Ylityspaikalla (Arthur-trilogia, #2)
Keskiarvo 3.28
3.28 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (40)
Kirjahyllytilastot

Ylityspaikalla

Kevin Crossley-Holland
Julkaistu: 2002 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: At the Crossing-Places
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret
Avainsanat: arthuriana

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kannen suunnittelu: Marc Adams. Typografian suunnittelu: Ilja Karsikas. Sidottu, kansipaperi. 

Mythopoeic-palkintoehdokas 2005 (koko Arthur-trilogia, paras nuortenkirja).

On vuosi 1200, ja nuori Arthur de Caldicot on lähdössä ristiretkelle lordi Stephen de Holtin aseenkantajana. Ensin Arthurin täytyy kuitenkin saada sotaratsu ja haarniska ja oppia palvelemaan herraansa. Elämä Holtin linnassa on muutenkin vilkasta: pappi juonittelee, kamarineito kantaa synkkää salaisuutta, tapahtuu murha. Arthur pelastaa palavan hevosen selästä ihastuttavan Winnie de Verdonin, linnanrouvan veljentyttären, ja ystävystyy hänen kanssaan. Linnassa eletään myös tavallista arkea ja juhlaa, paastoa ja pääsiäistä.

Kaikkein eniten Arthurin mieltä painaa oman isän, pelottavan sir William de Gortanoren kohtaaminen. Arthur kaipaa myös kiihkeästi tietoa äidistään. Arthurin elämän jännittävät käänteet heijastuvat maagisesta näkyjen kivestä, missä hänen myyttinen kaimansa, kuningas Arthur, pitää hovia. Arthur näkee pyöreän pöydän ritarikunnan synnyn ja kukoistuksen ja seuraa tarunomaisten ritarien seikkailuja ja lemmenleikkejä.

Ylityspaikalla on Kevin Crossley-Hollandin kiehtovan Arthur-trilogian toinen osa. Ensimmäinen osa, Näkyjen kivi, ilmestyi suomeksi syksyllä 2001.

muokattu 10.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Rajaseudun kuningas (Arthur-trilogia, #3)Torakin merkki (Muinainen pimeys, #4)Pirates of the Caribbean: Salazarin kosto (Pirates of the Caribbean, #5)Viikinkipoika Kaspar II: Sininen viikinki ja kuninkaan sotaratsu (Viikinkipoika Kaspar, #2)
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384