Kuvun alla

@ Stephen King
Kuvun alla - Stephen King 7.62   108

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

British Fantasy -palkintoehdokas 2010.

Painajainen pikkukaupungissa.

Chester’s Millin pikkukaupungin ylle laskeutuu läpinäkyvä voimakenttä, jota ei pysty läpäisemään millään. Kupu laskeutuu niin nopeasti, että kukaan ei ehdi väistää sitä: lentokoneet lentävät päin, autot räjähtävät, ihmiset saavat ruhjeita ja perheet joutuvat toisistaan erilleen.

Dale ”Barbie” Barbara, Irakin-sodan veteraani ja nykyinen kokki, joutuu tapahtumien keskipisteeseen, kun Yhdysvaltain presidentti nimittää hänet poikkeustilan johtajaksi. Mutta kuvun ulkopuolella ei ymmärretä, mitä kaupungissa on tekeillä. Kaksinaamaisella kaupunginvaltuutetulla James ”Big Jim” Renniellä ei ole aikomustakaan luopua asemastaan Barbaran hyväksi. Päinvastoin hän käyttää tilaisuutta hyväkseen pönkittääkseen valtaansa entisestään. Kaupunkilaiset alkavat jakautua kahteen leiriin sitä mukaa kuin päivittäistarvikkeet hupenevat, ilmanlaatu heikkenee ja pikkukaupungin synkät salaisuudet alkavat nousta pintaan.

Stephen Kingin vaikuttava ja huikean jännittävä suurromaani kuvaa osuvasti pikkukaupungin olemusta, inhimillisen pahuuden eri asteita sekä sitä kuinka nopeasti päällisin puolin sivistynyt yhteisö voi ajautua täydelliseen sekasorron tilaan.

Arvosteluotteita:

”Tiukka ja energinen alusta loppuun… Niin vaikea kuin kirjaa onkin nostaa, vielä vaikeampi sitä on laskea käsistään.” – New York Times

Kuvun alla on avoimen poliittinen romaani ja samalla yksi Kingin kiehtovimmista.” – Jukka Väänänen, Apu 2011/44

King onnistuu säilyttämään jännitteen yllättävän hyvin, ja parhaimmillaan teos laukkaa kuin hirvi.” – Marika Riikonen, Hämeen Sanomat 26.1.2012

Palkitsee lukijansa kerta toisensa jälkeen ja pitää jännityksen yllä aivan viimeiseen sanaan saakka.” – Slammer 2012/1Keskustelu: Stephen King (228 viestiä)
Risingshadow arvostelu - Juha Salmi (Dragan)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 13, 2011 (Tammi)
Alkuperäinen nimi Under the Dome
Tietoja muokattu maaliskuu 30, 2017
Muita teoksia kirjailijalta Stephen King
Holly 8.32   19
Gwendy 6.00   3
Satumaa 7.16   19
Myöhemmin 6.46   13
Billy Summers 7.36   19
Mitä enemmän verta 7.42   14
Keveys 6.54   22

Kirja-arviot & arvosanat

Saapiskisu
Arvosanat 94
Kirja-arviot 4
Viestit 0
tammikuu 6, 2018
8 / 10

Jaksoi pitää jännityksessä loppuun asti vaikka välillä usko meinas loppua!

LongWalk
Arvosanat 43
Kirja-arviot 35
Viestit 47
kesäkuu 29, 2017
9 / 10

Pelästyin hieman sivujen määrää alkaessani lukea. 1116 sivua taisi olla painoksessa. Lukukokemus oli erittäin hyvä ja pian aloituksen jälkeen olin tyytyväinen että sivuja riitti, kirja ei heti tulisi luetuksi.

En tiedä oliko lopetus paras mahdollinen, siitä lähti puoli tähteä pois (annoin 4,5 tähteä). Sanoisin että Kingistä vähäänkään pitävien tulee ehdottomasti lukea tämä kirja.

Kuten King itse loppuselityksissään toteaa, oli kirjassa poikkeuksellisen paljon hahmoja, joka osaltaan vaati hyvää keskittymistä, jos halusi pysyä kärryillä pienemmissäkin asioissa. Hyvä määrä inhoa, jännitystä ja ärsytystä.

Siru
Arvosanat 1
Kirja-arviot 1
Viestit 1
lokakuu 8, 2015
7 / 10

Itse luin kirjan, koska rakastuin TV-sarjaan koko sydämestäni. Tietenkin se häiritse lukemista hieman, koska mielessäni vertasin koko ajan kirjan tapahtumia ja henkilöitä sarjaan... Mutta kun blokkasin kaiken vertaamisen pois, kirja oli todella hyvä. Kuvailu oli erilaista kuin muissa kirjoissa, juoni uniikki ja hahmot taitavasti rakennettuja. Kirjaa oli rentoa ja helppoa lukea, ja Under the Domen suurena fanina taisin lukea sen peräti kahdesti kolmessa päivässä... Suosittelen!

adasta
Arvosanat 23
Kirja-arviot 4
Viestit 0
elokuu 16, 2015
10 / 10

Katsoin muutaman jakson kuvun alla TV- sarjaa ja pidin sitä niin heikkona esityksenä , että päätin lykätä itse kirjan lukemista. Viimein sitten otin kirjan käteeni ja voin sano, että kylläpäs ennakko-odotukset voivat mennä väärin! Hienointa kirjassa oli se kuinka se oli alusta loppuun todella mukaansatempaava. Varsinaisia suvantokohtia ei tainnut olla yhtään. Reilu tuhat sivua meni todella sulavasti. Kirjan juoni oli minusta todella hyvä ja loppuun asti hyvin hiottu. Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia. Paljon Kingiä lukeneena voin sanoa, että omasta mielestäni Kuvun Alla on yksi hänen parhaista kirjoista.. Ellei jopa yksi parhaista joita olen koskaan lukenut. Suosittelen kaikille jännityksen / scifin ystäville! 5/5

Lukutyttö
Arvosanat 111
Kirja-arviot 4
Viestit 0
heinäkuu 6, 2015
9 / 10

Onnistuin itse pilaamaan lukukokemustani, kun automaattisesti vertasin sitä TV-sarjaan. Monessa kohdassa tuli mieleen, että eihän se siinä sarjassa näin mennyt. Onneksi en ollut ehtinyt katsoa loppua, näin kirja sai arvoisensa lopetuksen. Pidän kirjasta enemmän kuin sarjasta, se tosin johtunee siitä, että kirjaan on paljon helpompi syventyä ja voi itse pysähtyä sisäistämään lukemaansa. Tekstin raakuus tuli hieman yllätyksenä, mutta omalla tavallaan se oli upeaa ja pidin siitä todella paljon. Kingin tapa kuvata ihmisen mieltä ja ajatuksia sekä luonteva siirtyminen asiasta toiseen oli uskomatonta. Se sai koukuttumaan ja sitä halusi aina vain lisää.

mörrimöykky
Arvosanat 257
Kirja-arviot 12
Viestit 3
heinäkuu 5, 2015
7 / 10

simpsonit :D ei se mitään, pidin silti!

Nokka10
Arvosanat 143
Kirja-arviot 19
Viestit 4
helmikuu 23, 2015
10 / 10

LOISTAVA KIRJA!!!! joissain kohdissa oli aika raaka, mutta ei se lukukokemusta pilannut

kesyrottafanitus
Arvosanat 20
Kirja-arviot 20
Viestit 0
helmikuu 4, 2015
6 / 10

Luin kirjaa aika pitkälle itseasiassa, mutta totesin sen olevan ihan liian raaka. Tavallaan jätin kirjan kesken, mutta aion vielä joskus lukea sen loppuun asti. Ehkä sitten, kun olen vielä vähän vanhempi? Joka tapauksessa King osaa kirjoittaa ihmismielen pimeistä puolista todella hyvin. Hahmot olivat kiinnostavia ja pakko sanoa, että Big Jim oli kaikkein ikävin hahmo mielestäni. Joe, Norrie, Barbie ja Julia olivat ne parhaat. Kirja on joka tapauksessa koukuttava ja todella hyvin kirjoitettu, mutten todellakaan suosittele alle 12-vuotiaille tai heikkohermoisille. Kyseistä tv sarjaa olen kuitenkin seurannut jo pitkään ja kirjaa siis jonkin matkaa lukenut. Ainakaan kirja ei ollut tylsä! Suosittelen niille, jotka pitävät kauhusta ja scifistä, sekä juuri niistä ihmisluonnon synkistä puolista ja ylipäänsä niille, jotka Stephen Kingin kirjoista ovat innostuneet. Kirja ei kuulu lemppareihini sen raakuuden vuoksi, mutta ei se silti todellakaan huono ole.

Myrsky10
Arvosanat 257
Kirja-arviot 155
Viestit 0
syyskuu 16, 2014
6 / 10

Ihan hyvä kirja. Ei pääse suosikkilistalleni, mutta kyllä kirja ihan luettava oli.

Katjuska
Arvosanat 97
Kirja-arviot 50
Viestit 10
tammikuu 7, 2014
9 / 10

Yksi parhaista kirjoista, joita olen koskaan lukenut. Kirja pitää mukanaan ensimmäiseltä sivulta viimeiselle sivulle asti. Teksti kulki hyvään tahtiin ja kun kirjan otti kerran käteensä, sitä oli vaikea laskea alas. Voisi luulla, että kirjaa on vaikea lukea kun on paljon päähenkilöitä, mutta tässä kirjassa se oli vain hyvä juttu. Kun on paljon päähenkilöitä, tarinaa voi lukea monen eri henkilön näkökulmasta ja se oli mahtavaa tässä kirjassa. King on onnistunut kuvailemaan erittäin todenmukaisesti kuvun vaikutukset ilmaan, eläimiin, kasvillisuuteen ja ihmisiin. Kirja onnistui kuvaamaan mahtavasti pikkukaupungin tiivistä yhteisöä ja (kuten takakannessa lukeekin) inhimillisen pahuuden eri asteita. Oli järkyttävä lukea miten kaupunki ajautui sekasortoon alle viikossa. Kirjassa näytettiin miten ihminen unohtaa yhteiset säännöt ja lait ollessaan eristyksissä ulkomaailmasta. Kaikenkaikkiaan kirja oli jännittävä, pelottava ja erittäin mielenkiintoinen. Erinomaista luettavaa!

Valjus
Arvosanat 28
Kirja-arviot 2
Viestit 12
marraskuu 17, 2013
9 / 10

Erinomainen kirja mestarilta. Kirja piti minua otteessaan alusta loppuun asti jännittävällä tarinallaan ja kiehtovineen hahmoineen. Aivan loppupuolella Kingin ote tuntui vähän lipsuvan, ja loppu oli vähän tyhmä ainakin minun makuuni. Mutta en voi kun suositella tätä kirjaa lämpimästi kaikille, sillä tämä on ehtaa lukunautintoa. Kuningas tekee sen taas.

HourglassEyes
Arvosanat 306
Kirja-arviot 52
Viestit 2486
lokakuu 2, 2012
8 / 10

Lähentelee hyvyydessään Tukikohtaa. King osaa kuvata loistavasti ihmisluontoa ja sitä millaisia jakaumia alkaa tapahtua pienessä yhteisössä pelottavan nopeaan tahtiin, kun se joutuu muusta maailmasta eristyksiin.

Truuners95
Arvosanat 91
Kirja-arviot 84
Viestit 6
huhtikuu 10, 2016
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Iisukka
Arvosanat 10
Kirja-arviot 8
Viestit 0
huhtikuu 28, 2014
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia