Näkyjen kivi (Arthur-trilogia, #1)
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (65)
Kirjahyllytilastot

Näkyjen kivi

Kevin Crossley-Holland
Julkaistu: 2001 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Seeing Stone
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret
Avainsanat: arthuriana

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kannen suunnittelu: Marc Adams. Typografian suunnittelu: Ilja Karsikas. Sidottu, kansipaperi.

Guardian-lastenkirjallisuuspalkinto 2001. Mythopoeic-palkintoehdokas 2005 (koko Arthur-trilogia, paras nuortenkirja).

Kolmetoistavuotias Arthur de Caldicot asuu isänsä linnassa Englannin ja Walesin rajaseudulla. Eletään vuotta 1199, ristiretkien aikaa. Arthurkin haaveilee, että hänestäkin jonain päivänä tulee ritari, vaikka häntä patistetaan opintielle – onhan hän perheen ainoa lukutaitoinen. Eräänä päivänä isän ystävä Merlin antaa Arthurille salaperäisen kiven, jonka mustasta pinnasta heijastuu tarina eräästä toisesta Arthurista, muinaisesta kuninkaasta.

Arthur kirjoittaa runoja ja pitää päiväkirjaa, jonka sivuilla keskiajan arki elää todentuntuisena. Hän pohtii paitsi omaa tulevaisuuttaan, myös aikansa uskomuksia ja tapoja ja yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuutta: miksi hänen ystävänsä Gatty elää kurjuudessa, kun hänellä itsellään on kaikkea yllin kyllin.

Arkisen elämän lomassa kulkee kuningas Arthurin kiehtova taru. Pian kahden Arthurin kohtalot alkavat kutoutua jännittävästi toisiinsa.

Näkyjen kivi on trilogian ensimmäinen osa, huiman historiallisen fantasiasarjan aloitus. Se on paitsi seikkailu, joka kasvaa Arthurin mukana, myös katsaus historiaan, kuningas Arthurin aikaan. Kirjalle on myönnetty Guardian Children's Fiction Prize -kirjallisuuspalkinto.

muokattu 10.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

MyrskynsilmäRajaseudun kuningas (Arthur-trilogia, #3)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)Torakin merkki (Muinainen pimeys, #4)Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 30 vierailijaa
Echramath
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858