Kuvun alla

@ Stephen King (scifidystopia, jännitys)
7.6

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

British Fantasy -palkintoehdokas 2010.

Painajainen pikkukaupungissa.

Chester’s Millin pikkukaupungin ylle laskeutuu läpinäkyvä voimakenttä, jota ei pysty läpäisemään millään. Kupu laskeutuu niin nopeasti, että kukaan ei ehdi väistää sitä: lentokoneet lentävät päin, autot räjähtävät, ihmiset saavat ruhjeita ja perheet joutuvat toisistaan erilleen.

Dale ”Barbie” Barbara, Irakin-sodan veteraani ja nykyinen kokki, joutuu tapahtumien keskipisteeseen, kun Yhdysvaltain presidentti nimittää hänet poikkeustilan johtajaksi. Mutta kuvun ulkopuolella ei ymmärretä, mitä kaupungissa on tekeillä. Kaksinaamaisella kaupunginvaltuutetulla James ”Big Jim” Renniellä ei ole aikomustakaan luopua asemastaan Barbaran hyväksi. Päinvastoin hän käyttää tilaisuutta hyväkseen pönkittääkseen valtaansa entisestään. Kaupunkilaiset alkavat jakautua kahteen leiriin sitä mukaa kuin päivittäistarvikkeet hupenevat, ilmanlaatu heikkenee ja pikkukaupungin synkät salaisuudet alkavat nousta pintaan.

Stephen Kingin vaikuttava ja huikean jännittävä suurromaani kuvaa osuvasti pikkukaupungin olemusta, inhimillisen pahuuden eri asteita sekä sitä kuinka nopeasti päällisin puolin sivistynyt yhteisö voi ajautua täydelliseen sekasorron tilaan.

Arvosteluotteita:

”Tiukka ja energinen alusta loppuun… Niin vaikea kuin kirjaa onkin nostaa, vielä vaikeampi sitä on laskea käsistään.” – New York Times

Kuvun alla on avoimen poliittinen romaani ja samalla yksi Kingin kiehtovimmista.” – Jukka Väänänen, Apu 2011/44

King onnistuu säilyttämään jännitteen yllättävän hyvin, ja parhaimmillaan teos laukkaa kuin hirvi.” – Marika Riikonen, Hämeen Sanomat 26.1.2012

Palkitsee lukijansa kerta toisensa jälkeen ja pitää jännityksen yllä aivan viimeiseen sanaan saakka.” – Slammer 2012/1

Oma arvosanani kirjalle


Julkaistu: lokakuu 13, 2011
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifi > dystopia, jännitys
Avainsanat: tieteiskauhu, tv-sarja
Alkuperäinen nimi: Under the Dome
Arvosanalla: 7.6/10
Arvosanoja: 106
Tietoja päivitetty 30.03.2017

Kirja-arvioita (14)

Angeliqa avatar
Kirjoittanut Angeliqa 06.01.2018
8/10

Jaksoi pitää jännityksessä loppuun asti vaikka välillä usko meinas loppua!

LongWalk avatar
Kirjoittanut LongWalk 29.06.2017
9/10

Pelästyin hieman sivujen määrää alkaessani lukea. 1116 sivua taisi olla painoksessa. Lukukokemus oli erittäin hyvä ja pian aloituksen jälkeen olin tyytyväinen että sivuja riitti, kirja ei heti tulisi luetuksi.

En tiedä oliko lopetus paras mahdollinen, siitä lähti puoli tähteä pois (annoin 4,5 tähteä). Sanoisin että Kingistä vähäänkään pitävien tulee ehdottomasti lukea tämä kirja.

Kuten King itse loppuselityksissään toteaa, oli kirjassa ... (lisää)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut Truuners95 10.04.2016
10/10
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Siru avatar
Kirjoittanut Siru 08.10.2015
7/10
Itse luin kirjan, koska rakastuin TV-sarjaan koko sydämestäni. Tietenkin se häiritse lukemista hieman, koska mielessäni vertasin koko ajan kirjan tapahtumia ja henkilöitä sarjaan... Mutta kun blokkasin kaiken vertaamisen pois, kirja oli todella hyvä. Kuvailu oli erilaista kuin muissa kirjoissa, juoni uniikki ja hahmot taitavasti rakennettuja. Kirjaa oli rentoa ja helppoa lukea, ja Under the Domen suurena fanina taisin lukea sen peräti kahdesti kolmessa päivässä... Suosittelen!
adasta avatar
Kirjoittanut adasta 16.08.2015
10/10
Katsoin muutaman jakson kuvun alla TV- sarjaa ja pidin sitä niin heikkona esityksenä , että päätin lykätä itse kirjan lukemista. Viimein sitten otin kirjan käteeni ja voin sano, että kylläpäs ennakko-odotukset voivat mennä väärin! Hienointa kirjassa oli se kuinka se oli alusta loppuun todella mukaansatempaava. Varsinaisia suvantokohtia ei tainnut olla yhtään. Reilu tuhat sivua meni todella sulavasti. Kirjan juoni oli minusta todella hyvä ja loppuun asti hyvin ... (lisää)
Lukutyttö avatar
Kirjoittanut Lukutyttö 06.07.2015
9/10
Onnistuin itse pilaamaan lukukokemustani, kun automaattisesti vertasin sitä TV-sarjaan. Monessa kohdassa tuli mieleen, että eihän se siinä sarjassa näin mennyt. Onneksi en ollut ehtinyt katsoa loppua, näin kirja sai arvoisensa lopetuksen. Pidän kirjasta enemmän kuin sarjasta, se tosin johtunee siitä, että kirjaan on paljon helpompi syventyä ja voi itse pysähtyä sisäistämään lukemaansa. Tekstin raakuus tuli hieman yllätyksenä, mutta omalla tavallaan se oli upeaa ja pidin ... (lisää)
mörrimöykky avatar
Kirjoittanut mörrimöykky 05.07.2015
7/10
simpsonit :D ei se mitään, pidin silti!
Nokka10 avatar
Kirjoittanut Nokka10 23.02.2015
10/10
LOISTAVA KIRJA!!!! joissain kohdissa oli aika raaka, mutta ei se lukukokemusta pilannut
kesyrottafanitus avatar
Kirjoittanut kesyrottafanitus 04.02.2015
6/10
Luin kirjaa aika pitkälle itseasiassa, mutta totesin sen olevan ihan liian raaka. Tavallaan jätin kirjan kesken, mutta aion vielä joskus lukea sen loppuun asti. Ehkä sitten, kun olen vielä vähän vanhempi? Joka tapauksessa King osaa kirjoittaa ihmismielen pimeistä puolista todella hyvin. Hahmot olivat kiinnostavia ja pakko sanoa, että Big Jim oli kaikkein ikävin hahmo mielestäni. Joe, Norrie, Barbie ja Julia olivat ne parhaat. Kirja on joka tapauksessa koukuttava ja todella hyvin ... (lisää)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut Myrsky10 16.09.2014
6/10
Ihan hyvä kirja. Ei pääse suosikkilistalleni, mutta kyllä kirja ihan luettava oli.
Iisukka avatar
Kirjoittanut Iisukka 28.04.2014
10/10
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Katjuska avatar
Kirjoittanut Katjuska 07.01.2014
9/10
Yksi parhaista kirjoista, joita olen koskaan lukenut. Kirja pitää mukanaan ensimmäiseltä sivulta viimeiselle sivulle asti. Teksti kulki hyvään tahtiin ja kun kirjan otti kerran käteensä, sitä oli vaikea laskea alas. Voisi luulla, että kirjaa on vaikea lukea kun on paljon päähenkilöitä, mutta tässä kirjassa se oli vain hyvä juttu. Kun on paljon päähenkilöitä, tarinaa voi lukea monen eri henkilön näkökulmasta ja se oli mahtavaa tässä kirjassa. King on ... (lisää)
Valjus avatar
Kirjoittanut Valjus 17.11.2013
9/10
Erinomainen kirja mestarilta. Kirja piti minua otteessaan alusta loppuun asti jännittävällä tarinallaan ja kiehtovineen hahmoineen. Aivan loppupuolella Kingin ote tuntui vähän lipsuvan, ja loppu oli vähän tyhmä ainakin minun makuuni. Mutta en voi kun suositella tätä kirjaa lämpimästi kaikille, sillä tämä on ehtaa lukunautintoa. Kuningas tekee sen taas.
HourglassEyes avatar
Kirjoittanut HourglassEyes 02.10.2012
8/10
Lähentelee hyvyydessään Tukikohtaa. King osaa kuvata loistavasti ihmisluontoa ja sitä millaisia jakaumia alkaa tapahtua pienessä yhteisössä pelottavan nopeaan tahtiin, kun se joutuu muusta maailmasta eristyksiin.