihan hyviä, vaikkakin aika kliseisiä. Myöhemmin ilmestyneistä osista en oikein pitänyt, koska mielestäni kirjasarja oli kestänyt jo aivan liian kauan. Hahmot ovat ihan mielenniintoisia mutta juoni on ennalta-arvattavissa. En aio ainakaan ostaa yhdettätoista osaa.
Vanellope avatar
Kirjoittanut
4.5
Tosi hyvä kirja, mut välilläenin ihan sekasin ja oli tosi paljon kirjotusvirheitä. Muuten kirja oli hyvä ja hyvä juoni
Shadowprincess avatar
Kirjoittanut
5.0
Koukuttava ja tietyllä tasolla omaperäinen kirja. Ei ollut toivoakaan, että olisin jättänyt kirjan lukemisen kesken. Suosittelen erittäin lämpimästi muillekin vampyyrifantasiafaneille ;)
rahanpesukarhu avatar
Kirjoittanut
3.0
Pidin kirjan hahmoista, varsinkin Afrodite oli todella kiehtova hahmo. Pidin siitä miten suoraan henkilöt puhuvat tässä kirjassa ja keskustelut ovat hieman lähempänä sitä tyyliä miten nuoret ihmiset normaalisti juttelevatkin keskenään, kuin monissa muissa kirjoissa. Silti en voi viittä tähteä antaa, koska kirjassa oli todella tylsistyttäviä loitsu kohtia, joita teki mieli hyppiä yli.
Poison Girl avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja oli tosi mukaansatempaava ja hauska. Toisaalta kliseitä esiintyi aika paljon. Aluksi kuvittelin Yön talon olevan vähän kuin Harry Potterin Tylypahka, mutta kirjan edetessä unohdin koko vertauksen. Mielenkiintoa löytyy vielä sen verran, että luen seuraavan osan.
Jessie Sundblad avatar
Kirjoittanut
3.5
Tapahtumat käyvät nopeasti, mutta tarina on kumminkin kiehtova ja jännä. Itse pidän kirjan salaperäisyydestä ja siitä miten pitkä tämä kirjasarja on. Odotan innolla kun pääsen lukemaann seuraavaa kirjaa.
Fairchild avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
forgotten dreams avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Rauros avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä kirja! Kerrankin vaihtelua kun muuten tulee luettua paljon Tolkienin tuotantoa ;)! <3 Hyvä kirja
Mysi avatar
Kirjoittanut
4.0
Perus-hyvä kirja! Voisi olla parempikin, mutta on silti hyvä. Kerrankin kirja, jonka huumoria pystyn ymmärtämään. Innostaa lukemaan muut sarjan kirjat
Iisukka avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Sointulause avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Janski_ avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Saralili avatar
Kirjoittanut
5.0
Yön Talo on tosi hyvä sarja, suosittelen kaikkia lukemaan!
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä kirja. Aivan erilainen vampyyrikirja kuin aiemmin lukemani. Kannattaa lukea!
Arwina avatar
Kirjoittanut
3.5
Äidin ja tyttären yhteinen romaani, yllättävän hyvä sellainen. Tässä annettiin vampyyreista aivan uusi kuva, mikä on hienoa. Pidin kirjan henkilöistä, erityisesti Sylvia Redbirdistä. Hän on kiehtova hahmo. Kaupunki, jossa vampyyrit eivät ole salassa. Rinnakkaiseloa "normaalien" ihmisten parissa. Suosittelen!
Angel of Darkness avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihan luettava kirja.Aluksi meinasin jättää lukemisen sikseen, oli vähän pitkästyttävä ja päähenkilöt tuntuivat liian nuorilta makuuni. Luin kuitenkin loppuun ja ajattelin lukea myös sarjan seuraavan kirjan. Ihan jännä idea tarianassa.
Akvaariokala avatar
Kirjoittanut
3.0
Merkitty on melko omaperäisen kirjasarjan lupaava alku. Sarjan kulku tosin muuttuu huomattavasti tukevissa osissa. Merkitty on lukemisen arvoinen kirja, ja sen jälkeen minun oli pakko lukea myös muut osat.
Villapumi avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämä kirja oli/on sarjan paras, mutta muut kirjat ovat kyllä mielestäni täyttä ajanhukkaa, joten ei tämänkään tasoa kovin korkeaksi voi kuvailla...
Karajishi avatar
Kirjoittanut
4.0
Kyllä, pidin siitä, vaikka alku oli (kuten jo niin monesti on mainittukin) hieman pitkäveteinen. Ei kuitenkaan liian, jotta se olisi häirinnyt lukemista. Ja vauhtiin päästyä juoni alkoi olla entistä enemmän kiinnostava, eikä parin luvun jälkeen voinut enää lopettaa lukemista. Pidin päähenkilöstä ja hän oli juuri sellainen, jollaiseksi sen ikäisen nuoren tytön kuvitella saattaa. Jotkin kirjailijat tekevät hahmoistaan hieman liian lapsellisia heidän ikäänsä nähden, mutta ... (lisää)
Catherine avatar
Kirjoittanut
4.0
Ei mitään parasta fantasiaa. Juoni oli paikoin ennalta-arvattavaa ja ehkä jopa pitkästyttävää. Valoa sarjaan toi kuitenkin Damienin hauska hahmo. Vaikken tästä ensimmäisestä niin innostunutkaan niin toisen osan aion lukea, utelias sielu kun olen.
millinen avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjan lukeminen epäilytti aluksi sillä vampyyri kirjoja on moneen lähtöön... Mutta kirja oli positiivinen yllätys ja vielä erittäin koukuttava sellainen.
Happyface avatar
Kirjoittanut
5.0
Todella hyvä ja koukuttava kirja:)! Suosittelen kaikille, jotka pitävät vampyrikirjoista. Alku oli hieman sekava, mutta kyllä siihen pääsi melkein heti mukaan . Huippu!!!!!
Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
1.0
Petyin ja pahasti. Pidän vampyyrikijoista, mutta en tälläisistä missä on teinejä ja muuta vastaavaa. Mielestäni jos pitää kirjoittaa fantasiaa, niin sitten se todella on fantasiaa ei tälläistä.
tessy avatar
Kirjoittanut
5.0
minusta tämä kirja oli parhaita vampyyri kirjoja koskaan. kirjassa minun lempihahmoni oli neferet, mutta kun myöhemmin paljastui petturiksi petyin pahasti. minusta tässä kuvataan ystävyyttä taidokkaasti.kirja on täynnä yllättäviä tilanteita ja vaaroja. ihana kertomus siitä miten kaikki voi muuttua äkkiä. kirja loppuu niin että jää janoamaan seuraavaa osaa. aivan ihana kirja
Nemira avatar
Kirjoittanut
5.0
Hyvä sarja koukutti mut heti alussa =)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
5.0
Pidin kyllä. Mielenkiinto heräsi heti alussa eikä lukeminen ollut tökkivää. Hieno juoni ja plussat siitä, että näistä vampyyreista on tehty erilaisia kuin normaalisti. Välillä ärsytti "teinimäinen" kirjoitustyyli, mutta annettakoon se anteeksi, koska kirja jätti "yöntalo-himon".
-Ketsuppi avatar
Kirjoittanut
4.0
Sinänsä hyvä kirja. Alku oli jokseenkin niin pitkäveteinen, että eminasi koko kirja äädä lukematta. Kuitenkin hieman pidemmälle päästyäni, kirja todella avautui. Uudenlainen kuvaa vampyyreistä saa sarjan tuntumaan hyvin tuoreelta eikä toista sitä samaa vanhaa vampyyrirakastuuihmiseen -kuviota.
Paikalla 1 jäsen ja 72 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728